Home

 1. Пример табела за анализа и корекција на личните недостатоци на карактерот и егото јуни 20, 2016
 2. Научници и истражувачи јуни 9, 2016
 3. Совети и благослови на Светците мај 31, 2016
 4. Што велат другите мај 28, 2016
 5. Компаративно истражување кога висок користат трагачи кои имаат попречувања и трагачи кои немаат попречувања од негативните енергии мај 24, 2016
 6. Божествени (духовно развиени) деца мај 16, 2016
 7. Духовната наука зад појавата на мрсни дамки април 30, 2016
 8. Спонтана материјализација на Божествен парфем април 30, 2016
 9. Што велат другите април 18, 2016
 10. Застрашувачки натприроден феномен – Крвави дамки април 18, 2016
 11. Да се живее духовен живот – перспектива на еден трагач – извадоци од интервјуто со трагачот април 11, 2016
 12. Влијание од минатите животи на нашиот карактер април 6, 2016
 13. Спонтани палења и изгореници предизвикани од негативните енергии од повисоко ниво април 5, 2016
 14. Анализа на суптилна битка која настанала откако фотографија на Светец беше нападната од страна на негативните енергии март 30, 2016
 15. Пукнатини кај неживи објекти создадени од негативните енергии од повисоко ниво март 30, 2016
 16. Анализа на случајот – спонтана појава на чад март 30, 2016
 17. Дупки предизвикани од негативните енергии во разни објекти и нивниот ефект март 28, 2016
 18. Анализа на случајот – спонтано палење на слики од Божества и Светци март 21, 2016
 19. Анализа на случајот – спонтана појава на крвави дамки на разни предмети март 21, 2016
 20. Анализа на случајот – спонтана појава на изгореници во постелнина и весник март 21, 2016
 21. Спонтана појава на дупки во ткаенина користена за духовно исцелување март 21, 2016
 22. Анализа на случајот – невообичаени дупки во памучна женска цветна блуза март 18, 2016
 23. Анализа на случајот – појава на чудни гребнатини и скинатини на чаршаф март 18, 2016
 24. Анализа на случајот – траги од огребатини и дамки на фотографија од Светец март 18, 2016
 25. Анализа на случајот – спонтано палење и горење на олтар март 12, 2016
 26. Анализа на случајот – спонтана појава на крвави дамки на облека март 12, 2016
 27. Анализа на случајот – огребатини направени од негативните енергии преку медиумот на суптилни јантри март 12, 2016
 28. Изобличување на фотографии од страна на негативните енергии од повисоко ниво март 3, 2016
 29. Спонтани промени кај луѓе и објекти поради негативна енергија март 3, 2016
 30. Самосвесноста е првиот чекор кон развојот на личноста март 3, 2016
 31. Духовен (суптилен) свет февруари 23, 2016
 32. Натприродни појави – напади на духовите врз неживи објекти февруари 22, 2016
 33. Огребатини и посекотини направени од негативните енергии од повисоко ниво февруари 22, 2016
 34. Пречки во станувањето самосвесен февруари 11, 2016
 35. Анализа на случајот – спонтано пукање на кокосови ореви во текот на подготовките за духовна манифестација февруари 10, 2016
 36. Категоризација на грешки февруари 2, 2016
 37. Анализа на случајот – појавување на пукнатини на ламинирана фотографија од Неговата Светост Др. Атавле февруари 1, 2016
 38. Анализа на случајот – изобличена слика на позадината на мобилниот телефон февруари 1, 2016
 39. Отстранување на недостатоците на карактерот и подобрување на карактерот јануари 9, 2016
 40. Шесто сетило јануари 9, 2016
 41. Појава на мрсни дамки на сликата на Неговата Светост Др. Ѓајант Атавле декември 31, 2015
 42. Искуство на суптилен непријатен мирис на риба декември 31, 2015
 43. Анализа на случајот – спонтана појава на крвави дамки на поткошула декември 31, 2015
 44. Духовно искуство – чуден вкус на крв без постоење на било каква рана декември 31, 2015
 45. Анализа на случајот – дупки направени од негативните енергии на дрвениот под декември 31, 2015
 46. Анализа на случајот – спонтано настанати согорувања и изгоренци кај луѓе декември 30, 2015
 47. Анализа на случајот – спонтана појава на гребнатини на кујнски прибор користен од страна на трагачите по Бога декември 30, 2015
 48. Анализа на случајот – спонтано согорување на слика на Божество од високо ниво декември 30, 2015
 49. Проблеми предизвикани од предците поради непочитување на семејните традиции декември 30, 2015
 50. Анализа на случајот – спонтано настанати дупки во облека поради делувањето на духовите, демони, ѓаволи и негативни енергии декември 30, 2015
 51. Анализа на случајот – спонтано појавување на гребнатини на компјутерскиот глушец користен од страна на трагателка која добива Божествено знаење декември 30, 2015
 52. Вовед во напади на неживи објекти од страна на негативните енергии декември 18, 2015
 53. Искуство на непријатен суптилен мирис пред сатсанг декември 18, 2015
 54. Духовно искуство на горчлив вкус на вода без било каква причина проследено со чувство на вознемиреност декември 18, 2015
 55. Истражување на вибрациите кои се емитуваат од кафето, чајот и млекото забележани со помош на биофидбек опрема декември 3, 2015
 56. Спонтана појава на мрсни дами на ѕидовите во собата на Неговата светост Др. Атавле декември 1, 2015
 57. Анализа на случајот – Спонтано појавување на мрсни дамки на сликата на Неговата светост Бахтараѓ Махараѓ декември 1, 2015
 58. Истражување на вибрациите кои се емитуваат од сендвич со плескавица, торта со јајца и леќа со ориз декември 1, 2015
 59. Полугодишна SSRF духовна работилница ноември 30, 2015
 60. Надминување на зависностa од пушење цигари со помош на духовна пракса – анализа на случајот ноември 30, 2015
 61. Престанок на четириесет и пет годишна зависност од џвакање тутун со помош на духовна пракса – анализа на случајот ноември 27, 2015
 62. Надминување на зависност од цигари со духовна пракса ноември 27, 2015
 63. Како да се направи Света вода со енергизирање ноември 27, 2015
 64. Анализа на случајот – Бебешка несоница излечена со помош на методите на духовно исцелување ноември 27, 2015
 65. Надминување на повеќе зависности со помош на духовна пракса ноември 27, 2015
 66. Само Духовноста учи за вистинскиот комунизам ноември 20, 2015
 67. Истражување на случајот – Сериозни отоци на лицето излечени со помош на слики од Светци ноември 20, 2015
 68. Каде живеат духовите во човечкото битие? ноември 20, 2015
 69. Анализа на случајот – кошула искината од дух којшто се манифестирал за време на духовно исцелување ноември 17, 2015
 70. Недостатоци на карактерот и справување со стрес ноември 17, 2015
 71. Пожелни и непожелни карактеристики на карактерот ноември 17, 2015
 72. Отстранување на недостатоците на карактерот како духовна пракса ноември 17, 2015
 73. Кои мерки едно лице може да ги превземе на лично ниво за да ги надмине проблемите предизвикани од духовите? ноември 17, 2015
 74. Анализа на случајот – Сонови за преминатите предци кои се повторуваат ноември 14, 2015
 75. Истражување на случајот – Излекување на чирови во устата со пеење на името на Божеството Дата ноември 14, 2015
 76. Ефект на нападите од негативните енергии врз Н.С. Др. Атавле, животната средина и набљудувачот на нападнатиот предмет ноември 12, 2015
 77. Од лезбиска врска до хетеросексуален однос полн со љубов ноември 10, 2015
 78. Растроен родов идентитет и негово лечење ноември 9, 2015
 79. Пречки при медицинска дијагноза предизвикани од негативни енергии ноември 9, 2015
 80. Надминување на депресија предизвикана од параноично растројство на личноста / параноично (привидно) растројство ноември 9, 2015
 81. Што се случува кога духовите ги задоволат своите желби? ноември 9, 2015
 82. Кои мерки можеме да ги преземеме за да се ослободиме од опседнатоста? ноември 9, 2015
 83. Дали е корисно да се посетуваат духовни исцелители ноември 9, 2015
 84. Надминување на тешки невролошки симптоми на церебрална аневризма ноември 9, 2015
 85. Што е карактер? октомври 31, 2015
 86. Неговата Светост Др. Атавле – креатор на процесот за отстранување на недостатоци на карактерот октомври 31, 2015
 87. Препис на интервјуто со г-ѓа Шилпа Дешмук на 3-ти Јануари 2006-та година октомври 29, 2015
 88. Анализа на случајот – Надминато опсесивно компулсивно нарушување со помош на духовна пракса октомври 29, 2015
 89. Истражување на случајот: Г-дин С.Г. Ваткар се излечи од срцева болест без операција октомври 29, 2015
 90. Значење и придобивки од служењето на Бога – Сатсева октомври 29, 2015
 91. Како да се обавува духовна пракса во согласност со принципите на Духовноста октомври 15, 2015
 92. Детска астма и други заболувања – надминати со духовни мерки октомври 11, 2015
 93. Вовед во отстранување на недостатоците на карактерот октомври 5, 2015
 94. Анализа на случајот – Надминување на стравот со духовна пракса октомври 5, 2015
 95. Почитување и обожавање на предците октомври 5, 2015
 96. Силни менструални болки и крвавење октомври 5, 2015
 97. Чирови во устата – Г-ѓица Мадура Бозле септември 30, 2015
 98. Истражување на прејадувањето – духовна причина септември 30, 2015
 99. Трагачот треба да биде ориентиран кон принципот, а не кон лицето септември 30, 2015
 100. Како да се облекуваме? – Сари или здолниште септември 6, 2015
 101. Како духовен исцелител треба да постапува при исцелување август 23, 2015
 102. Што е она што предизвикува дупки во вид на витли во земјата? – духовна перспектива август 21, 2015
 103. Живот пред раѓањето – периодот во матката август 20, 2015
 104. Основен принцип зад духовното исцелување август 17, 2015
 105. Духовни мерки за ментални болести предизвикани од духовите август 17, 2015
 106. Спонтани промени поради делувањето на позитивната духовна енергија јули 30, 2015
 107. Закрепнување од долготрајни симптоми на тифусна грозница со помош на гомутра јули 30, 2015
 108. Духовно искуство во врска со Светиот пепел (Вибути) добиен од SSRF миризливите стапчиња јули 30, 2015
 109. Прогресивни промени кај предметите како резултат на позитивната духовна енергија јули 30, 2015
 110. Духовно исцелувачка сесија со употреба на SSRF миризливи стапичња јули 20, 2015
 111. Како се користи Светата вода јули 19, 2015
 112. За сајтот јули 19, 2015
 113. Често поставувани прашања јули 19, 2015
 114. Како делуваат методите за духовно исцелување со помош на предмети јули 14, 2015
 115. Механизмот зад духовно исцелувачките методи – духовни исцелители јули 13, 2015
 116. Што е духовно исцелување јули 13, 2015
 117. Вовед во истражување засновано на духовната наука за употребата на висок јули 8, 2015
 118. Како можам да придонесам? јули 8, 2015
 119. Компаративно истражување на комерцијална слика од Божеството Шива и слика направена од страна на трагачи со помош на ПИП-технологија јули 6, 2015
 120. Хомосексуални (геј) бракови – духовна перспектива јули 2, 2015
 121. Духовна трансформација – Проблеми надминати со духовна пракса јуни 30, 2015
 122. Компаративно истражување на ефектот од запалена свеќа и запалена ги-ламба со помош на електросоматографска техника на скенирање јуни 25, 2015
 123. Духовна трансформација – Со духовна пракса отстранети проблемите предизвикани од предците јуни 24, 2015
 124. Препис на интервјуто со г-ѓа Џанави Рамеш Шинде на 3-ти јануари 2006-та година јуни 24, 2015
 125. Проблеми во училиштата – духовна анализа на ученик трагач јуни 22, 2015
 126. Основни написи јуни 20, 2015
 127. Пат до Светоста – Неговата Светост Сириак Вале јуни 20, 2015
 128. Дали убивањето е грев? – Духовна перспектива јуни 20, 2015
 129. Пат до светоста – Нејзината Светост Јоја Вале јуни 18, 2015
 130. Најчесто поставувани прашања јуни 14, 2015
 131. Најчесто поставувани прашања од читателите јуни 14, 2015
 132. Духовно истражување на минатиот живот на Алберт Ајнштајн јуни 14, 2015
 133. Духовното патување и посебни карактеристики на Нејзината Светост Лола Везилиќ јуни 14, 2015
 134. Посвојување дете – дали треба тоа да го правиме? јуни 1, 2015
 135. Донација на органи – духовна перспектива мај 31, 2015
 136. Како да му се предадеме на Бога со намалување на егото мај 31, 2015
 137. Превенција на зависност – запрете ја зависноста уште пред да почне мај 28, 2015
 138. Зошто во SSRF центарот за истражување засновано на духовната наука мувите и инсектите веднаш умираат? мај 27, 2015
 139. Осип на кожата излечен со примена на Гомутра мај 24, 2015
 140. Духовно истражување на радиестезијата – користење на висок – прв дел мај 18, 2015
 141. Пример за Божествено знаење мај 18, 2015
 142. Контактирање на нашите преминати предци со помош на Уиѓа табела мај 18, 2015
 143. Вовед во духовните истражувања и проучувања – интервју со Др. Нандини Самант мај 18, 2015
 144. Планирање венчавка по смртта на член од семејството, на пример еден од родителите мај 18, 2015
 145. Коментар на ограничената опрема која се користи во модерните истражувања мај 18, 2015
 146. ПИП – Вовед во истражување засновано на духовната наука со користење на техниката поликонтрасна интерферентна фотографија мај 18, 2015
 147. Духовна трансформација – Повторно пронаоѓање на Бога мај 18, 2015
 148. Духовно искуство на суптилен мирис и вкус на сандаловина при читањето написи поврзани со духовноста мај 14, 2015
 149. Како да се прослави роденденот? Сечење на торта наспроти мавтање запалена ламба мај 14, 2015
 150. Доживување суптилен мирис од обвивка на чоколадна бонбона која ја допре Неговата Светост Др. Атавле мај 14, 2015
 151. Пример за Божествено знаење кое дојде преку г-ѓа Шилпа Дешмук мај 14, 2015
 152. Истражување на вибрациите кои се емитуваат од месото и виното со помош на биофидбек инструменти април 30, 2015
 153. Доживување суптилен мирис без било каков надворешен извор април 30, 2015
 154. Доживување суптилен мирис кој се емитувал од духовниот центар оддалечен 11 километри април 30, 2015
 155. Духовната придобивка од спиењето во правилна положба април 30, 2015
 156. Истражување на вибрациите кои ги емитуваат лебот и чапатот април 30, 2015
 157. Духовно искуство на сладок вкус при пеењето, одејќи по улицата април 24, 2015
 158. Препрека – не сакаме да слушаме совет за тоа која духовна пракса да обавуваме април 24, 2015
 159. Истражување на вибрациите кои се емитуваат од пивото, кола пијалоците и овошните сокови април 22, 2015
 160. Духовно искуство на суптилен мирис април 22, 2015
 161. Слики на духови април 15, 2015
 162. Последиците од разговорот за покојникот и служењето храна после погребот – духовна перспектива април 13, 2015
 163. Парализа во сонот надмината со духовен третман април 13, 2015
 164. Насилни манифестации на демонска опседнатост април 13, 2015
 165. Расфрлање на пепелта од урната – духовна перспектива април 7, 2015
 166. Зошто реките, дождовите, езерата и морињата добиваат црвена боја – духовна перспектива април 7, 2015
 167. Духовно истражување со помош на електро соматографска техника на скенирање април 5, 2015
 168. Ефекти и придобивки од конзумирање вегетаријанска храна наспроти месо март 30, 2015
 169. Анализа на случајот – Преодна состојба на целосна амнезија предизвикана од негативните енергии март 22, 2015
 170. Кој е Светец? март 16, 2015
 171. Како да се зголеми духовната емоција (бав) март 16, 2015
 172. Духовно исцелувачки методи март 9, 2015
 173. Како негативните енергии (духови, демони, ѓаволи, итн.) влијаат на луѓето преку мислите март 8, 2015
 174. Сексуални мисли кои потекнуваат од негативните енергии март 8, 2015
 175. Зошто не треба да се носат суканици – духовна перспектива март 5, 2015
 176. Духовни решенија за заштита од влијаниата на негативните енергии во општеството март 4, 2015
 177. Како се изведува Агнихотра март 1, 2015
 178. Духовно истражување на обредот Агнихотра март 1, 2015
 179. Пеењето на Светото Име на Богот Дата – Ја подмирува сметката на земање и давање февруари 23, 2015
 180. Нудизам – духовна перспектива февруари 23, 2015
 181. Свесност за време на парализа во сонот со отворени очи февруари 22, 2015
 182. Со цел да стопира духовна служба негативна енергија предизвикуваше кошмари февруари 22, 2015
 183. Што е Регион на Мртвите? февруари 22, 2015
 184. Модни ревии – духовна перспектива февруари 22, 2015
 185. Дали Агнихотра може да го спрeчи ефектот на нуклеарното зрачење февруари 21, 2015
 186. Дефиниции на алтернативните терпаии февруари 19, 2015
 187. Духовно негативниот ефект на зомби прошетката февруари 19, 2015
 188. Сексуално малтретирање февруари 15, 2015
 189. Се вели дека понекогаш суптилните тела на преминатите предци ни помагаат, дали тоа е точно? февруари 14, 2015
 190. Геј паради – духовна перспектива февруари 14, 2015
 191. Графити, умтеност или вандализам – духовна перспектива февруари 2, 2015
 192. Можеме ли да ги сретнеме нашите предци и сакани во животот после смртта? февруари 2, 2015
 193. За модата со черепи – духовна перспектива февруари 1, 2015
 194. Влијанието на негативните енергии на однесувањето на општеството јануари 26, 2015
 195. Бакнување во јавност – духовни ефекти јануари 26, 2015
 196. Техно паради – духовни ефекти јануари 24, 2015
 197. Лечење зависности преку духовно исцелување јануари 23, 2015
 198. Што го одредува времето на нашата смрт јануари 22, 2015
 199. Дување Свет пепел добиен од SSRF миризливте стапчиња како мерка за духовно исцелување јануари 22, 2015
 200. Пушењето кај децата и тинејџерите – духовна перспектива јануари 18, 2015
 201. Како се предизвикува зависност за време на бременоста јануари 11, 2015
 202. Духовни причини за зависноста јануари 11, 2015
 203. Кругови во полињата објаснети преку духовно истражување јануари 11, 2015
 204. Единствени духовни искуства на трагачите поврзани со Божествените честички јануари 9, 2015
 205. Носењето предизвикувачка облека кај жените – духовна перспектива јануари 9, 2015
 206. Применување Свет пепел (Вибути) како мерка за духовно исцелување јануари 9, 2015
 207. Давање и примање подароци јануари 9, 2015
 208. Зависностите се светски проблем јануари 9, 2015
 209. Зошто некои луѓе стануваат зависници, а други не? јануари 8, 2015
 210. Духовно истражување за Радиестезија со употреба на висок јануари 7, 2015
 211. Пеење на Божјото Име за здравје јануари 7, 2015
 212. Зависностите во економски развиените општества јануари 7, 2015
 213. Застрашувачки натприродни појави – Вовед декември 31, 2014
 214. Депресија предизвикана поради влијанието на духовите декември 30, 2014
 215. Случајот со папагалот кој зборува декември 30, 2014
 216. Животот и предвидувањата на Нострадамус – духовно истражување декември 30, 2014
 217. Духовно исцелување од ракописот на Неговата Светост Др. Атавле декември 30, 2014
 218. Дефиниција за зависност декември 30, 2014
 219. Гомутра (кравја урина) како мерка за духовно исцелување декември 30, 2014
 220. Распуштена коса – жените кои својата коса ја носат распуштена и духовниот ефект од таквото носење декември 30, 2014
 221. Бесцелност на Модерните Истражувања декември 30, 2014
 222. Третман на рак преку духовно исцелување декември 24, 2014
 223. Цртежи засновани на суптилното знаење на духови (демони, ѓаволи, негативни енергии, итн.) според нивната активност декември 23, 2014
 224. Дефиниција на демонска опседнатост и што значи да се биде под влијание на духови? декември 23, 2014
 225. Божествени звуци за Духовно Исцелување декември 23, 2014
 226. Пунџа како најдобар начин на обликување на косата и нејзините духовни придобивки декември 23, 2014
 227. Како може да се препознае духот (демон, ѓавол, негативна енергија, итн.) во себе? декември 20, 2014
 228. Како можеме со помош на интелектот да препознаеме дали едно лице е под влијание или опседнато? декември 20, 2014
 229. Кремирање или погреб – духовна перспектива декември 20, 2014
 230. Механизам на делување после земањето на Светата храна (Прасад) декември 20, 2014
 231. Каква боја на облеката да носиме на погреб? декември 20, 2014
 232. Што се случува и каков е ефектот од ставањето предмети во ковчегот на преминатото лице? декември 17, 2014
 233. Нега на косата и фризури – Духовен ефект декември 15, 2014
 234. Светлина на крајот на тунелот – духовна перспектива декември 15, 2014
 235. Каков е ефектот од бакнувањето рака или чело на мртво тело декември 10, 2014
 236. Кои луѓе се напаѓани од духовите или се избрани да бидат опседнати? декември 9, 2014
 237. Развој на личноста декември 8, 2014
 238. Манифестирана наспроти неманифестирана демонска опседнатост декември 7, 2014
 239. Знаење добиено од Универзалните Енергии декември 7, 2014
 240. Духовен ефект од комерцијалниот шампон декември 7, 2014
 241. Надминување на несоница (инсомнија) – со духовно исцелување и духовна пракса декември 7, 2014
 242. Спречено речиси целосно губење на косата со духовно исцелување и духовна пракса декември 5, 2014
 243. Причини и терапија за екцемот декември 5, 2014
 244. Видови на Сатсанг ноември 30, 2014
 245. Слики на духови според видот ноември 30, 2014
 246. Дух според видот ноември 30, 2014
 247. Зошто жените се повеќе опседнувани од мажите? ноември 30, 2014
 248. Придобивки од Сатсангот ноември 30, 2014
 249. Цртежи засновани на суптилното знаење на видови духови (демони, ѓаволи, негативни енергии, итн.) ноември 30, 2014
 250. Пишување книги за Духовноста ноември 29, 2014
 251. Пишување книги за Маја (Големата илузија) и Духовноста ноември 29, 2014
 252. Oсновна природа на луѓето – според импресиите во нашиот подсвесен ум ноември 28, 2014
 253. Проучување на Духовноста ноември 26, 2014
 254. Духовна техника – Нијас ноември 24, 2014
 255. Нивоа на духовниот развој ноември 23, 2014
 256. Прекумерни сексуални мисли – како да се контролираат и отстранат? ноември 23, 2014
 257. Трансформација на трагачите – Блаженство како цел на животот ноември 23, 2014
 258. Демон (ракшас) ноември 20, 2014
 259. Духовни мерки за физичките болести предизвикани од духовите ноември 20, 2014
 260. Трансформација на трагачите – Од тешкотии до Блаженство ноември 20, 2014
 261. Дали животните и растенијата можат да бидат опседнати? ноември 19, 2014
 262. Позитивни промени по само 4 месеци духовна пракса ноември 18, 2014
 263. Ѓакин ноември 17, 2014
 264. Позитивни промени по само девет месеци духовна пракса ноември 16, 2014
 265. Видови на духови (демони, ѓаволи, негативни енергии) ноември 16, 2014
 266. Позитвни промени кај трагачите – Потрага по Вистината ноември 13, 2014
 267. Како духовите ги опседнуваат луѓето? ноември 13, 2014
 268. Суптилен Мантрик – Моќна негативна енергија ноември 13, 2014
 269. Духовно истражување на опсeднатоста ноември 10, 2014
 270. Население опседнато или под влијание на духовите ноември 10, 2014
 271. Која е целта на духовите и нивното постоење? ноември 6, 2014
 272. Реалноста на животот ноември 3, 2014
 273. Обичнни духови (Бут) ноември 3, 2014
 274. Блаженство октомври 28, 2014
 275. За Среќата октомври 27, 2014
 276. Материјализација на духовите во Апсолутниот елемент Вода октомври 27, 2014
 277. Материјализација на духовите во Апсолутниот елемент Етер октомври 27, 2014
 278. Духовен ефект од капењето во када октомври 26, 2014
 279. Закон на промената октомври 25, 2014
 280. Способност на животните да го почувствуваат присуството на духовите октомври 25, 2014
 281. Како да го намалиме ризикот од опседнување на духовите? октомври 25, 2014
 282. Зошто ја сакаме среќата? октомври 23, 2014
 283. Како да постигнеме Блаженство од Душата? октомври 23, 2014
 284. Истражување на случајот – Др. Марате октомври 23, 2014
 285. Надминување на воспалителна болест на цревата со духовна пракса октомври 23, 2014
 286. Компаративно истражување со употреба на биофидбек инструменти врз растението Свет босилек (Тулси) наводнувано од страна на Н. С. Др. Атавле и Тулси растение не наводнувано од страна на Него октомври 21, 2014
 287. Духови снимени на фотографии октомври 21, 2014
 288. Материјализациија на духовите во Апсолутниот елемент Оган октомври 20, 2014
 289. Материјализација на духовите во Апсолутниот елемент Земја октомври 20, 2014
 290. Духот (Пишач) октомври 20, 2014
 291. Вештерка (Четкин) октомври 20, 2014
 292. Црната Змија октомври 20, 2014
 293. Женски Гоблин октомври 20, 2014
 294. Материјализација на духовите во Апсолутниот елемент Воздух октомври 20, 2014
 295. Како да знаете кој вид на духови влијаат на човекот? октомври 15, 2014
 296. Ако духовите вршат духовна пракса дали тие стануваат добри? октомври 15, 2014
 297. Факти за духовите октомври 14, 2014
 298. Тешка форма на егзема и алергија на храна излечени со духовна пракса октомври 13, 2014
 299. Духовни ефекти од туширање во стоечка положба октомври 12, 2014
 300. Саураб Јоши – прикриен благослов октомври 9, 2014
 301. Капење во седечка положба со прекрстени нозе октомври 8, 2014
 302. Сатсанг со Светци октомври 6, 2014
 303. Пеење на Божјото Име додека работиме или зборуваме октомври 6, 2014
 304. Позитивниот ефект којшто произлегува од ракописот на Светец истражуван преку PIP-опрема и високо развиено шесто сетило октомври 6, 2014
 305. Цртеж заснован на суптилното знаење на Неговата Светост Бактараѓ Махараѓ октомври 4, 2014
 306. Цртеж заснован на суптилното знаење на Свами Вивекананда октомври 4, 2014
 307. Кој е Гуру? септември 30, 2014
 308. Недоразбирања поврзани со Светците септември 29, 2014
 309. Како се прогласува Светец според духовната наука септември 29, 2014
 310. Суптилен цртеж на Неговата Светост Др. Атавле септември 29, 2014
 311. Света вода од Свет пепел септември 26, 2014
 312. Колку Светци има во светот септември 25, 2014
 313. Како се добива Свет пепел (Вибути) од SSRF миризливите стапчиња септември 25, 2014
 314. Кое суптилно тело преовладува во одреден суптилен регион на Универзумот септември 24, 2014
 315. Како да препознаете Светец? септември 22, 2014
 316. Духовен раст – упатство за тоа како духовно да растеме септември 18, 2014
 317. Трансформација на трагачот – Надминување негативно размислување и гнев со духовна пракса септември 16, 2014
 318. Духовно истражување за староста на универзумот и неговите циклуси септември 16, 2014
 319. Глобално затоплување причини и факти – духовна перспектива септември 14, 2014
 320. Како треба да постапуваме со Светитот пепел (Вибути) добиен од SSRF миризливите стапчиња септември 12, 2014
 321. Што е духовно искуство септември 11, 2014
 322. Хронична мигрена – духовен третман септември 11, 2014
 323. Надмината хронична мигрена со духовна пракса септември 11, 2014
 324. Каде постојат духовите (демони, ѓаволи, негативни енергии, итн.)? септември 10, 2014
 325. Што подразбираме под суптилен цртеж заснован на духовното знаење? септември 10, 2014
 326. Постапки за отстранување на уроците – кои методи да се применат септември 4, 2014
 327. Духовно прочистување на домот септември 4, 2014
 328. Механизам на делување на одлуките како моќ во Универзумот септември 3, 2014
 329. Знаците кои упатуваат дека духовите ја предизвикуваат или ја влошуваат болеста? септември 1, 2014
 330. На кои предци им е потребна помош? август 29, 2014
 331. Надминување на егземата на раката со духовни мерки август 28, 2014
 332. Како е можно суптилното тело на преминатиот предок од ниско духовно ниво да има сила да предизвика неволји, но не и да даде помош? август 28, 2014
 333. Ритуал со сол, семе од синап и суви лути пиперки август 26, 2014
 334. Хиерархија на моќта во Универзумот август 26, 2014
 335. Значењето на методот за отстранување уроци август 24, 2014
 336. Покајание за надминување на гревовите август 24, 2014
 337. Метод со кокосов орев август 24, 2014
 338. Метод за отстранување на уроци со стипса август 24, 2014
 339. Како можеме да им помогнеме на нашите предци во животот после смртта август 22, 2014
 340. Кој е Божество? август 21, 2014
 341. Што се случува со лицето после смртта, зошто му е потребна помош? август 17, 2014
 342. Што да правиме со облеката и стварите на преминатото лице август 13, 2014
 343. Методи за заштита од уроци – кој метод треба да се примени август 13, 2014
 344. Терапија за духовно исцелување – Третман со кутии август 13, 2014
 345. Уроци август 11, 2014
 346. Ритуал со сол и семе од синап август 11, 2014
 347. Видови на гревови јули 27, 2014
 348. Последици од гревовите јули 23, 2014
 349. Што е основна природа и концептот на трите основни суптилни компоненти (тригуни)? јули 19, 2014
 350. Молитва кон Богот Хануман (Марути) јули 19, 2014
 351. Примери на површни и вистински причини за проблемите во нашите животи јули 16, 2014
 352. Зголемена толеранција на болка јули 10, 2014
 353. Живот после смртта – Што се случува откако ќе умреме? јули 9, 2014
 354. Што се Апсолутни Космички елементи? јули 9, 2014
 355. Различни начини на кои луѓето се обидуваат да ги надминат своите проблеми во животот јули 6, 2014
 356. Што се тоа духови и како лицето станува дух? јули 6, 2014
 357. Нивоа на опседнатост од духови (демонска опседнатост) јули 6, 2014
 358. Колку е точна астрологијата? јули 6, 2014
 359. Типови на Его (Ахам) јули 2, 2014
 360. Парализа за време на спиењето (во сонот) јуни 29, 2014
 361. Основни причини за тешкотиите во нашите животи јуни 28, 2014
 362. Кои се симптомите кога едно лице е под влијание или е опседнато од дух? јуни 28, 2014
 363. Што е Его? јуни 28, 2014
 364. Кои се симптомите на опседната куќа? јуни 24, 2014
 365. Зошто е добро да се носи накит јуни 16, 2014
 366. Тетоважи – Духовна перспектива јуни 16, 2014
 367. Боди пирсинг – ефекти од пирсингот на носот, ушите и другите делови на телото јуни 16, 2014
 368. Од што се состојат човечките суштества? (тело, ум, интелект, душа) јуни 15, 2014
 369. Фактори кои влијаат на ефективноста на духовно исцелувачките мерки јуни 8, 2014
 370. Како ќе знам дали воопшто ми е потребно духовно исцелување? јуни 4, 2014
 371. Најчесто поставувани прашања за духовно исцелувачките методи јуни 4, 2014
 372. Гушкање – духовна перспектива јуни 2, 2014
 373. Духовни ефекти од пцуењето и зошто треба да зборуваме тивко наместо гласно јуни 2, 2014
 374. Бакнување од духовна перспектива мај 25, 2014
 375. Поклонувањето како начин на поздравување – Духовна перспектива мај 21, 2014
 376. Ограничувања на модерната медицинска наука и потребата за духовно исцелување мај 21, 2014
 377. Како го објаснуваме ефектот од мерките за духовно исцелување? мај 21, 2014
 378. Ракување – духовна перспектива мај 20, 2014
 379. Духовно истражување на поздравот Намаскар (Намасте) мај 20, 2014
 380. Поздравување – духовна перспектива мај 20, 2014
 381. Духовно истражување на пијалаците мај 10, 2014
 382. Духовни ефекти од безалкохолните газирани пијалаци мај 8, 2014
 383. Духовни ефекти и придобивки од кравјото млеко мај 7, 2014
 384. Влијание од алкохолот и последици мај 5, 2014
 385. Духовен ефект од облеката направена од синтетичка ткаенина мај 1, 2014
 386. Духовни ефекти од овошниот сок мај 1, 2014
 387. Духовни последици од пиењето чај во кревет (пред миење на забите) мај 1, 2014
 388. Како да се отстрани непријатниот мирис на облеката и заштита на личните работи април 30, 2014
 389. Духовни ефекти од телевизијата и филмовите април 30, 2014
 390. Духовни вибрации во домот и нивните ефекти април 30, 2014
 391. Практични совети за подобрување на духовните вибрации во домот април 30, 2014
 392. Облеката и нејзиниот мирис – Како облеката може да биде под влијание од позитивните и негативните енергии април 29, 2014
 393. Духовни својства на памучните ткаенини и памучната облека април 19, 2014
 394. Како да се облекуваме – духовен ефект од облеката што ја носиме април 16, 2014
 395. Алтернативна медицина – Ризици април 9, 2014
 396. Алтернативна медицина – Ефекти април 9, 2014
 397. Алтернативна медицина – Ограничувања април 9, 2014
 398. Алтернативна медицина – Ниво на делување април 9, 2014
 399. Алтернативна медицина – функционална енергија април 9, 2014
 400. Алтернативна медицина – Функција април 9, 2014
 401. Алтернативна медицина – Ниво на исцелување април 9, 2014
 402. Алтернативна медицина – Вовед април 9, 2014
 403. Истражување на случајот – Елизабета април 4, 2014
 404. Божествени промени на духовно возвишеното лице март 23, 2014
 405. Истражување на случајот – Надминување на зависноста од марихуана по пат на духовна пракса март 21, 2014
 406. Надминување на депресијата во случајот на Дерек март 17, 2014
 407. Помрачување на сонцето и месечината март 11, 2014
 408. Надминување на нападите од анксиозност и депресија со духовна пракса март 10, 2014
 409. Истражување на случајот: Јан март 9, 2014
 410. Историја на случајот раскажан со зборовите на Сиријак март 9, 2014
 411. Божествени промени кои се манифестираат како жолти нокти март 3, 2014
 412. Кундалини енергија и како се случува процесот на будење? март 3, 2014
 413. Видови и Хиерархија на Ангели март 2, 2014
 414. Божествени честички – спонтана материјализација и нивна анализа март 1, 2014
 415. Вегетаријанска или не-вегетаријанска исхрана февруари 28, 2014
 416. Научна анализа на Божествените честички февруари 25, 2014
 417. Што е судбина (карма) а што слободна волја февруари 23, 2014
 418. Еутаназија – Духовна перспектива февруари 23, 2014
 419. Повторување на соновите за преминатите членови на семејството и предците февруари 23, 2014
 420. Што се чакри? февруари 22, 2014
 421. Системи на суптилна енергија во телото февруари 21, 2014
 422. Божествени промени на телото на Светецот поради Неговата мисија и времето февруари 21, 2014
 423. Клонирање на луѓе – духовна перспектива февруари 20, 2014
 424. Одвикнување од алкохолот со духовни мерки февруари 18, 2014
 425. Дежа ву – Веќе видено февруари 18, 2014
 426. Будење на кундалини енергијата и духовното ниво февруари 15, 2014
 427. Што е витална енергија февруари 13, 2014
 428. Home јануари 27, 2014
 429. Живот пред раѓањето – период пред зачнувањето јануари 24, 2014
 430. Духовно истражување на обредот Агнихотра јануари 24, 2014
 431. Зошто луѓето стануваат сериски и масовни убијци јануари 23, 2014
 432. Како стапчињата помагаат во духовното исцелување? јануари 20, 2014
 433. Предци – Зошто моите преминати предци сакаат да ме повредат? јануари 19, 2014
 434. Како боите влијаат духовно врз нас? јануари 19, 2014
 435. Што е духовно ниво? јануари 17, 2014
 436. Кој се вбројува во нашите предци? јануари 7, 2014
 437. Што се проблеми со суптилните тела на преминатите предци? јануари 5, 2014
 438. Јоја Вале – уметничка која ја види духовната димензија јануари 4, 2014
 439. Како треба да ги користиме миризливите стапчиња и како де се однесуваме кон нив декември 31, 2013
 440. Практични совети за користење на SSRF миризливите стапчиња декември 30, 2013
 441. За духовното истражување декември 24, 2013
 442. Миризливи стапчиња, Свет пепел и Света вода декември 21, 2013
 443. Сегашна борба помеѓу доброто и злото декември 19, 2013
 444. Добро и зло – вечна борба декември 19, 2013
 445. Јас сум христијанин. Зошто треба да го пеам Името на Божеството Дата? декември 18, 2013
 446. Закон на кармата (сметка на земање и давање) декември 16, 2013
 447. Предци – Колку генерации имаат влијание декември 16, 2013
 448. Како граѓанин на овој свет што можам да направам? декември 15, 2013
 449. Трета светска војна, Предвидувања и Армагедон декември 15, 2013
 450. Донации декември 11, 2013
 451. Што претставува заштитната пеаница Шри Гурудев Дата? декември 10, 2013
 452. Што можам да направам за да се заштитам од суптилните тела на преминатите предци? декември 9, 2013
 453. Механизам на делување на сметките на земање и давање и зошто понекогаш го работиме она што го работиме? декември 6, 2013
 454. Солена вода како Духовен Лек – За отстранување на Негативната Енергија декември 5, 2013
 455. Мапа на сајтот декември 4, 2013
 456. Проблеми со суптилните тела на преминатите предци декември 4, 2013
 457. Што е духовна емоција (Бав)? декември 3, 2013
 458. Кај кого се буди духовната емоција? ноември 30, 2013
 459. Видови и манифестации на духовните емоции ноември 30, 2013
 460. Разлика помеѓу духовната емоција и емоцијата ноември 30, 2013
 461. Духовни причини за проблемите во животот ноември 23, 2013
 462. Духовно исцелување ноември 22, 2013
 463. Принципи на истражувањето засновано на духовната наука ноември 15, 2013
 464. Соопштение за јавноста ноември 15, 2013
 465. Анализирани случаи ноември 12, 2013
 466. Што е шесто сетило? ноември 12, 2013
 467. Нивоа на способност за перципирање на пара-нормалните активности со нашето шесто сетило ноември 12, 2013
 468. Духовна наука ноември 12, 2013
 469. Духовни факти ноември 12, 2013
 470. Ефекти од молитвите – Духовно истражување со користење на Биофидбек направа – DDFAO ноември 10, 2013
 471. Споредба на пеењето на Божјото Име и повторувањето на мантра ноември 10, 2013
 472. Цели на истражувањата засновани на духовната наука ноември 10, 2013
 473. Методологија на истражувањата засновани на духовната наука ноември 10, 2013
 474. Како да го тестирате своето шесто сетило? октомври 30, 2013
 475. Како да се постигне трајна среќа? октомври 29, 2013
 476. Шесто сетило октомври 28, 2013
 477. Добредојде од уредникот октомври 22, 2013
 478. Месечарење – причини и лекување октомври 19, 2013
 479. Способност за перципирање на духовната димензија октомври 17, 2013
 480. Влијание на Месечината врз луѓето – духовна перспектива октомври 15, 2013
 481. Ноќ на вештерките – духовна перспектива октомври 15, 2013
 482. Спиење со стапалата свртени кон југ – духовна перспектива октомври 14, 2013
 483. Како да спиеме – спиење во самракот октомври 14, 2013
 484. Сатва раѓа и тама – Основни компоненти на креацијата октомври 13, 2013
 485. Спиење – разни положби октомври 13, 2013
 486. Ефект од спиењето со стапалата свртени кон запад октомври 13, 2013
 487. Ефекти од доцното одење на спиење октомври 13, 2013
 488. Влијание на сметката на земање и давање на усогласеноста помеѓу сопружниците октомври 5, 2013
 489. Водич за живот на сатвик начин октомври 5, 2013
 490. Ослободување од циклусот на раѓање и умирање октомври 2, 2013
 491. Водич за сатвик живеење – вовед октомври 2, 2013
 492. Анализа на случајот – Заштита од тешка судбина септември 21, 2013
 493. Кармајога септември 21, 2013
 494. Што се тоа заслуги и гревови? септември 17, 2013
 495. Вистински духовни причини за проблемите во животот септември 16, 2013
 496. Судбина и Карма – закон на кармата септември 14, 2013
 497. Судбина септември 13, 2013
 498. Смисла на животот септември 11, 2013
 499. Со кој имаме сметка на земање и давање (Карма)? септември 10, 2013
 500. Механизам на пеењето – преглед септември 8, 2013
 501. Влијание на авторите на книгите за Духовноста септември 7, 2013
 502. Его август 30, 2013
 503. Часови по Јога (Јога асана и пранајама) и духовен раст август 19, 2013
 504. Жртвување за Вистината – Тјаг август 16, 2013
 505. Проучување на духовноста – почетна страница август 14, 2013
 506. Духовна емоција – почетна страница август 13, 2013
 507. Отстранување на недостатоците на карактерот како духовна пракса август 13, 2013
 508. Духовна љубов – Прити август 12, 2013
 509. Гурумантра или пеење на Божјото Име? август 11, 2013
 510. Кој е трагач? август 11, 2013
 511. Пат на милоста на Гуруто – Гурукрупајога август 10, 2013
 512. Духовна пракса август 9, 2013
 513. Молитва пред јадење – духовна перспектива август 7, 2013
 514. Како е можно непрекинато да пееме додека работиме било која активност? август 6, 2013
 515. Духовна пракса со очекувања и без очекувања август 6, 2013
 516. Редовно зголемување на нивото на духовна пракса август 6, 2013
 517. Научете да го слушате авторитетот во Духовноста август 5, 2013
 518. Не трошете ја својата духовна енергија август 4, 2013
 519. Духовната пракса донесува духовни искуства август 4, 2013
 520. Духовната пракса треба да се врши секојдневно август 2, 2013
 521. Што е индивидуална духовна пракса а што колективна духовна пракса? август 1, 2013
 522. Основни принципи на духовната пракса јули 30, 2013
 523. Свеќа, Пареќа и Ишвареќа јули 29, 2013
 524. Служење на Вистината – Сатсева јули 29, 2013
 525. Благодарноста како форма на молитва јули 16, 2013
 526. Пеење и медитација – во што е разликата? јули 15, 2013
 527. Молитви – Почетна страница јули 13, 2013
 528. Повеќе сакам да го пеам Името на своето омилено Божество отколку Божјиот Принцип според религијата на раѓање – дали тоа е во ред? јули 12, 2013
 529. Световна молитва (со очекување) и духовна молитва (без очекување) јули 12, 2013
 530. Како да се моли јули 9, 2013
 531. Пеење на зборот Ом јули 8, 2013
 532. Дали пеењето без вера е корисно? јуни 30, 2013
 533. Дефиниција на молитвата јуни 28, 2013
 534. Придобивки од молитвите јуни 26, 2013
 535. Што е мантра? јуни 26, 2013
 536. Како постепено да се зголемува пеењето јуни 17, 2013
 537. Што е биѓ-мантра? јуни 16, 2013
 538. Како да пееме со концентрација јуни 15, 2013
 539. Што се препорачани пеаници? јуни 11, 2013
 540. Придобивки од пеењето – духовни придобивки јуни 9, 2013
 541. Придобивки од пеењето – здравствени придобивки јуни 9, 2013
 542. Придобивки од пеењето – психолошки придобивки јуни 3, 2013
 543. Дали е неопходно да се напушти постоечката духовна пракса за да се започне со пеење? јуни 2, 2013
 544. Усогласување на пеењето со дишењето јуни 2, 2013
 545. Придобивки од пеењето мај 31, 2013
 546. Дали ни е потребно посебно време и место за пеење? мај 29, 2013
 547. Почувствував немир кога прв пат почнав со пеење – зошто е тоа така? мај 25, 2013
 548. Често поставувани прашања за Имињата кои треба да се пеат мај 24, 2013
 549. Дали е неопходно да се заземе одредена положба кога пееме? мај 23, 2013
 550. Духовноста треба да се доживее мај 20, 2013
 551. Како пеењето го прочистува нашиот ум? мај 20, 2013
 552. Како се одвива пеењето на Божјото Име – метода на пренасочување мај 20, 2013
 553. За нас мај 12, 2013
 554. Пеење на Божјото Име мај 11, 2013
 555. Дефиниција на духовната пракса мај 11, 2013
 556. Кое Божјo Име треба да повторуваме? мај 11, 2013
 557. Да се понуди на Бога во согласност со својот талент и капацитет мај 6, 2013
 558. Практикување на духовна пракса во согласност со времето во кое живееме мај 5, 2013
 559. Постојат толку патишта кон Бога колку има и луѓе мај 1, 2013
 560. Важност на молитвите? април 28, 2013
 561. Рамнотежна состојба на умот април 28, 2013
 562. Што е сатсанг април 28, 2013
 563. Етапи во духовниот раст април 28, 2013
 564. Започнете го своето духовно патување април 26, 2013
 565. Како пеењето како духовна пракса е во согласност со основните принципи на Духовноста? април 24, 2013
 566. Вршење на духовна пракса во согласност со духовното ниво или духовниот капацитет април 21, 2013
 567. Напредување од материјалното (допирливото) кон суптилното (недопирливото) април 21, 2013
 568. Да се оди од мнозинство кон еден април 21, 2013
 569. Совети за практично користење на овој веб-сајт февруари 28, 2013
 570. Правила и услови за давање донации во SSRF декември 25, 2012
 571. Пронаоѓање среќа преку духовна пракса декември 5, 2009
 572. Просветлување (Светци и Гуруа) декември 5, 2009
 573. Училница декември 5, 2009
 574. Друг духовен живот декември 5, 2009
 575. Чекори во духовна пракса декември 5, 2009
 576. Духовно истражување декември 5, 2009
 577. Master list декември 3, 2009
 578. Уроци декември 1, 2009
 579. Духовни феномени декември 1, 2009
 580. Општествени проблеми ноември 24, 2009
 581. Принципите на духовно исцелување ноември 24, 2009
 582. Влијанијата на животната средина и природата ноември 24, 2009
 583. Смрт и умирање ноември 24, 2009
 584. Други духовни истражувања ноември 24, 2009
 585. Духовни искуства ноември 24, 2009
 586. Духовни патишта ноември 24, 2009
 587. Престој во друштво на Вистината (Сатсанг) ноември 24, 2009
 588. Служење на Бога – Служење на Вистината (сатсева) ноември 24, 2009
 589. Служење на Бога – Служење на Вистината (сатсева) ноември 23, 2009
 590. Исцелување со користење на предмети ноември 23, 2009
 591. Молитва ноември 21, 2009
 592. Отстранување на недостатоците на карактерот и подобрување на карактерот ноември 18, 2009
 593. Духовни проблеми јануари 9, 2009
 594. Проучување на духовноста јануари 9, 2009
 595. Како да се намали егото јануари 9, 2009
 596. Будење на духовната емоција (Бав) јануари 9, 2009
 597. Духовно исцелување јануари 9, 2009
 598. Духовна пракса јануари 9, 2009
 599. Духовна пракса јануари 9, 2009
 600. Галерија јануари 9, 2009
 601. Препреки во духовната пракса јануари 9, 2009
 602. Божествени честички јануари 9, 2009
 603. Спонтани гребнатини направени од помоќните негативни енергии јануари 9, 2009
 604. Проблемите на глобално ниво – духовна перспектива јануари 9, 2009
 605. Универзумот јануари 9, 2009
 606. Кундалини и чакри јануари 9, 2009
 607. Живот после смртта јануари 9, 2009
 608. Натприродно (Паранормално) јануари 9, 2009
 609. Карма (Судбина) јануари 9, 2009
 610. Ментално здравје јануари 9, 2009
 611. Духовни принципи за брз духовен развој јануари 9, 2009
 612. Придобивките на духовната пракса јануари 9, 2009
 613. Демонска опседнатост јануари 9, 2009
 614. Храна и пијалоци – Духовен ефект јануари 9, 2009
 615. Истражувај на различни теми јануари 9, 2009
 616. Духовен раст јануари 9, 2009
 617. Духови јануари 9, 2009
 618. Проблеми со суптилните тела на преминатите предци јануари 9, 2009
 619. Методологија на истражувањата засновани на духовната наука јануари 5, 2009
 620. Зависности јануари 5, 2009
 621. Причини за проблемите во животот јануари 5, 2009
 622. Физичко здравје јануари 5, 2009
 623. Нарушувања при спиењето јануари 5, 2009
 624. Самоисцелување јануари 5, 2009
 625. Пеење на Божјото Име (Јапа) јануари 5, 2009
 626. Исцелување преку други јануари 5, 2009
 627. Како да се поздравуваме? јануари 5, 2009
 628. Како да се капеме на духовен начин? јануари 5, 2009
 629. Како да спиеме подобро? јануари 5, 2009
 630. Духовно прочистување на домот (Васту) јануари 5, 2009
 631. Како да се облекуваме – духовното влијание на облеката која ја носиме? јануари 5, 2009
 632. Духовни обликувања на косата за жени јануари 5, 2009
 633. Духовно знаење јануари 5, 2009
 634. Мантра јануари 5, 2009
 635. Пронаоѓање среќа преку духовна пракса јануари 5, 2009
 636. Просветлување (Светци и Гуруа) јануари 5, 2009
 637. Училница јануари 5, 2009

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

4 + 5 =