Духовно исцелување

Постојат разни средства за духовно исцелување кои ни помагаат да ги отстраниме проблемите во животот и дојдеме до исцелување. Духовната пракса е бесплатна, најефикасна и најтрајна врста на исцелување која не води до потполно исцелување.

Поглавие 1 – Вовед во медицинската наука, алтернативните терапии и духовното исцелување

Поглавие 2 – Написи за духовното исцелување

 1. Духовно исцелување
 2. Како ги објаснуваме мерките за духовно исцелување?
 3. Како ќе знам дали ми е воопшто потребно духовно исцелување?
 4. Фактори кои влијаат на ефикасноста од средствата за духовно исцелување
 5. Најчести прашања и одговори за методите за духовно исцелување

> За оние кои сакаат другите да ги лекуваат:

> За оние кои сакаат да практикуваат духовно исцелување на себе:

 • Како да знаеме дали лекот делува?
 • Колку долго во текот на денот треба да вршам духовно исцелување?
 • Колку долго треба да практикувам духовно исцелување?
 • Колку време е потребно за исцелување?
 • Колку е важна верата?

Поглавие 3 – Средства за духовно исцелување

Духовно исцелување со употреба на неживи објекти

Само го помагаат отстранувањето на црната енергија

Ја отстрануваат црната енергија и даваат Чаитанија (Божествена Свесност)

Духовно исцелување преку луѓе

 • Исцелување кое го прават други врз нас

 

Поглавие 4 – Духовна пракса како најдобра форма за исцелување

Фондацијата за истражување засновано на духовната наука (SSRF) препорачува продолжување со конвенционалното медицинско лекување заедно со употребата на средствата за духовно исцелување за лекување на физичките и психичките болести.

На читателите им се препорачува ако сакаат да применат било која од мерките за духовно исцелување, тоа да го направат по своја проценка.