Анализирани  случаи

Зависности

Петнаесетгодишна зависност од алкохол надмината со духовна пракса.

Духови

Ентони опишува како неговата седмогодишна зависност од марихуана исчезна кога почнал да врши духовна пракса пеење на Божјото Име.

Духови

Нанду Мулие опишува како со духовна пракса ја надминал зависноста од пушење цигари која траела дваесет години.

Духови

Сиријак В. Ја победил зависноста од алкохол, цигарите и марихуаната само преку духовна пракса.

Суптилни тела на предците

Анапурна се ослободила од зависноста од џвакање тутун која траела педесет и четири години со помош на духовна пракса.

Духови

Амнезија

Анализа на случајот – Минлива состојба на потполна амнезија предизвикано од негативните енергии.

Духови

Анксиозност и напади од паника

Надминување на нападите од анксиозност и депресија со помош на духовна пракса.

Суптилни тела на прдците

Напад врз животот

Арвинд се сретнал со смртта кога него и браќата ги нападнале разбојници. Преживеал само благодарејќи на својата духовна пракса и милоста на својот Гуру.

Судбина, суптилни тела на предците

Ноќно мокрење и хиперактивност

Кедаровото детство било обележано со ноќно мокрење, хиперактивност, астма, итн. Сето тоа помалку или повеќе е надминато со редовна духовна употреба на духовни средства за исцелување.

Ниска витална енергија, духови

Церебрална анеуризма

Анѓели Мехта имала симптоми на церебрална анеуризма во текот на дванаесет години иако анеуризмата била оперисана. Конечо се излечила само со вршење на духовна пракса.

Судбина

Депресија

Дерек со помош на духовната пракса се изборил со депресијата, интензивни сексуални мисли и мисли за самоубиство.

Духови

Елизабета нашла решение за своите проблеми во меѓучовечките односи и депресијата во средствата за духовно исцелување и духовната пракса.

Духови

Јан со вршење на секојдневна духовна пракса ја надминал депресијата, ненормалното однесување и самоубиствените мисли кои го следеле од детството.

Духови

Раул со помош на редовната духовна пракса ја надминал својата недоверлива природа и депресија, кои биле предизвикани од параноидно растроена личност.

Лични недостатоци

Дијагноза (препреки)

Попречување во медицинската дијагностика предизвикано од негативните енергии.

Духови

Сонови за преминатите предци

Анализа на случајот: Сонови за преминатите предци кои се повторуваат.

Суптилни тела на предците

Егзема

Мадав Гадгил два силни напади на егзема ги отстранил со помош на духовни средства за исцелување.

Духови

Џон бил кај шест специјалисти за кожни болести тражејќи лек за тешката егзема што ја имал дваесет и три години, но до излекување не дошло. Благодарејќи на пеењето на Божјото Име егземата ја снемало само за една недела.

Суптили тела на предците

Самировиот случај на тешко заболување на кожата – егземата настанала кога се родил и траела до неговата дваесет и четврта година, кога ја започнал духовната пракса. После тоа дошло до големо подобрување на неговата состојба.

Суптилни тела на предците

Грозница (Тифусна)

Заздравување од долготрајни симптоми на тифусна грозница со помош на гомутра.

Суптилни тела на предците

Алергија на храна

Тешка форма на егзема и алергија на храна излечени со духовна пракса.

Суптилни тела на предците

Паѓање на косата

Анупама ја изгубила речиси целата коса. Официјалните лекови не и помогнале. Косата повторно и израснала после употребата на духовни средства за исцелување и духовна пракса.

Духови

Срцева болест

На господинот Ваткар му е дијагностицирана срцева болест и му е предложена ангиографија пред операцијата на срцето. После употребата на средствата за духовно исцелување се покажало дека вените на срцето се нормални.

Ниска духовна енергија, духови

Хепатитис

На Др. Маратеу му е дијагностициран хепатитис, но ниту после примената на медицинска терапија не се излекувал. Се излекувал после примената на средства за духовно исцелување.

Духови

Несоница

Надминување на несоницата со духовно исцелување и духовна пракса.

Духови

Оваа анализа е случај на несоница кај бебето (парцијално спиење) која е излечена со методи на духовно исцелување.

Менструални болки и силно крвавење

Пам имала силни менструални болки и крвавење. Се излечила по пат на пеаница за духовно исцелување.

Духови

Мигрена

Мигрената на Апарни спласнала дури после примената на средства за духовно исцелување и со секојдневна духовна пракса.

Духови

Оваа студија за случајот сведочи за тоа како истрајниот труд кога се почне со духовна пракса може да има одлични ефекти врз намалување на постојаните проблеми во животот, во случајот на г-ѓа Манаси Рајандекар.

Суптилни тела на предците

Чирови во устата

Мудара имала тежок случај на чирови во устата и болки во грлото, што не се излекувала после адекватното медицинско лекување. Духовните мерки придонеле за брзо излекување.

Духови

Вурендра имал постојани чирови во устата 5 години. Чировите не реагирале на медицинското лекување. Излечени се со пеаница за заштита од суптилните тела на преминатите предци.

Суптилни тела на предците

Опсесевно – компулсивно нарушување

Оваа анализа е за случајот на Гурупрасад Бапата кој го совладал опсесивно – компулсивното нарушување со започнување на духовна пракса и вложување напори да развие духовна емоција.

Судбина

Прејадување

Оваа анализа за случајот на прејадување каде причината е од духовна природа.

Суптилни тела на предците

Пасивна еутаназија

Саударовата тешка онеспособеност која ги навела луѓето со добра намера да предложат пасивна еутаназија на неговите родители. Ако погледнеме на овој случај побожната пасивна еутаназија не било опција за оваа дете.

Осип

Фиона имала тежок осип кој е надминат со Гомутра (прочистена кравја урина).

Духови

Сексуални мисли

Луис често бил напаѓан од прекумерни сексуални мисли. Се ослободил од нив со примена на духовни мерки.

Духови

Парализа во сонот

Ручи доживеала напади од парализа во сонот кои се јавувале 4 години. Поминале само вршејќи духовна пракса со постојани духовни мерки.

Духови

Ова е случај на едно многу непријатно искуство на парализа во сонот.

Суптилни тела на предците

Проблеми со семејството и учењето

Махеш имал проблеми со учењето и постојани расправи со своето семејство поради опседнатоста од суптилно тело на преминат предок. Ове е ублажено после откако почнал со пеење на Божјото Име.

Суптилни тела на предците

Отекување

Госпоѓица Шајари Марате имала случај на отекување на лицето поради напади од негативните енергии. Во оваа анализа на случајот го опишуваме случајот на исцелување со слика на Светец.

Духови

Плашливост и демонска опседнатост

Свати била парализирана од плашливост и демонска опседанатост. Го надминала тоа со помош на духовни мерки за исцелување и секојдневна духовна пракса.

Духови