Проблеми со суптилните тела на преминатите предци

После смртта суптилните тела на преминатите предци речиси на сите нас ни прават проблеми во животот. Овој духовен проблем ги погаѓа сите, независно од расата, културното наследство, или опшествениот статус. Со оглед дека тоа е духовен проблем, може да се манифестира на многу разни начини во нашиот секојдневен живот. Во некои слчаи, луѓето со години се мачеле и страдале за на крајот да сфатат дека проблемот можел да биде ублажен само за неколку дена. Олеснувањето би дошло само кога би ја знаеле главната причина, како и лекот и да го имале потребното знење како да го применат во пракса.

Ова поглавие е неопходно за сите оние кои се соочуваат со овие проблеми, од финансиските до брачните, а кои не престануваат и покрај големиот труд. Ова поглавие го поделивме на три дела:

Поглавие 1 – Општи информации за проблемите предизвикани од суптилните тела на преминатите предци

Што се проблеми со суптилните тела на преминатите предци?

Кој се вбројува во ’нашите предци’?

Колку генерации од нашите предци најверојатно влијаат врз нас?

Зошто моите сакани и другите преминати предци сакаат да ме повредат?

Кои се знаците дека мојата болест е предизвикана од суптилните тела на преминатите предци?

Се зборува дека понекогаш суптилните тела на нашите преминати предци ни помагаат, дали тоа е точно?

Како тоа суптилното тело на преминатиот предок од пониско духовно ниво има моќ да ни создава проблеми, но нема моќ да помогне?

Што се случува после смртта на лицето, зошто му е потребна помош?

Повторување на соновите за преминатите членови на семејството и предците

Можеме ли да ги сретнеме нашите предци и сакани после смртта?

Чести прашања на нашите читатели

Поглавие 2 – Што можам да сторам за да се заштитам од овој духовен проблем?

(За да го разберете оваа поглавие препорачуваме прво да го прочитате поглвието 1)

Што можам да сторам да се заштитам од проблемите со суптилните тела на преминатите предци?

Што е заштитната пеаница Шри Гурудев Дата?

Слушнете ја пеаницата на Божеството Дата – Шри Гурудев Дата

Јас сум христијанин зошто треба да го пеам Името на Богот Дата?

Ќе биде ли сметката на земање и давање (кармата) со моите предци подмирена ако ја пеам заштитната пеаница Шри Гурудев Дата?

Чести прашања на нашите читатели

Поглавие 3 – Што можеме да сториме да им помогнеме на нашите предци?

Каде моите сакани заминуваат после смртта?

На кои предци им е најпотребна помош?

Како можеме да им помогнеме на нашите предци во животот после смртта?

Која боја на облеката е најдобро да ја носам на погребот?

Каков е ефектот од бакнување на раката, или челото на преминатиот?

Каков е ефектот од чување на предмети во ковчегот?

Каква е духовната перспектива од кремацијата, погребот и оставањето телото на лешинарите?

Каква е духовнота перспектива од расипување на пепелот од посмртните останки од урната?

Каква е духовната перспектива од контактирањето на нашите преминати предци со помош на посредник, или Уиѓа табелата?

Како да ја отстраниме облеката и работите од лицето што е починато?

Какви се последиците од разговорите за покојникот на погребниот прием?

Обожавање и почитување на предците

Поглавие 4 – Ефекти од предците на нашите животи

Планирање за венчавање после смртта на нашите блиски роднини, како на пример родителите

Ова се вистински приказни на луѓе кои биле под влијание на суптилните тела на преминатите предци и како успеале да ги надминат.

Прејадување:

Анализа на случајот во кој вистинската причина за прејадувањето била духовна. Прочитајте повеќе

 

 

 

Чиреви во сутата:

Вирендра се ослободил од чиревите во устата по 5 години. Прочитајте повеќе

 

 

 

Зависност:

Крис од Франција, поранешен модел по професија, применил духовни средства за лекување и успешно ги надминал повеќето проблеми во животот, како што се негативните мисли и зависноста од пушење. Прочитајте повеќе

 

 

Екцем:

Џон се ослободил од тешката форма на екцем кој го имал 23 години, со помош на пеење. Причина за овој екцем бил проблем со суптилните тела на преминатите предци. Прочитајте повеќе

 

 

Опседнатост:

Махеш Палниткар го надминал проблемот предизвикан од суптилно тело на преминат предок со пеење на Божјото Име. Прочитајте повеќе