Цртежи засновани на суптилното знаење на видови духови (демони, ѓаволи, негативни енергии, итн.)

<< Претходен
Цртеж 3 од 3

Ова е цртеж заснован на суптилното знаење на кој е дух кој што ја вознемируваше деветнаесет годишната Винета. Таа поминуваше преку долг период на необјаснив замор, летаргија, губење на интерес, и долги периоди на молчење. Кога ќе се најдеше во близина на Светец, одеднаш почнуваше да вреска и се обидуваше да избега.

Ве молиме, прочитајте зошто постои заштитна рамка околу горе наведениот цртеж заснован на суптилното знаење на дух?