Совети за практично користење на овој веб-сајт

 • За да ви овозможиме да добиете подобро разбирање на овој веб-сајт, ви препорачуваме да ги прочитате следниве написи:

1. За нас.

2. Добредојде од уредникот.

 • Преку процесот на интроспекција можете да се стекнете со поголем увид додека читате одреден напис.
 • Под секој напис наведовме сродни написи кои за возврат ќе обезбедат соодветни информации поврзани со написот, за да ви помогнат сеопфатно да ја разберете темата.
 • За пристап до материјалот на веб-сајтот, можете да му пристапите преку темата за која сте заинтересирани, а која се наоѓа на Насловната страна или преку пребарувачот.
 • Бидејќи сите доаѓаме од различни делови на светот, така и може да употребуваме различни зборови за да изразиме одреден концепт во Духовноста. За да ви помогнеме во сфаќањето на терминологијата во Духовноста, ве охрабруваме да ја погледнете нашата листа на поими и речник.
  1. Дали го доживеав ова?
  2. Дали правилно го разбрав  написот? Дали треба да поставам прашање во врска со написот.
  3. Кога најрано можам ова да го применам во пракса? (само со пракса можеме да се здобиеме со придобивките на духовната наука).
 • Регистрирајте се да ги добивате нашите известувања за новите написи, бидејќи преку нив ќе можете да се запознаете со новиот материјал кој го објавуваме за духовната наука. Ве покануваме да го посетувате веб-сајтот секоја недела, бидејќи постојано ќе биде ажуриран.
 • Доколку сметате дека одреден напис не е јасен, ве молиме да не известите за тоа користејќи ја функцијата ‘Постави прашње’ која се наоѓа на крајот од секој напис на дното на страната.