Manevi tedaviyle üstesinden gelinen uyku felci

SSRF, bu vaka çalışmalarını, okuyucularımıza fiziksel veya psikolojik düzeyde kendini gösteren, ancak kök sebebi manevi boyutta olabilen sorunlar hakkında bir yol gösterme niyetiyle yayınlamaktadır. Bir sorunun kök sebebi manevi nitelikte olduğunda, manevi şifa çözümlerinin dahil edilmesinin genellikle en iyi sonuçları verdiğini gözlemledik. SSRF, fiziksel ve psikiyatrik hastalıkların tedavisi için manevi şifa çözümleriyle birlikte geleneksel tıbbi tedavinin devamını tavsiye etmektedir. Okuyuculara, herhangi bir manevi şifa çözümünü kendi takdirlerine bağlı olarak uygulamaları önerilir.

Bu, son 4 yıldır uyku felci (karabasan) atakları yaşayan Bayan Ruchi ile yapılan bir röportajın kaydıdır. Bu durumun nedenleri hakkındaki detaylar için lütfen Uyku felci üzerine manevi araştırma makalesine bakınız.

25 yaşındaki Ruchi, Avustralya’nın Melbourne şehrinden bir mikrobiyolog olup, son 4 yıldır uyku felci atakları yaşamaktadır. Aşağıda, onunla yaptığımız röportajın dökümü yer almaktadır.

Röportajcı: Ruchi, bu felç edici atakların ne zaman başladığını bize anlatır mısın?

Ruchi: Tam tarihi hatırlamıyorum; sanırım Mart 2002 idi. İlk oluş anını net bir şekilde hatırlıyorum. Güzel bir ev yemeği yemeyi yeni bitirmiştim ve oturma odasındaki kanepede uzanıyordum. O zamanlar İngiltere’de ailemle birlikte yaşıyordum. Tamamen bilinçli olmama rağmen, ne kadar uğraşsam da vücudumu hareket ettiremiyordum; bu, ürkütücü bir deneyimdi. Babam hemen yanımda televizyon izlemesine rağmen ondan yardım isteyemedim. Daha sonra gözlerim kapalı olduğu için uyuduğumu düşündüğünü öğrendim. Kanımın çok hızlı dolaştığını hissedebiliyordum ve vızıldayan bir ses vardı. Kalp krizi geçirdiğimi sandım.

Röportajcı: Ne kadar sürdü?

Ruchi: Yaklaşık bir saat.

Röportajcı: Ruchi, buna neyin sebep olmuş olabileceğine dair makul bir açıklama var mıydı, yani herhangi bir ilaç kullanıyor muydun, depresyonda mıydın, stresli miydin ya da geçmişte sesler duyma gibi bir durumun var mıydı?

Ruchi: Hayır. Ben büyük ölçüde kitabına uygun hareket eden sıradan bir insanım; neden böyle bir deneyim yaşadığıma dair hiçbir sebep göremiyorum.

Röportajcı: Bundan sonra tekrar etti mi?

Ruchi: Evet, 2004’te evlenene kadar yıllar içinde altı veya yedi kez oldu.

Röportajcı: Bunu birine anlattın mı?

Ruchi: Hayır, insanların deli olduğumu düşüneceklerini hissettim.

Röportajcı: Evlendikten sonra azaldı mı?

Ruchi: Hayır, tam tersine, evlenip Avustralya’nın Brisbane şehrine yerleştikten sonra şiddeti arttı. Hatta bir öğleden sonra, ben yatak odasında dinlenirken kocam diğer odada bir arkadaşıyla çalışıyordu. Yine oldu ve yaklaşık 3 saat sürdü. Yan odada olmalarına rağmen seslenip yardım isteyemedim.

Son 1 yıldır hem sıklığı hem de şiddeti arttı. İki günde bir olacak noktaya geldi. Her felç edici atakta vücudumda bir baskı hissederdim. Bu genellikle göğüs ve boğaz bölgesinde sınırlı kalırdı. Hatta bazı durumlarda göğsümdeki baskı, boğazımı sıkacak kadar artardı. Atak sırasında nefes almakta zorlanır ve boğuluyormuş gibi hissederim. Ataklar bazen birkaç dakika, bazı durumlarda ise 3-4 saat sürer. Genellikle kötü bir koku eşlik eder.

Bir diğer tuhaflık da, en çok dolunay ve yeni ay günlerinde ortaya çıkma ihtimalinin yüksek olması.

Röportajcı: Dolunay günlerinde daha çok ortaya çıkmasının nedeni, hayaletlerin o gün en aktif olmasıdır.

Ruchi: Anlıyorum. Geceleri uykum en iyi ihtimalle kesintiliydi ve işe yorgun gidiyordum. Sürekli uykuluydum ama yine de uyumaktan korkuyordum. Son zamanlarda, atağın hemen öncesinde bir varlık algılayabiliyorum.

Röportajcı: Peki bundan nasıl kurtuluyorsun?

Ruchi: Felçli bir durumdayken yapabileceğim pek bir şey yok. Yardım için eşime seslenmeye çalışıyorum. Bazen boğazımdan birkaç boğuk ses çıkıyor ve bu da eşimi durumum hakkında uyarıyor. O zaman beni sarsıyor ve felçli durumdan kurtuluyorum. Diğer günlerde ise, o durumdan kurtulana kadar beklemek zorunda kalıyorum.

Eşim, Manevi Bilim Araştırma Vakfı’nın rehberliğinde Maneviyat uygulayan bir arayışçı. Bana bu felci etkisiz hale getirmek için manevi çözümler almamı tavsiye etti ve bunun bir hayalet saldırısından kaynaklandığını söyledi. Başlangıçta inanmadım ve manevi çözümleri uygulamakta savsaktım. Ancak ataklar arttıkça, manevi önleyici çözümler konusunda daha samimi olmaya başladım.

Röportajcı: Manevi önleyici çözümler nelerdi ve işe yaradılar mı?

Ruchi: Bir dizi manevi önleyici çözüm uyguluyorum.

  • Günde 2 kez Tuzlu su tedavisi : Buna, bir çimdik Kutsal kül (Vibhūti) eklenerek güçlendirilmiş tuzlu suda ayaklarımı bekletmek, eş zamanlı olarak Tanrı’nın Adını zikretmek ve beni saran siyah enerjinin tuzlu suya çekilmesi için dua etmek dahildir.
  • Yatmadan önce yatağımın etrafına Kutsal su (Tirtha) serpmek ve etrafımda koruyucu bir kılıf için dua etmek.
  • Sandal ağacı kokulu tütsü çubukları yakmak.
  • Gün boyunca korunma için dua etmek.
  • Shrī Gaṇēsh’in idolü etrafında en az 21 kez tavaf etmek. (Bu, Şri Ganeşa’nın idolü etrafında dönmek anlamına gelir.)
    Ganeşa, Tanrı\'nın bir yönüdür. İşlevlerinden biri, hayaletleri (iblisler, şeytanlar, negatif enerjiler vb.) kökünden sökmektir.
  • Ailemizin İlahının Adını zikretmek.
  • Atalardan kaynaklanan sorunlara karşı korunma için İlah Datta’nın Adını zikretmek.

Ganeşa, Tanrı’nın bir yönüdür. İşlevlerinden biri, hayaletleri (iblisler, şeytanlar, negatif enerjiler vb.) kökünden sökmektir.

Bu tür bir çözüm geçmişim olmadığı için, başlangıçta biraz şüpheciydim. Ancak sıkıntı o kadar bunaltıcıydı ki, ondan kurtulmak için her şeyi yapmaya hazırdım. Bu önlemleri aldıktan sonra ataklarda bir azalma yaşadıkça, inancım arttı ve bunlara daha ciddi şekilde kendimi adadım.

Sanki bu önlemleri alarak etrafımda koruyucu bir kılıfı sağlamlaştırıyorum. Bu önlemleri almadığım günlerde, uyku felci atağı geçirme olasılığım daha yüksek oluyor.

Röportajcı: Dr. Athavale Hazretleri’nin size yakın zamanda bir tavsiyede bulunduğunu biliyorum.

Ruchi: Evet, benden ‘nyās‘ yapmamı istedi. Parmaklarımı göğsüme doğru toplayıp ‘Shri Gurudev Datta‘ zikrini olabildiğince çok yapmam gerekiyor. Bunu, daha önce açıkladığım diğer alışılagelmiş önlemlerle birlikte yapmam gerekiyordu. (Shri Gurudev Datta, vefat etmiş ataların neden olduğu sorunlara karşı korunma zikridir.)

Bunları hemen uygulamaya koydum ve anında bir etkisi oldu. Şu an yaklaşık üç hafta oldu ve uyku felci vakası yaşamadım. Üç hafta içinde bir veya iki kez, kısa süreliğine birkaç dakikalığına tekrar etti. Çok uzun bir aradan sonra, iyi bir gece uykusu uyuyabiliyorum.

Röportajcı: Eklemek istediğin bir şey var mı?

Ruchi: Bu deneyimden kaynaklanan olumlu bir şey olduğunu düşünüyorum. Zorluğumla savaşacak araçlara sahip olduğumu bildiğim için zihinsel olarak çok daha güçlüyüm. Ayrıca düzenli manevi uygulamanın önemini ve kendimi manevi olarak koruma gereğini de fark ediyorum.

Ruchi’nin kendi sözleriyle anlattığı deneyimi dinlemek için lütfen aşağıdaki medya dosyasına tıklayın.