
1. Bir mekanda negatif titreşimlerin ve musallat olmanın nedenine giriş
Manevi araştırma, dünya çapındaki çoğu evin bir tür negatif titreşime sahip olduğunu ortaya koymuştur. Bu negatif titreşimler, aşağıdakiler gibi çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir :
- Mekandaki insanlar
- Manevi uygulama yapıyorlar mı?
- Manevi uygulama, manevi uygulamanın altı temel ilkesine uygun mu?
- Sakinlerin psikolojik profili nasıl?
- Mekan ne amaçla kullanılıyor?
- Mekan: Yapı türü, evin temizliği, evdeki eşyalar ve bunların yerleşimi vb.
- Evin üzerine inşa edildiği arsa
- Çevre bölge
Daha da önemlisi, bu negatif titreşimler hayaletleri (şeytanlar, iblisler, negatif enerjiler vb.) veya ölmüş ataları çeker. Aşağıdaki tablo, negatif titreşimlere sahip mekanlara hayaletleri ve ölen ataları çekmeye katkıda bulunan faktörleri ve ortalama yüzdelerini göstermektedir.

Örneğin, sakinlerin öfke, açgözlülük, bağımlılıklar vb. gibi birçok kişilik kusuru varsa, hayaletleri veya ölen ataları çekerler. Ayrıca, mekanın bağımlılıklara, tāmasik müziğe vb. düşkünlük için kullanıldığını varsayalım, bu da yine hayaletleri çekebilir. Dahası, atalarımızın yaklaşık %60’ı öldükten sonra dünyaya bağlı olur. Bu ataların yaklaşık yarısı en sevdikleri yerin (atalarının evi) veya nesnenin etrafında, diğer yarısı ise en çok sevdikleri insanların etrafında dolaşır. Dünyaya bağlı olan vefat etmiş ataların, torunları veya atalarının evinde yaşayan insanlar için sorun çıkarma olasılığı daha yüksektir.
Atam neden beni rahatsız etmek istesin? – başlıklı makaleye bakın.
Ancak çoğu insan, mekanlarındaki sıkıntı verici titreşimler konusunda karanlıkta kalmışlardır, çünkü kendileri de hayaletlerin sıkıntı verici enerjisinden etkilenirler. Bu nedenle, hayaletlerin, ölen ataların veya negatif titreşimlerin varlığını algılamazlar. Çoğu insanın üzerinde sıkıntı verici bir enerji örtüsünün (ortalama 4 cm) varlığı ve altıncı hissin eksikliği, onları hayaletlerin varlığından kaynaklanan süptil sıkıntıya karşı duyarsız hale getirir.

Bu, tıbbi personelin bir hastane ortamına sinmiş ilaç ve dezenfektan kokusunu nasıl almadığı veya bundan nasıl rahatsız olmadığı analojisiyle anlaşılabilir. Aynı şekilde, etraflarında yerleşmiş bir sıkıntı verici enerji örtüsü (yani Raja-Tama) olanlar, bir mekanda daha fazla Raja-Tama aktivitesi olduğunda kendilerini daha iyi hissederler. Örneğin, ele geçirilmiş bir alkolik, mekana daha fazla içki girdiğinde yalnızca daha mutlu olacaktır.
2. Mekandaki musallat olma ve negatif titreşimlerin üstesinden gelme önlemleri
Aşağıdaki tablo, kişinin çevresini manevi olarak temizlemek için alınabilecek önlemlerin karşılaştırmalı önemini göstermektedir :
| Çözüm | % olarak önemi |
|---|---|
| Mekanın sakinlerinin manevi uygulaması | 30 |
| Mekandaki sakinlerin hoş bir kişiliğe sahip olması | 30 |
| Mekanları temizlemek için kullanılan ritüeller | 14 |
| Azizler tarafından yapılan ziyaretler | 10 |
| Kapıları ve pencereleri açık tutmak | 2 |
| Mekanlardaki süptil titreşimleri engelleyen kusurların ortadan kaldırılması | 2 |
| Oujia tahtası gibi enerjilerle deneme yapmamak | 2 |
| Çeşitli (tulsi vb. gibi sāttvik bitkiler yetiştirmek) | 10 |
Not : Aşağıdaki manevi şifa önlemleri, mekandaki negatifliği azaltmak için etkili araçlardır :
- SSRF tütsü çubuklarını yakmak
- Kutsal su (Thīrtha) serpmek vb.
Bu şifa önlemleri, kişinin düzenli manevi uygulamasıyla birlikte bağlılık ve manevi duygu (bhāv) ile yapıldığında artan güce sahiptir. Bir mekanı inceleme bilimi ve Feng shui‘nin musallat olmayı gidermede sınırlı bir rolü vardır. Hem bir mekanı inceleme biliminde hem de Feng shui‘de tavsiye edilen yapısal değişikliklerden daha çok, mekanın manevi temizliği için yapılan uygun ritüeller daha fazla fayda sağlar. Yine de, manevi temizlik için yapılan ritüellerle yalnızca en aşağı türden küçük hayaletler gider. Aşağıdaki tablo, hayaletler tarafından musallat olduğu iddia edilen bir evi manevi olarak temizlemek için şeytan çıkarıcıların çabalarının etkisiyle ilgili manevi araştırmanın sonuçlarını göstermektedir.
| Musallat olmanın niteliği1 | %2 | Fayda |
|---|---|---|
| Gerçek | 30 | 03 |
| Hayali | 30 | 304 |
| Çeşitli | 40 | 104 |
Dipnotlar :
- Musallat olmanın niteliğini üç türe ayırıyoruz :
- Gerçek : Bu, musallat olmanın aslında hayaletler veya ölen atalarımız tarafından olduğu durumdur.
- Hayali : Bu, insanların evin perili olduğunu hayal ettiği veya halüsinasyon gördüğü durumdur.
- Çeşitli : Bu, evin yapısı, çevredeki arsa, sakinlerin düşünceleri vb. nedenlerle oluşan negatif titreşimlerden dolayı musallat olmuş gibi görünebileceği durumdur.
- Bu sütun, musallat olmanın ortalama olarak gerçek, hayali veya sadece negatif titreşimler olma olasılığını verir.
- Ortalama bir şeytan çıkarıcının / büyücünün / tāntrik/ māntrik / manevi şifacının / rahibin / medyumun ruhu çıkarma olasılığı düşüktür.
- Bu, hayali olarak musallat olduğunu düşünen insanların %30’unun, ortalama şeytan çıkarıcı veya hayalet avcısı mekanı temizledikten sonra, ruhun çıkarıldığı psikolojik düzeyde rahatlama yaşayacağı anlamına gelir. Aynı şekilde, iddia edilen musallat olmanın nedeni hayaletlerden değil, ikincil negatif titreşimlerden kaynaklanıyorsa, insanların %10’u bir miktar fayda görecektir.
Sadece manevi uygulamanın altı temel ilkesine uygun manevi uygulama, bir hayaleti mekandan kalıcı olarak yok etmenin sürdürülebilir bir yoludur.