Kaj so problemi s predniki?

V skladu z znanostjo o Duhovnosti in neznano moderni znanosti je, da je 50% problemov v naših življenjih izključno duhovnega izvora, sledečih 30% duhovnega, psihološkega in/ali fizičnega, ter 20% psihološkega in/ali fizičnega.

 

 

 
Glej članek  ‘Glavni vzroki problemov v posameznikovem življenju ‘
 

Stiska je ena od glavnih manifestacij duhovnih vzrokov za probleme v naših življenjih, ki jo potomcem povzročajo subtilna telesa njihovih pokojnih prednikov. To je tudi eden od običajnih duhovnih dejavnikov, ki v taki ali drugačni obliki vplivajo na vse človeštvo. Preden natančno razložimo, zakaj bi nam naši predniki sploh želeli povzročati kakršnekoli težave, naj najprej raziščemo, kakšne težave imajo lahko ljudje zaradi svojih umrlih sorodnikov

Stiska, ki jo povzročajo nam, potomcem subtilna telesa naših prednikov, se v vsakodnevnem življenju lahko manifestira na različne načine. Povzroča ovire tako v našem posvetnem življenju kot tudi v duhovni praksi. V nekaterih primerih se zdi, da je cela družina prekrita s temnim oblakom in da njeni člani doživljajo razne probleme ne glede na napore, da bi jih odstranili. Težave zaradi pokojnih prednikov prihajajo na različne načine:

          • Nezmožnost poročiti se

          • Neharmoničen zakon

          • Zasvojenost (vzrok za približno 70% vseh zasvojenosti so umrli predniki)

         • Izguba spomina na izpitu kljub temu, da smo se dobro pripravili

         • Izguba službe

         • Težave pri zanositvi

        • Spontani splavi

        • Rojevanje mentalno zaostalih otrok ali otrok s posebnimi potrebami

        • Smrt v otroški dobi

Spontani splavi, smrt v otroški dobi itd. se zdijo takrat, ko se stiska zaradi prednikov pokrije z ostalimi duhovnimi  vzroki, kot je npr. možnost smrti zaradi usode. Človek ne more umreti samo zaradi stiske, ki jo povzročajo njegovi predniki. Čeprav je zelo možno, da so vzrok za zgoraj navedene življenjske probleme umrli predniki, lahko le Svetnik ali Guru (duhovno razviti vodnik) zanesljivo potrdi dejanski vzrok problema.

Na intelektualnem nivoju bi se lahko na hitro odločili, da je vzrok za neko trpljenje duhovne narave z uporabo dveh pravil:

Nobeno zdravilo za odpravo problema ne deluje. Še posebno, če je problem zlahka rešljiv s sredstvi moderne znanosti, kot je npr. kožni izpuščaj, bolečina v prsnem košu, itd.

Več članov iste družine (npr. 4 od 5.) istočasno trpi zaradi katerekoli od zgoraj navedenih težav. (Vzrok, da vsi družinski člani trpijo zaradi iste težave je v tem, da imajo vsi iste prednike.)

 
Glavni vzroki problemov v posameznikovem življenju
Kdo je Svetnik?
Kdo je Guru (dohovno razviti vodnik)?
Glavni vzrok za zasvojenost je duhovne narave
Zakaj imamo zaščitne meje?