MAL-Benefits-of-chanting-landing

1. Simptom-simptom penyakit boleh dilihat sebelum penyakit muncul

Distres daripada penyakit disebabkan oleh punca-punca fizikal, psikologi dan rohani menjadi jelas hanya apabila kemunculannya berkembang sehingga 30%. Kemudian ia bermanifestasi secara fizikal atau psikologi. Oleh sebab pengucapan dan pengulangan, kita dapat mengetahui penyakit sebelum tanda-tandanya mula muncul. Jika distres sepatutnya berlaku pada masa akan datang, atau kini jika distres tidak jelas, maka dengan pengucapan dan pengulangan distres mula muncul dalam bentuk masalah-masalah fizikal atau psikologi. Ini adalah kerana organ yang terjejas oleh penyakit mendapat frekuensi-frekuensi positif daripada pengucapan dan pengulangan. Bahkan doktor tidak berupaya mendiagnosis penyakit melainkan masalah itu muncul setakat 30%, manakala jika masalah muncul setakat 10-30%, contohnya jika seseorang mempunyai masalah psikiatri, dengan pengucapan dan pengulangan ia dapat dikesan.

2. Faedah fizikal disebabkan kestabilan mental

Apabila minda kekal aman disebabkan pengucapan dan pengulangan, seseorang bebas daripada penyakit psikosomatik yang dipercepatkan oleh stres dan menikmati kesihatan yang baik.

Pengurangan masalah perut disebabkan pengucapan dan pengulangan: Saya biasa hidup kehidupan yang sangat sibuk sebagai gaya hidup pengarah eksekutif, sering berpergian dan perlu memberi gaji dan melakukan semua tugas di rumah seperti menjaga dua orang anak sebab saya seorang ibu tunggal selama 10 tahun. Pada masa itu saya tidak melakukan amalan rohani. Oleh sebab itu, saya biasa menghadapi kegelisahan di perut, yang disebabkan peningkatan keasidan. Dalam tahun 1998, sejurus selepas saya mula pengucapan dan pengulangan, saya boleh merasai pengurangan yang ketara masalah perut dalam masa hanya 3 bulan mengucap dan mengulang dan tidak perlu mengambil sebarang ubat untuk keasidan lagi. – Mrs. Dragana Kislovski, Europe

3. Pengucapan dan pengulangan untuk penyembuhan rohani yang khusus berkaitan dengan penyakit tertentu

Maklumat terperinci mengenai ini boleh didapati di bahagian Pengucapan dan pengulangan untuk kesihatan.