Erti ritual pembuangan mata syaitan

Apakah yang dimaksudkan dengan ‘pembuangan mata syaitan’ dan bagaimana ia memanfaatkan kita?

Definisi: ‘Ritual pembuangan mata syaitan’ adalah proses menyerap keluar getaran distres atau tenaga hitam yang ada di sekeliling lapisan tenaga vital (prāṇa-dēha) dan lapisan mental (manodēha – lihat gambar di bawah) orang yang dipengaruhi dengan bahan-bahan yang digunakan dalam ritual. Maka pengaruh tenaga dan getaran dalam bahan-bahan akan berkurangan dengan membakarnya.
2_Malay_comprised-of-human

  • Orang yang terpengaruh oleh mata syaitan, ilmu hitam atau seksaan daripada hantu (syaitan, iblis, tenaga negatif dsb) akan bermanfaat dengan ‘ritual pembuangan mata syaitan’.
  • Tahap pengurangan dalam distres bergantung kepada tahap distres yang ada. Secara amnya, hantu (syaitan, iblis, tenaga negatif dsb) berada pada tahap rohani 40-45% dan ke bawah akan lebih terjejas dengan ritual pembuangan mata syaitan. Hantu (syaitan, iblis, tenaga negatif dsb) boleh mencapai tahap rohani yang lebih tinggi disebabkan amalan rohani mereka tetapi mereka menggunakan tenaga rohani untuk menyebabkan distres kepada orang lain.

Doa adalah paling mustahak dalam ritual ini: Dengan melakukan ritual pembuangan mata syaitan selepas berdoa kepada Dewa Maruti (aspek Tuhan) dan menarik kekuatan daripadaNya, orang yang melakukan ritual tidak akan mengalami sebarang distres dan distres orang terpengaruh juga berkurangan dengan cepat.