Orodje za doseganje trajne sreče

V naslednji vrsticah bomo opisali preizkušene in preverjene prakse za doseganje največje možne in dolgotrajne sreče.

4.1  Ponavljanje Božjega imena

V skladi z Znanosjtjo o duhovnosti je ponavljanje božjega imena, glede na posameznikovo versko danost ob njegovem rojstvu, najboljša podlaga za izvajanje duhovne prakse v dobi v kateri živimo, t.j. v dobi sporov (Kaliyug). Priporočljivo ga je izvajati ves čas na posameznikovi duhovni poti. Ponavljanje Božjega imena lahko izvajamo kjerkoli in kadarkoli in je najprimernejša duhovna praksa v današnjem svetu. 

4.1.1 Kako se ponavljanje Božjega imena kot duhovna praksa ujema s šestimi osnovnimi principi  duhovnosti?

Duhovna praksa je priročna in obenem ustreza prej omenjenim šestim osnovnim principom duhovnosti

 Princip duhovnosti Kako se chantanje ujema s 6 principi duhovnosti
Obstaja toliko poti k Bogu kot je ljudi
Ne pričakuje se, da bo vsakdo ponavljal isto božje ime – vsak ponavlja tisto, ki je v skladu z njegovo vero ali v skladu z religijo, s ketero se je srečal ob rojstvu, ali v primeru Hinduizma v skladu z družinskim božanstvom.
Od mnogo k enemu
Preidemo od molitve z mnogo besedami k molitvi z eno samo: to je ime Boga. Ta ena beseda je koncentrirana oblika Božje energije.
Od grobega do subtilnega
Posameznik raste od ritualnega moljenja v obliki organiziranih verskih obredov do bolj subtilnih duhovnih praks, npr.: s ponavljanjem Božjega imena, ki ga lahko izvaja kjerkoli in brez kakršnihkoli omejitev.
Glede na duhovni raven
Chantanje je osnova duhovne prakse. Ko posameznik prehaja na višje stopnje v duhovni praksi,  sorazmerno zvišuje tudi nivoje chantanja, kot je ponavljanje brez premikanja ustnic, mentalno chantanje in končno neprekinjeno ponavljanje.
Glede na obdobje
V skladu z Znanostjo o duhovnosti se priporoča chantanje kot najprimernejša duhovna praksa za ljudi v dobi, v kateri trenutno živimo. To so potrdili tudi Svetniki in napredni Duhovni voditelji ali Guruji v Kaliyugi.
Predajanje Bogu v skladu z našimi talenti in sposobnostmi S ponavljanjem božjega imena je Bog preko celega dneva stalno v naših mislih. S tem predajamo svoj um Njemu in se ne zapletamo v nepotrebna posvetna ali negativna razmišljanja.

 

•    Kdo je Guru?
•    Kdo je Svetnik?
•    Kaj je duhovni nivo?
•    Duhovno raziskovanje zgodovine univerzuma in njegovih ciklusov