01-Malay-Milk-LP

Catatan kepada para pembaca: Agar lebih memahami artikel ini, sila biasakan diri anda dengan “Apakah itu lukisan yang berdasarkan pengetahuan halus/subtle?”

Dalam artikel ini, kita menjelaskan getaran-getaran halus/subtle yang ditarik dan dipancarkan oleh susu lembu India, melalui lukisan yang berdasarkan pengetahuan-halus/subtle. Ia dilukis oleh Pn. Yoya Vallee, seorang pencari/seeker dengan deria keenam penglihatan yang matang/mendalam. Ia diverifikasikan dan disahkan oleh Yang Mulia Dr. Athavale.  Ketika diperiksa melaui deria keenam yang matang, lukisan ini yang berdasarkan pengetahuan halus didapati 80% tepat.

02-Malay-subtle-pic-milk

Kita menggunakan pelbagai warna untuk melabelkan pelbagai elemen di dalam lukisan yang berdasarkan pengetahuan-halus/subtle mengikut warna-warna yang padan dengan warna-warna getaran-getaran spiritual. Sebagai contoh, getaran-getaran spiritual  Kesedaran/consciousness Ketuhanan/Divine (Chaitanya) ialah kuning apabila dilihat melalui deria keenam penglihatan yang matang. Oleh sebab itu, kita telah menggunakan warna kuning untuk menandakan poin-poin yang berkaitan dengan Kesedaran/consciousness Ketuhanan/Divine.

Berikutan adalah beberapa ciri-ciri utama mengenai susu lembu yang diperolehi melalui kajian spiritual.

  • Susu lembu India adalah salah satu minuman yang amat sāttvik. Susu daripada lembu-lembu negara-negara lain adalah 50% kurang sāttvik daripada susu daripada lembu India. Ia mempunyai keupayaan untuk menarik Kesedaran/ consciousness Ketuhanan/Divine dan memancarkan getaran-getaran halus Tenaga Ketuhanan (Shakti).
  • Sebagai hasilnya apabila kita minum susu lembu India, sel-sel di dalam badan kita terisi dengan sāttviktā (kemurnian) yang ada di dalam susu tersebut.
  • Ada sebuah pepatah dalam bahasa Sanskrit yang menyatakan bahawa pemikiran-pemikiran kita berasal dari makanan yang kita makan. Jadi ketika kita mengambil makanan dan minuman yang sattvik, purifikasi seluruh badan berlaku. Oleh kerana ini, adanya transformasi positif terhadap permikiran kita. Pemikiran yang sattvik selanjutnya membawa seseorang untuk melakukan tindakan-tindakan yang benar/soleh sahaja.
  • Susu daripada lembu India adalah lebih sattvik daripada susu daripada haiwan-haiwan lain.