Započnite svoje duhovno putovanje

Kroz cijelu ovu Internet prezentaciju SSRF (Fundacija za istraživanje duhovne znanosti) naglašava značaj obavljanja redovite duhovne prakse.

Svrha ovog poglavlja je pružiti vam razumijevanje onoga što vi možete učiniti da započnete svoje duhovno putovanje (duhovnu praksu) već danas.

Bez obzira kojem religijskom putu pripadate, SSRF (Fundacija za istraživanje duhovne znanosti) preporučuje tri stvari koje možete poduzeti odmah da započnete ili obogatite svoje duhovno putovanje.

1. Pojanje Božjeg Imena prema religiji u kojoj ste rođeni

Rođeni smo u religiji koja je najpogodnija za započinjanje našeg duhovnog putovanja. U skladu s tim, Božji princip koji slavimo ovisno o našoj religiji donosi i najveću dobrobit našem duhovnom razvoju u tom stadiju. Različita Imena Boga, prema različitim religijama, predstavljaju različite principe istog Vrhovnog Boga. Ponavljanjem Božjeg Imena, prema religiji u kojoj smo rođeni, prizivamo taj određeni Božji princip i Njegovu Božansku energiju. Kao da  uzimamo univerzalni duhovni napitak koji nam najviše treba.

Pogledajmo nekoliko primjera Božjeg Imena koje bismo trebali pojati ovisno o religiji u kojoj smo rođeni.

 

Nekoliko savjeta o pojanju:

1. Pojajte na način koji vam najviše odgovara: Možete pojati mentalno ili naglas ili možete pojati uz pomoć brojanice ili male. Možete odabrati način koji vam najviše odgovara.
2. Bilo kada i bilo gdje: Možete pojati bilo kada i bilo gdje. Možete, na primjer, pojati dok idete na posao, dok kuhate ili šetate psa.
3. Povećajte vrijeme u pojanju: Što više pojate veća će biti duhovna dobrobit. Možete početi sa pet minuta pojanja dnevno i kroz nekoliko mjeseci postupno povećavati na nekoliko sati dnevno. Možete rasporediti u više sesija tijekom dana i raditi usporedno s drugim aktivnostima kao što su na primjer kuhanje itd.
4. Neka vam pojanje bude redovito: Iskreni napori uloženi u pojanje donose dobrobit poput osjećaja smirenosti u životu koji dugo niste osjetili ili opće poboljšanje u svjetovnom životu.

Napomena: Potrudite se obavljati ovu duhovnu praksu najbolje što možete najmanje šest mjeseci i vidjet ćete dobrobiti koje će donijeti vašem životu.


2. Duhovno povoljno pojanje za razdoblje do 2023. godine

Pomoću istraživanja zasnovanog na duhovnoj znanosti pronašli smo pojalicu koja je duhovno najdjelotvornija za ponavljanje u današnje vrijeme sve do 2023. godine.

Pojalica je ||Om Namo Bhagawate Vasudevaya||

https://www.spiritualresearchfoundation.org/userfiles/download.php?path=%2Fuserfiles%2Faudio%2Fchants_deities%2F7.+Shree+Krushna.mp3&as3cf-fix-wp-check-file-type-ext=.php

Upotrebite strelice za gore/dolje za povećanje ili smanjenje zvuka.

Kliknite ovdje za preuzimanje pojalice

Značenje ove pojalice je “Klanjam se Božanskom principu Održanja, koji održava cjelokupnu kreaciju”.

S obzirom na sadašnju situaciju i nestabilnost koja trenutno vlada u svijetu, preporučuje se pojanje Om Namo Bhagawate Vasudevaya kao našu prioritetnu pojalicu. Ova pojalica pružit će vam potrebnu duhovnu energiju i zaštitiu u nadolazećim vremenima. Ako počnete pojati Om Namo Bhagawate Vasudevaya, tada nije potrebno ponavljanje pojalice prema religiji vašeg rođenja.

Koje god Ime Boga netko izabere za pojanje, važnije je u pojanju biti redovit, jer se duhovna praksa pojanja preporučuje u sadašnjoj eri i pomaže nam napredovati do Boga.


3. Pojanje pojalice za zaštitu od problema sa suptilnim tijelima preminulih predaka

U današnje vrijeme smo gotovo svi pod utjecajem onoga što nazivamo „problemi uzrokovani suptilnim tijelima preminulih predaka“. Ovaj problem je detaljno objašnjen u poglavlju pod naslovom Problemi uzrokovani suptilnim tijelima preminulih predaka.

Ponavljanjem Imena Boga Datte (Božji princip koji nas štiti od ovih problema uzrokovanih suptilnim tijelima preminulih predaka) bivamo zaštićeni od ovih problema.

Pojalica glasi ‘Shri Gurudev Datta’. Kliknite ovdje da čujete zaštitnu pojalicu.

Nekoliko savjeta o pojanju ‘Shri Gurudev Datta’

  • Količina: Preporučujemo pojanje Imena ‘Shri Gurudev Datta’  u količini koja je u razmjeru s količinom nelagode koju netko doživljava zbog problema sa suptilnim tijelima preminulih predaka. Molimo pročitajte članak ‘Što su problemi sa suptilnim tijelima preminulih predaka’ kako biste razumjeli koje sve vrste nelagoda/problema mogu biti uzrokovane od strane naših preminulih predaka.
    1. U slučaju da osoba ne osjeća nikakvu do slabu nelagodu, može pojati jedan do dva sata dnevno da bi izbjegla takve probleme u budućnosti.
    2. U slučaju da je nelagoda osrednje izražena, treba pojati dva do četiri sata dnevno.
    3. Ukoliko je nelagoda jako izražena, osoba mora pojati Shri Gurudev Datta četiri do šest sati dnevno.

    Napomena: Prethodno spomenuta preporučena količina pojanja nedavno je povećana. Preporučeno je u pojanju provesti više vremena jer su se povećale i neprilike koje su uzrokovane suptilnim tijelima preminulih predaka i negativnim energijama, kako u sadašnjem tako i u vremenima koja dolaze.

  • Prilagodite ga sebi: Možete pojati u jednoj sesiji ili to vrijeme podijeliti na više manjih sesija pojanja.

 


4. Izgradnja vašeg duhovnog znanja

Učenje: Redovito učenje i proučavanje različitih aspekata duhovne znanosti, pomoći će vam shvatiti važnost redovite duhovne prakse i razjasniti pitanja koja ćete možda imati. Preporučujemo vam da pročitate sljedeća poglavlja ili članke:

Napomena: Budite slobodni podijeliti svoje iskustvo ili postavite bilo koje pitanje koje vam se može javiti nakon što započnete svoju duhovnu praksu.