Yoya Vallee –suptilna umjetnica i članica tima za duhovno istraživanje SSRF-a

Gospoda Yoya Vallee

1. Uvod

Gđa Yoya Vallee, po zanimanju svjetska manekenka, članica je tima duhovnog istraživanja u SSRF-u. Yoya ima oštećen sluh, ima poteškoće u govoru i suptilna je umjetnica. To znači da ima mogućnost vidjeti duhovnu dimenziju baš kao što mi vidimo fizičku, a umjetnički talent omogućava joj da prikaže ono što vidi. Duhovna dimenzija na nas utječe svakodnevno, no nismo je svjesni jer je ne percipiramo. Zato nam crteži suptilnih umjetnika,poput Yoye, osiguravaju rijetku mogućnost da zavirimo u suptilnu dimenziju. Jedan od glavnih aspekata razlikovanja Yoyine sposobnosti uspoređujući s ostalim suptilnim umjetnicima je crtanje duhovne dimenzije kao dijela duhovne prakse pod vodstvom njezinog duhovnog učitelja, Njegove Svetosti Dr. Jayanta Athavale.

Ovim člankom podijelili smo Yoyin jedinstven put od svijeta visoke mode do tragateljice posvećene duhovnom rastu.

2. Rane godine

Yoya je rođena 25. travnja 1980. godine u Beogradu, dijelu bivše republike Jugoslavije. Zbog oboljenja, postala je 80% oštećena sluha sa samo deset mjeseci. To je utjecalo i na njezin govor. Kada je imala samo 12 mjeseci, počela je koristiti slušna pomagala. Nakon pet godina vježbanja govora, Yoya je mogla pohađati školu s normalnom djecom. To je bio njezin prvi glavni uspjeh budući da je rijetkost za slušno oštećeno dijete, koje ima i poteškoće u govoru, pohađanje škole namijenjene djeci bez poteškoća sa sluhom.

Od malih nogu Yoyini su roditelji vodili brigu o tome da ima pristup govornoj terapiji. Zato je Yoya morala vježbati govoriti otprilike četiri sata dnevno, dok su se ostala djeca igrala. Ipak, unatoč oštećenosti sluha i poteškoća u govoru, Yoya je imala normalno djetinjstvo.

Kao dijete, Yoya je voljela crtati. Njezina se majka prisjeća da je čak u dobi od dvije godine pokazivala vrlo dobru kontrolu nad olovkom i da je mogla nacrtati leptira gotovo savršeno. Nekoliko crteža iz ranog djetinjstva nalikuju na anđele, iako ih nije imala prilike vidjeti u slikovnici ili na televiziji. Kada je imala pet godina, nacrtala je prvog savršenog anđela.

Osim njezine očite vještine, u dobi od pet godina, Yoya je počela pokazivati znakove suptilne sposobnosti dobivanja suptilnih vizija. Yoya se prisjeća: “Ponekad kada ne bih ni o čemu određenom razmišljala, mentalno bih vizualizirala sliku. U početku nisam na to obraćala pažnju jer bih vidjela samo dio slike poput  olovke u ruci ili samo pola slike koje nisu imale smisla. Ponekad bih vidjela čitavu sliku koja ne bi imala nikakvog značenja. Međutim, dvije ili tri godine kasnije vizualizirala bih cijelu sliku u određenom kontekstu. Kada sam imala sedam godina, imala sam viziju očiju na krilima i životinju sa krilima, što sam i nacrtala. Nekoliko mjeseci kasnije posjetila sam s ocem Svetu Petku, crkvu u Beogradu. Tamo, na zidovima i stropu crkve, vidjela sam istu sliku koju sam dobila u viziji. Bila sam šokirana! Uzbuđeno sam rekla ocu za viziju koju sam imala nekoliko mjeseci ranije i kako se svi detalji podudaraju sa slikom iz crkve.”

3. Tinejđerske godine i Yoyino okretanje prema Duhovnosti

Yoya je počela pohađati satove crtanja u Beogradu pod vodstvom jednog umjetnika, ali željela je to više iz strasti za crtanjem nego kao karijeru. Kada je imala dvanaest godina njezina se obitelj preselila u SAD, u Washington DC. Tamo je nastavila sa satovima crtanja. Dvije godine za redom je pohađala ljetne škole s umjetničkim programima u prestižnoj školi ‘Corcoran School of Art’. Međutim, Yoyin interes za stereotipnom umjetnošću počeo je opadati.

Yoya objašnjava: “Kroz to sam vrijeme izgubila interes za pohađanjem umjetničke škole jer smo trebali crtati samo objekte, dok sam ja željela crtati samostalno koristeći svoju maštu ili skicirati vizije koje sam dobivala. Prestala sam pohađati umjetničku školu jer me je sputavala i počela sam sama crtati što me je mnogo više veselilo.”

Ipak, Yoyi su bile suđene drugačije stvari te je u šesnaestoj godini započela sa manekenstvom. Njezina karijera kao međunarodne manekenke dosegnula je vrh i u sljedeće je dvije godine redovito putovala na modne zadatke uz pratnju majke.

Ponekad bi tijekom ovih putovanja njezina majka Dragana patila od depresije. Iako nije imala vjeru u Boga u to vrijeme, Dragana je željela pronaći unutarnji mir i sreću. Yoya je nastavila crtati, a crteži koji su imali duhovnu osnovu pomagali su Dragani da se bolje osjeća. Također su joj pomogli razviti malo više vjere u Boga.

Yoya je pokušavala oraspoložiti majku, no Dragana je i dalje osjećala da joj nešto nedostaje. Yoya se prisjeća: “Kada sam joj pokušavala pomoći govoreći joj koliko Bog želi da ona živi, majka bi osjećala da ne govorim ja, nego da netko drugi govori kroz mene. U to vrijeme nisam shvaćala da sam bila medij za neke duhovne energije.”

Jednoga dana za vrijeme modnog zadatka, Yoya i njezina majka upoznale su gospođu Sharon Clarke Sequeiru koja je održavala predavanja na temu duhovnosti u SAD-u pod vodstvom Fundacije za znanstveno istraživanje duhovnosti. Draganu su privukla učenja i često je posjećivala Sharon kako bi razgovarale o duhovnim konceptima i principima.  Ipak, Yoyin se interes javio tek kasnije, kada je gledala majku koja je razgovarala sa Sharon.

Yoya se sjeća, “U početku nisam bila zainteresirana za učenje o kojem je Sharon govorila i sjedila bih na ljuljački u parku i gledala ih iz daleka. Međutim, dok su razgovarale, vidjela bih suptilnu viziju žute svjetlosti koja ih obavija. Kasnije sam im to pokazala, što je učvrstilo njihovu vjeru da je Božansko bilo aktivno tijekom njihovog razgovora. Kasnije se javila moja znatiželja za duhovnošću. Tada mi je majka rekla da pojam Ime Boga prema religiji rođenja kako je naučila iz vodstva SSRF-a. Započela sam s pojanjem Imena Boga kada mi je bilo osamnaest godina. Počela sam primjećivati jedinstvenost duhovne prakse i tako se razvila moja želja za znanjem.”

4. Yoyin prijelaz od medija do tragateljice za Bogom

U ranijim godinama Yoya je crtala suptilne crteže kao medij. Crtati kao ‘medij’ znači crtati pod utjecajem nekog entiteta. Kada kažemo da je netko medij, znači da entitet na neki način zaposjedne umjetnikov um, intelekt i tijelo. Ono što umjetnik crta, ne dolazi iz njezine ili njegove mašte ili kreativne mogućnosti, već od dobivene vizije dok je pod utjecajem entiteta.

Yoya opisuje osjećaj u vrijeme dok je bila medij: “Kada bih dobivala vizije kao medij, lice bi mi se promijenilo i postalo blijedo. Disala bih drugačije i teže. Obično nisam bila svjesna toga što crtam. Majka bi trebala postaviti nekoliko pitanja o tome što sam željela postići kroz crtež. Nekako je intuitivno znala da ću dobiti viziju nekoliko sekundi prije nego bih započela s crtanjem. Vizije su uglavnom dolazile brzo, a rjeđe sporo. Bile bi velike kao televizijski ekran i obično bi bile u božanskim bojama; bojama kakve inače nikad ne vidimo. Mogla sam vidjeti vizije iz prošlosti i budućnosti, a javljale bi mi se i u snovima. Kada bih vidjela viziju osjećala bih se dobro, primila bih mnogo energije iznutra i osjećala bih se sretno. Htjela sam vidjeti još jer sam bila znatiželjna. Vidjela bih samo glavnu viziju; druge stvari u viziji izgledale su prazno. Kao medij, mogla sam crtati i govoriti. Iako sam imala poteškoće u govoru, glas bi mi postao jako jasan za vrijeme vizije, ali bih imala poteškoće s disanjem. Govorila bih jako brzo, a kasnije se nisam mogla sjetiti što sam govorila. Kada bi sve završilo, osjećala bih se jako iscrpljeno i osjećala bih da padam. Lice bi mi potpuno problijedilo i nisam imala energije niti da govorim. Bila bih jako žedna. Ovakva iskustva se ne doživljavaju za vrijeme normalne vizualizacije umjetnika.”

Kada su ostali tragatelji SSRF-a vidjeli Yoyu kako djeluje kao medij, primijetili su promjene na njoj. Yoyino ponašanje bi se promijenilo. Unatoč poteškoćama u govoru njezin bi glas postao vrlo jasan u to vrijeme. Postala bi poprilično autoritativna, a glas bi zvučao kao muški. Prisutni tragatelji osjetili bi jaku energiju koja se emitira kroz Yoyu. Primijetili su također kako njezin izraz lica postaje intenzivan, kao da se vrlo duboko koncentrira. Uz to, disanje bi postalo poprilično teško.

Kasnije je Yoya odlazila u Indiju kako bi se susrela s Njegovom Svetošću, Dr. Jayant Athavaleom.Objasnio je Yoyi  da je jedini način dobivanja višeg duhovnog znanja u zemljama izvan Indije, način djelovanja kao medija i stoga je to u tom slučaju vrijedno jer ojačava vjeru. Međutim u Indiji, nastavio je, postoji nekoliko Svetaca najviše duhovne razine. Oni imaju pristup Apsolutnom Znanju iz Univerzalnog Uma i Intelekta. Stoga medij nema nikakvu važnost u Indiji kada netko ima pristup Znanju i vodstvu Svetaca. Također je rekao da, kada se jednom ostvari duhovni napredak, ne postoji potreba za dobivanjem vizija prošlosti i budućnosti kroz entitet.  Razlog zbog kojeg se tada gubi interes za vizije dobivene od entiteta je taj što one samo daju vjeru u početnim stadijima, ali ne pomažu u spoznavanju Boga.

Njegova Svetost Dr.Jayant Athavale nastavio je objašnjavati Yoyi kako može iskoristiti njezinu suptilnu sposobnost za duhovni rast. Koristeći talent i sposobnosti dane od Boga u svrhu širenja duhovnosti može se duhovno napredovati. Osvrnite se na Šest osnovnih principa duhovne prakse. Isto tako, kako bi razvila vlastitu sposobnost percipiranja suptilnog, rekao joj je da se suzdržava od toga da bude medij i da se umjesto toga skoncentrira na duhovnu praksu. Pod vodstvom Njegove Svetosti Dr. Jayant Athavalea, Yoya je prestala crtati na godinu dana i skoncentrirala se na duhovnu praksu pojanja Božjeg Imena. Ovo je također bilo u svrhu prestanka njezine prakse kao medija jer je to bilo štetno za njezin duhovni rast. Štoviše, suptilni je svijet prepun negativnih energija koje pokušavaju preuzeti kontrolu nad osobama sa sposobnošću šestog čula. Vrlo se često negativne energije predstavljaju kao pozitvne kako bi mogle kontrolirati medij i one koje dolaze k mediju zbog savjeta.  Mediji često nemaju dostatnu sposobnost šestog čula za razumijevanje s čime se zapravo bave i tako mogu biti zavedeni ili čak zaposjednuti. Ukoliko se negativna energija više razine predstavi kao pozitivna energija, čak i iskusni medij neće znati razliku. Zato SSRF preporuča tragateljima s takvom urođenom sposobnošću percepcije suptilne dimenzije korištenje ovog talenta samo pod vodstvom Sveca koji može točno odrediti prirodu entiteta suptilne dimenzije.

Osvrnite se na članak  kako koristiti šesto čulo kao duhovni iscjeljitelj.

Yoya je prigodno sažela poduku kada je izjavila: “Njegova Svetost Dr. Athavale objasnio mi je moj način izražavanja na sljedeći način. Dok ostali izražavaju svoja duhovna iskustva kroz riječi, ja ih izražavam slikama. Govorim kroz slike; to je moj način komunikacije. Služenjem Apsolutnoj Istini (satsēvā) kroz umjetnost  je samo jedan aspekt duhovne prakse.”

Osvrnite se na članak o preporučenoj duhovnoj praksi.

5. Način na koji Yoya u SSRF-u obavlja duhovnu praksu suptilnog viđenja

  • Odabir teme: U Fundaciji za duhovno istraživanje, Yoya ima listu tema za suptilno čitanje. Teme su različite i u sljedećoj sekciji prikazali smo nekoliko primjera suptilnih crteža koje je nacrtala pomoću naprednog šestog čula vida. U nekim slučajevima, kada je potrebno, zatraženo je od nje da svjedoči na eksperimentima duhovnog istraživanja crtajući suptilne energije na djelu. Primjer takvog eksperimenta je utjecaj boje na duha koji se manifestira kroz tragatelja. U ovom slučaju crtala je interakciju suptilnih vibracija boje i njezinog učinka na manifestiranog duha. Na ovaj način Yoya je nacrtala crteže koji se odnose na različite aspekte života i kako utječu na duhovnu razinu. Aspekte uključuju duhovne dobrobiti i štete uzrokovane raznim tipovima poza za spavanje, gledanje televizije, nošenje crne odjeće, jedenje jednom rukom i slušanje raznih tipova glazbe.
  • Pripreme prije početka suptilnog crtanja: Yoya uvijek započinje molitvom za jasnu sliku onoga što se od nje traži i da Bog uradi satsēvu kroz nju. Moli se i za zaštitu kako negativne energije ne bi utjecale na njezinu sposobnost percipiranja duhovne dimenzije. Yoya dodaje “Osim molitve, nema druge pripreme. Percipiram suptilno i dok hodam, nema voljnog ulaženja u stanje meditacije. Time podrazumijevam da mogu imati viziju koju trebam vidjeti.”
  • Stil crtanja: Kada Yoya počne crtati, crta veoma brzo. Ponekad bi nacrtala poprilično kompleksan crtež od početka do kraja u manje od pola sata. Također rijetko koristi gumicu za brisanje. Yoya kaže: “Nekoliko tragatelja umjetnika percipiraju suptilne vizije, vide ih na djelić sekunde i ne mogu ih nacrtati kasnije. Zahvaljujući fotografskom pamćenju, mogu ih nacrtati čak i kada vizija nestane.Milošću Njegove Svetosti Dr. Jayant Athavalea i njezinom duhovnom praksom, Yoya može percipirati duhovno područje kao rijetki suptilni umjetnici. Suptilnim crtanjem, Yoya daje detaljne tekstualne opise događaja i redoslijed u kojima vidi razne duhovne vibracije. Također, označava vibracije u abecedno-numerološkom slijedu na slici poput 1A, 1B i 1C kako bi čitatelj mogao jasno razumijeti slijed vizije.
  • Provjeravanje: Većina suptilnih umjetnika nemaju sreću da im se crteži provjere. U Yoyinom slučaju, sve njezine crteže provjerava Njegova Svetost, Dr. Jayant Athavale pomoću naprednog šestog čula. U nekim slučajevima, On daje sugestije kako može povećati istinitost u crtežima. Konačno, svim crtežima daje ocjene od jedan do deset kako bi označio istinitost crteža. Suptini crteži koji su ocjenjeni ocjenama nižim od 4/10 (odnosno 40%) nikada se ne objavljuju jer u njima nema dovoljno istine.
  • Završavanje crteža: Nakon provjere, crtež odlazi tragatelju koji digitalizira suptilni crtež pomoću grafičkog programa poput Adobe Photoshopa. Suptilni crteži objavljeni na SSRF web stranici uglavnom su prošli ovaj korak.

Sljedeći isječak je dio videa ‘Zastrašujući nadnaravni susreti‘. Opisuje kako Yoya percipira suptilnu dimenziju i postavlja je na papir.

6. Primjeri Yoyinih suptilnih crteža

Dolje prikazani slide prikazuje montažnu snimku koja prikazuje raznolik raspon suptilnih slika koje je Yoya percipirala iz duhovne dimenzije kao svoje služenje Bogu.

7. Promjene u Yoyinim suptilnim sposobnostima tijekom godina

  • Napredak u sposobnosti suptilne percepcije: Kada je Yoya počela crtati pod vodstvom Njegove Svetosti Dr. Jayant Athavalea, dobivala bi ocjene od 40%. Međutim, budući da je uporna u duhovnoj praksi već više od deset godina pod vodstvom Njegove Svetosti Dr. Athavalea, njezina je preciznost suptilne percepcije počela rasti. Tijekom 2010. godine većina je njezinih crteža dobila ocjenu od 80% točnosti. U početku je Yoya dodavala vrlo malo objašnjenja uz crteže. Međutim, to se vremenom promijenilo i počela je detaljno opisivati svoje vizije. Nedavno je dobila češalj Njegove Svetosti Dr. Jayant Athavalea kako bi nacrtala suptilne vibracije koje iz njega emitiraju. Bez  znanja o pozadini i o tome čiji je češalj, uvidjela je da je češalj koristila visoko razvijena osoba. Također je vidjela da je uzvišena osoba češalj koristila samo jedanput, što je zapravo bilo točno.
  • Napredak u govoru: Gospodin Cyriaque Vallee, Yoyin suprug, sjeća se prvog susreta s Yoyom u kasnim devedesetima kada je njezin govor bio jedva razumljiv. Međutim, 1999. godine, Njegova Svetost Dr. Jayant Athavale poslao je poruku Yoyi govoreći da će se, ukoliko nastavi prakticirati duhovnost, njezin govor poboljšati za 30%. Godinama je Yoya marljivo radila duhovnu praksu. Svake godine bi njezin suprug i prijatelji primijetili  značajan napredak u govoru. Danas može govoriti engleski, srpski i dosta francuskog. To je veliki uspjeh za osobu oštećena sluha i poteškoćama u govoru.
  • Promjene osobnosti: Cyriaque koji je bio s Yoyom kroz čitav duhovni put kaže da su njezine kvalitete procvjetale i da su se mane smanjile. Vidi značajno smanjenje ega i jak porast njezine duhovne emocije.

8. Svetost

Gđa. Yoya Vallee je proglašena Svecem dana 13. siječnja 2013. Ona je treći Svetac koji je dosegao Svetost pod vodstvom SSRF-a. Njezine kvalitete su ljubav prema drugima, intenzivna duhovna znatiželja, manji ego i stalni interes za učenjem nečeg novog. Njezina Svetost Yoya Vallee je dosegla Svetost već u svojoj 32. godini. Njezina duhovna praksa za dobrobit društva se nastavlja.