1-cro-p-yoya-landing

1. Upoznavanje s Njezinom Svetosti Yoyom Vallee

Duhovna razina: Ako uzmemo u obzir da je duhovna razina osobe koja je dostigla Bogospoznaju 100%, tada je duhovna razina prosječne osobe u današnja vremena 20%. Oko 80% svjetskog stanovništva ima duhovnu razinu nižu od 35%. Na duhovnoj razini od 70% osoba postaje Svetac.

Dragi čitatelji, u ovom članku podijeliti ćemo s vama izvanredno životno i duhovno putovanje Sveca, Njezine Svetosti gđe Yoye Vallee, od oštećenja sluha i poteškoća s govorom u ranom djetinjstvu, karijere međunarodnog modela i umjetnice, do duhovnih ometanja uzrokovanih negativnim energijama i konačnog odricanja od svega kako bi prakticirala Duhovnost. Život Njezine Svetosti Yoye je primjer kako Bog duhovnim rastom blagoslivlja tragatelje koji imaju intenzivnu duhovnu želju i teže ka obavljanju redovite duhovne prakse unatoč svim preprekama.

U drugom članku smo predstavili Njezinu Svetost Yoyu Vallee, u ranijoj fazi Njezinog duhovnog putovanja, kao umjetnicu koja vidi suptilnu dimenziju i članicu SSRF tima koji provodi istraživanja zasnovana na duhovnoj znanosti. Zahvalni smo što u ovom članku možemo predstaviti aspekte Njezinog duhovnog putovanja od tragateljice do Svetice. U trenutku pripremanja ovog članka (listopad 2014. godine), duhovna razina Njezine Svetosti Yoye bila je 72%. Na duhovnoj razini od 70% osoba postiže Svetost.
2-cro-Progress-from-model-to-Saint

Podijelili smo ovaj članak na nekoliko različitih poglavlja za koja vjerujemo da će biti korisna tragateljima za Duhovnošću. Molimo se da ovaj članak potakne tragatelje na ulaganje truda za ostvarenje duhovnog rasta.

2. Djetinjstvo, adolescencija i manekenski dani Njezine Svetosti Yoye

Njezina Svetost Yoya Vallee rođena je 1980. godine u Beogradu, Srbija. Istraživanjem zasnovanim na duhovnoj znanosti, otkrili smo da je rođena iz više ravni Raja koja je na Sanskrit jeziku poznata kao Uccharswargalok (Učarsvargalok). Njezina duhovna razina bila je u trenutku rođenja 50%, ali tijekom ranih godina smanjila se na 40%.

Napomena urednika: To se može dogoditi ljudima koji su rođeni iz viših ravni postojanja u Univerzumu. Razlog za pad duhovne razine je prolaženje sudbine i jaz koji postoji u vremenu prije nego što započnu duhovnu praksu u sadašnjem životu. Ipak, zahvaljujući snazi duhovne prakse koju su obavljali u prethodnim životima, oni mogu ostvariti brz duhovni napredak u sadašnjem životu.

Evo nekoliko fotografija iz ranih godina:

Put do Svetosti Njene Svetosti Joje Vale

Više saznanja o ranim godinama Njezine Svetosti Yoye Vallee i manekenskoj karijeri, možete pročitati u članku o Njoj kao umjetnici koja izrađuje crteže zasnovane na duhovnom znanju. 

3. Pozitivan utjecaj duhovne prakse na oštećenje sluha i govora

Njezina Svetost Yoya ima teško oštećenje sluha, ali nije dopustila da to utječe na Njezino duhovno putovanje. Kao rezultat duhovne prakse, vremenom su se Njezin sluh i govor poboljšali. Njezina Svetost Yoya je s deset mjeseci dobila obostranu upalu srednjeg uha. Upala je eskalirala u mastoiditis (bakterijska upala mastoidnog nastavka) i morala je na obostranu mastoidektomiju. To je postupak tijekom kojeg se uklanjaju zračne stanice u mastoidnoj kosti. Međutim, postoperativne komplikacije dovele su do gotovo 100% oštećenja sluha. Njezina Svetost Yoya i Njezina majka, gđa Dragana Kislovski, odmah su poduzele početne korake za prevladavanje posljedica oštećenja sluha. Vezano za to ona se prisjeća: „Zbog oštećenja sluha naučila sam govoriti kasnije. Kada sam imala jednu do dvije godine, trudila sam se izgovoriti neke riječi, ali to je rezultiralo samo pokretanjem usana bez zvuka. Mama me je mukotrpno učila reći: „mama“. Kasnije, iako nisam mogla čuti gotovo ništa, počela sam razumijevati govor osobe udaljene nekoliko metara, čitajući s usana.“

Njezina Svetost Yoya je sa 16 godina ušla u svijet visoke mode kao manekenka, što je sa sobom donijelo nove izazove. Modne revije su praćene glazbom i modeli moraju hodom pratiti ritam. Izazov je bio u tome što Njezina Svetost Yoya nije mogla čuti ništa. Prisjeća se: „Kao rezultat toga, moje pripreme i trening u manekenstvu bili su zahtjevni zadaci. Dok sam bila u Tokyu, Japanci su se pitali kako se mogu baviti manekenstvom unatoč oštećenju sluha, ali su mi svejedno dali priliku. Na mojoj prvoj modnoj reviji u Tokyu iz publike se prolomio gromoglasan aplauz. To je doista obilježilo početak moje manekenske karijere.“

Njezina Svetost Yoya je uvijek imala pozitivan pogled na život. Nije dopustila da ju oštećenje sluha spriječi u vođenju normalnog, svakodnevnog, života, a kasnije i u duhovnoj praksi. Njezina majka je bila iznenađena kada joj je Yoya, sa samo petnaest godina, rekla da je oštećenje sluha Njezina sudbina i da će ju ona prihvatiti.

Napomena urednika: Zapravo je kvaliteta prihvaćanja i neodustajanja pred preprekama jedno od obilježja duhovnog puta Njezine Svetosti Yoye.

Nakon što je započela duhovnu praksu, blagoslovi Njegove Svetosti dr. Athavalea i nekoliko Svetaca doprinijeli su da se Njezin sluh i govor poboljšaju. Zamolili smo Njezinu Svetost Yoyu da nam kaže nešto o tome: „U kolovozu 1999. godine, dok sam bila u Atlanti, SAD, Njegova Svetost dr. Athavale mi je rekao da će se moj sluh i govor popraviti za 30% ako budem redovito prakticirala Duhovnost. Od listopada 1998. godine, prije mojeg odlaska u Indiju, počela sam pojati šest krugova brojanice, pojući „Isuse Gospode“ i „Shri Gurudev Datta“. Govor mi se malo popravio. Do trenutka kad sam posjetila Indiju u prosincu 1999. godine, popravio se značajno.

Kada sam 2. siječnja 2000. godine posjetila Njegovu Svetost Bhaua Masurkara, indijskog Sveca iz Sindhudurga u Maharasthri, Indija, majstora znanosti numerologije, na nekoliko sekundi sam Ga mogla jasno čuti. Od iznenađenja sam počela plakati. To je bio prvi put da sam mogla tako jasno čuti i to se kasnije ponovilo nekoliko puta.

U lipnju 2001. godine, otišla sam se pokloniti Svecu iz Mumbaija u Indiji, Njegovoj Svetosti Joshibabi koji je imao sposobnost poništavati duhovno ometajuće energije. Dao mi je terapiju za unapređenje govora. Tretman je bio na duhovnoj razini i time izvan poimanja intelekta. Bio je to ritual koji je zahtijevao da se žličica preprženog komada šećera od šećerne trske (jaggery) stavi na malu drvenu daščicu i poliže. Njegova Svetost Joshibaba je suptilno napravio ritual i blagoslovio je daščicu prije nego mi ju je dao. Tijekom narednih godina, govor se značajno popravio, a danas, u 2014. godini, svi me mogu razumjeti i to bez puno truda s njihove strane. Poboljšanje se dogodilo bez ikakvog liječničkog tretmana.“

Njezina Svetost Yoya kaže da se u 2014. godini sluh popravio od 0% na 10%, a sposobnost govora s 30% na 80%. Za ovakav napredak, posebno kada je u pitanju Njezin govor, nema racionalnog objašnjenja. Liječnici koji su ju liječili bili su iznenađeni.

Napomena urednika: Njezina Svetost Yoya ima teško oštećenje sluha, ali nije dozvolila da to utječe na Njezino duhovno putovanje. Na kraju, sluh i govor su se popravili kao rezultat duhovne prakse. To iskustvo joj je povećalo vjeru u duhovnu praksu. Umjesto da bude sretna zbog toga i da se odmara na lovorikama manekenske slave, uložila je sav svoj trud u ostvarenje duhovnog rasta.

4. Satsang s mnogim Svecima

Njezina Svetost Yoya Vallee bila je na satsangu s mnogim Svecima i od Njih dobila neprocjenjiva znanja.

Njezina Svetost Yoya Vallee sa Svecima

5. Suprug i duhovni partner Njezine Svetosti Yoye

Duhovno i životno putovanje Njezine Svetosti Yoye bilo je blagoslovljeno i divnim duhovnim partnerstvom i brakom s Njegovom Svetosti Cyriaquom Valleeom. Međusobno su podržavali jedno drugo na duhovnom putovanju i oboje su 2013. godine dostigli Svetost.

Napomena urednika: U eri Kaliyuge izuzetno je rijetko da se muž i žena jednako posvete duhovnoj praksi. Još je rjeđe da oboje dostignu Svetost.

Njezina Svetost Yoya ispričala nam je kako su se upoznali: „Tjedan dana prije mog 18. rođendana, 1998. godine, posjetila sam disko-klub u Tokyu, u Japanu, zajedno s nekim prijateljima iz svijeta mode. Dok sam plesala, na tren sam pogledala u oči jednog mladića. Osjećala sam kao da ga znam od ranije. Započeli smo razgovor, uglavnom o umjetnosti i pomalo o Bogu. Osjećao je da s lakoćom može razumjeti sve moje crteže koje sam mu kasnije pokazala. Tako je započela naša veza.

Jednom, dok smo bili u parku, imala sam snažan osjećaj Božanskog prisustva. Tijekom tog susreta, Cyriaque je na trenutak vidio svjetlo kako sjaji u meni i oko mene, ali tada mi to nije spomenuo. Kasnije, kada sam ga dovela kući i upoznala s majkom, razgovarao je s njom tri sata o Duhovnosti. Nakon što je otišao, rekla sam mami da se želim udati za njega. Bila je sretna jer je osjećala da sam sigurna u vezi Cyriaquea i da je on dobra osoba.

Zbog manekenstva smo se često morali razdvajati. Bila sam angažirana u Milanu, u Italiji, a Cyriaque se vratio u Francusku, ali smo se trudili da ne budemo dugo razdvojeni. Osam mjeseci kasnije, u veljači 1999. godine, Cyiraque me je pratio u Milano, zbog drugog manekenskog angažmana. Kako je imao ometanja od suptilnih tijela preminulih predaka, savjetovano mu je da poja zaštitnu pojalicu „Shri Gurudev Datta“. Dok je pojao, šestim čulom sam vidjela neke uznemirujuće energije oko njega, ali ih se nisam bojala. Nacrtala sam crtež zasnovan na sposobnosti suptilnog vida na kojem sam prikazala mehanizam djelovanja prijatnih i ometajućih energija na njega. Putovali smo zajedno i postupno se naša ljubav produbjivala.
Put do Svetosti Njene Svetosti Joje Vale

Njezina Svetost Yoya Vallee i suprug Njegova Svetost Cyriaque Vallee u Parizu 1999. godine dok su oboje bili manekeni. Francuski TV kanal M6 je snimio dokumentarni film o Njihovoj jedinstvenoj ljubavi i životu, nakon kojeg su slijedili mnogi intervjui za časopise u Francuskoj i Srbiji.

U studenome 1999. godine u Tokyu, Cyriaque me je zaprosio. Tijekom tog razdoblja, jednom dok sam pojala „Isuse Gospode“, imala sam viziju našeg vjenčanja. Također sam imala jaku želju da susretnem Njegovu Svetost dr. Athavalea i vjenčamo se u Njegovom prisustvu. I Cyriaque i ja razmišljali smo o tome da se vjenčamo uz vedsku svadbenu ceremoniju jer smo osjećali da u tom ritualu ima velike duhovne dobrobiti. Pitali smo gđu Sharon Clarke Sequeira, tragateljicu koja nam je tada bila duhovni vodič i koja je bila u kontaktu s Njegovom Svetosti dr. Athavaleom, možemo li se vjenčati uz vedsku ceremoniju. Odgovor koji smo dobili je učinio da naš život bude obasjan novim svjetlom. Njegova Svetost dr. Athavale pozvao nas je u Indiju i čak rekao da će se tragatelji u Indiji pobrinuti za organizaciju našeg vjenčanja.

U Indiju smo stigli 24. prosinca 1999. godine s mojom majkom i g. Mahesom Mehta, tragateljem koji nam se pridružio na putovanju vlakom do Goe gdje se trebalo održati vjenčanje. Kada sam prvi put susrela Njegovu Svetost dr. Athavalea osjećala sam se izuzetno ugodno. Te večeri, nakon usmjerenja koje smo dobili od Njegove Svetosti dr. Athavalea, kada sam se poklonila na Njegove Noge, osjetila sam stanje Blaženstva. Naše vedsko vjenčanje zakazano je za sljedeći dan.“
Put do Svetosti Njene Svetosti Joje Vale

Njezina Svetost Yoya Vallee i Njegova Svetost Cyriaque Vallee na Njihovom vedskom venčanju, 25. prosinca 1999. godine u Goi, Indija.

„U kolovozu 2000. godine, imali smo i građansko vjenčanje u Nici (Francuska) u prisutnosti naših obitelji. Nakon vjenčanja shvatili smo kako je vrijeme provedeno s Njegovom Svetosti dr. Athavaleom od neprocjenjive vrijednosti i da je na više razina pozitivno utjecalo na nas.”

Kao rezultat, oboje su osjetili brži duhovni napredak i razvijanje dubljih osjećaja prema duhovnom životu i u tom su napredovanju postali primjer para u duhovnom smislu.

6. Duhovni rast kroz satsevu

U ranijem članku pisali smo više o talentu za crtanje Njezine Svetosti Yoye koji se rano pokazao u Njezinom životu i početnim koracima crtanja duhovne dimenzije kao medija. U ovom poglavlju ćemo istražiti put Njezine Svetosti Yoye od umjetnice do medija i konačno do umjetnice koja crta duhovnu dimenziju radi spoznaje Boga.

6.1 Umjetnički crteži

U mlađim danima, Njezina Svetost Yoya stvarala je crteže s raznim temama, od anđela, preko obiteljskog života i ljubavi. Uglavnom je crtala iz ugla umjetnosti. Skicirala je sve što bi joj donosilo radost. U nastavku je prikazan apstraktni crtež kojeg je nacrtala 8. studenog 1998. godine, nazvan „Majka i kćer“.
Put do Svetosti Njene Svetosti Joje Vale

U Tokyu je 13. ožujka 1998. godine na drugom crtežu (prikazanom u nastavku) nacrtala svoje iskustvo osjećanja Božanske prisutnosti sa svojim budućim mužem (danas Njegovom Svetosti Cyriaqueom Valleom). Nazvala ga je „U tvojem društvu mogu iskusiti Boga“.

Put do Svetosti Njene Svetosti Joje Vale

Međutim, ovi su crteži uglavnom bili ograničeni na umjetnost u svjetovnom smislu. Nisu pomogli Njezinoj Svetosti Yoyi u duhovnom rastu.

6.2 Crteži kao medij

Negdje u to vrijeme, a da toga nije bila svjesna, suptilni entiteti su počeli koristiti Njezinu vještinu umjetnice za projiciranje svojih umjetničkih formi. Njezina Svetost Yoya postajala je medij tim suptilnim entitetima. Tada nije mogla prepoznati kako ti crteži zapravo emitiraju negativne vibracije. U cilju zadovoljenja vlastitih želja i ciljeva suptilni entiteti niže razine i negativne energije često koriste ljude, koji imaju određenu sposobnost šestog čula i mogu spoznati duhovnu dimenziju. U nastavku smo predstavili primjer dva takva crteža koje je Yoya nacrtala kao medij. Sljedeći crtež, koji je nastao 12. rujna 1998. godine, zove se „Iskustvo duhovne energije i Blaženstva“.

medium_1a-protective

Sljedeći crtež je navodno trebao prikazati pozitivne duhovne vibracije, ali je emitirao jaka duhovna ometanja.

medium_2a-protective

Gotovo svi crteži koje je nacrtala kao medij emitirali su ometajuće vibracije. Možete vidjeti kako se osjećate dok gledate u dva prethodna crteža.

S vremena na vrijeme, tijekom tog razdoblja, dobivala je intenzivne misli i imala vizije. Crtala je i negativne i pozitivne slike. Međutim, sjeća se da se nakon crtanja često osjećala iscrpljeno i bez energije. Nije mogla razumjeti što je uzrok tome. Tek nakon što je srela Njegovu Svetost dr. Athavalea, razumjela je što se zapravo događa. On joj je objasnio i kako crtanje kao medij može biti štetno jer za to vrijeme na nas mogu utjecati negativne energije i to može smanjiti našu duhovnu energiju. Ponekad možemo dobiti lažan osjećaj da je crtež pozitivan, ali to je iluzija koju stvaraju negativne energije. Kada se takvi crteži pogledaju putem šestog čula, vidi se da oni emitiraju negativnost. Takvi crteži mogu izgledati privlačno i čak postavljati nove trendove, ali u stvarnosti, negativne energije ih koriste da ometajućim duhovnim vibracijama utječu na promatrača umjetničke slike, koji ništa ne sluti. Njegova Svetost dr. Athavale rekao joj je da prestane crtati u razdoblju dužem od godinu dana i odupre se potrebi crtanja, kako bi se izvukla iz kandži suptilnih entiteta koji su ju koristili kao medij. Iako joj je to ponekad bilo teško, Njezina Svetost Yoya poslušala je Njegovu Svetost dr. Athavalea i umjesto toga započela je duhovnu praksu pojanja Božjeg Imena.

Napomena urednika: Ova sposobnost poslušnosti i slijeđenja duhovnog autoriteta, ostavljajući po strani svoje želje, iako je bila tek na početku svojeg duhovnog putovanja, svjedočanstvo je unutarnjih tragalačkih kvaliteta koje je imala Njezina Svetost Yoya.

6.3 Crtanje uz korištenje suptilnih sposobnosti za duhovni rast

Nakon otprilike godinu dana, Njegova Svetost dr. Athavale dozvolio Joj je da ponovno počne crtati. Razlika je bila u tome što su ovoga puta Njezine sposobnosti suptilne umjetnice bile podržane redovitom duhovnom praksom i vodstvom Njegove Svetosti dr. Athavalea koji je Paratpar Guru. Tako je od 2000. godine Njezina Svetost Yoya doživjela transformaciju u svojim crtežima koji su Njezino šesto čulo i sposobnost da vidi suptilni svijet vodili ka sve višim razinama. Točnost Njezinih crteža zasnovanih na duhovnom znanju, kao i predstavljanje duhovne dimenzije u svim suptilnim nijansama, stalno je rasla, kao i Njezina duhovna praksa pod vodstvom Njegove Svetosti dr. Athavalea. U SSRF centru za istraživanja zasnovana na duhovnoj znanosti, Njegova Svetost dr. Athavale provjerava crteže zasnovane na znanju o duhovnoj dimenziji koje su nacrtali umjetnici sa sposobnošću viđenja suptilne dimenzije. Oni su ocijenjeni u postocima koji ovise o tome koliko točno suptilna vizija umjetnika predstavlja ono što se zaista događa u duhovnoj dimenziji. Čimbenici koji se uzimaju u obzir su sposobnost zapažanja suptilnijih duhovnih vibracija, sposobnost percepcije iluzornih vibracija bez njihovog utjecaja na umjetnika, sposobnost točnog predstavljanja boja itd. U SSRF-u crtež zasnovan na duhovnom znanju mora imati točnost od barem 40% da bi se uzeo u obzir za objavljivanje. Prosječni umjetnici koji vide suptilnu dimenziju imaju točnost između 5% i 9%.

Upravo je stvaranje crteža zasnovanih na duhovnom znanju povelo Njezinu Svetost Yoyu dalje u Duhovnosti kroz duhovni Put Znanja (Dnyanyoga). Ona proučava Božansko znanje koje prima dok crta i bilježi ga na svakom crtežu. Točnost kojom može opažati duhovnu dimenziju putem šestog čula postupno se povećala od 20% na 80% i u nekoliko je prilika dostigla čak 90%. U SSRF-u umjetnici koji vide suptilnu dimenziju crtaju teme kao dio svoje duhovne prakse pod vodstvom Njegove Svetosti dr. Athavalea, a ne prema vlastitoj volji.

Transformacija u crtežima, zasnovanim na duhovnom znanju, Njezine Svetosti Yoye Vallee od 20% do 90% točnosti

U sljedećoj prezentaciji slajdova predstavili smo primjere crteža zasnovanih na duhovnom znanju Njezine Svetosti Yoye koji se kreću od 40% do 90% točnosti. U svakom sljedećem crtežu obradili smo novi aspekt detalja ili kompleksnosti koje je Njezina Svetost Yoya mogla opažati vezano za duhovnu dimenziju.

 

Dobivanje vizija o budućnosti

Njezina Svetost Yoya je ponekad bila u stanju pojmiti što će se dogoditi u budućnosti. Ovaj crtež je zasnovan na viziji koju je dobila o Njegovoj Svetosti dr. Athavaleu i Centru za istraživanja zasnovana na duhovnoj znanosti, prije puno godina, kada je bila u Francuskoj. U to vrijeme, Centar za istraživanja zasnovana na duhovnoj znanosti i Ashram u Goi nisu bili izgrađeni. Balkon, prikazan na crtežu, izgleda točno kao balkon sobe Njegove Svetosti dr. Athavalea danas, s okolnim drvećem i poznatim hramom u blizini.
Put do Svetosti Njene Svetosti Joje Vale

“Njegova Svetost dr. Athavale vodio me je kroz umjetnost crtanja od kraja 1999. godine. Objasnio mi je kako mogu koristiti talent za crtanje za misiju širenja Duhovnosti, kako bi ljudi mogli iskusiti Božanski osjećaj kada vide crteže. On mi je nadalje rekao da duhovna energija tragatelja treba uništiti impresije u umu tako da on postane prazan. Kada sve impresije u umu budu uništene, Božja energija se manifestira iznutra. Samo tada možemo dobiti Božje znanje, energiju, talenat i sve druge Njegove kvalitete. Danas, kada crtam crteže zasnovane na duhovnom znanju, to je proces koncentracije. Samo kada se koncentriram crtež dostigne savršenstvo“, kaže Njezina Svetost Yoya.

Od mnogih čitatelja, putem log in opcije, dobili smo brojne komentare o tome kako su crteži Njezine Svetosti Yoye pozitivno utjecali na njih da započnu duhovnu praksu. Pored toga, kada god smo izložili ove crteže na predavanjima ili satsanzima SSRF-a, oni su imali veliki utjecaj na polaznike prema staroj poslovici: „slika vrijedi tisuću riječi“. Njezina Svetost Yoya Vallee je Svojim crtežima zasnovanim na duhovnom znanju inspirirala mnoge tragatelje.

7. Ometanja negativnih energija

Razgovarati o duhovnom putovanju Njezine Svetosti Yoye bez spominjanja duhovnih ometanja koje je doživjela, bilo bi kao da smo ispričali samo polovicu priče. Od samog rođenja, Njezina Svetost Yoya bila je zaposjednuta negativnom energijom više razine poznatom kao snažnija negativna energija (mantrik). Ova duhovna ometanja dijagnosticirana su tek kada je započela duhovnu praksu.

Napomena urednika: Općenito ljudi nemaju svijest da su zaposjednuti nekim entitetom. Negativna energija se manifestira tek kada počnu obavljati duhovnu praksu. To se događa zato što zaposjedajući entitet ne može tolerirati duhovnu čistoću koju tragatelj dobiva od redovite duhovne prakse.

Godinama je Njezina Svetost Yoya trpjela utjecaj negativne energije i to je utjecalo na Njezin svakodnevni život. Na primjer, iznenada bi osjetila vrtoglavicu, zgrčila bi se na podu i pala u nesvijest zbog zaposjedajućeg entiteta, a ne zbog bilo kakvih fizičkih razloga. Ponekad bi ju zbog zaposjedajućeg entiteta preplavile negativne misli.

Zaposjedajući entitet je štetno utjecao i na Njezin obiteljski život i na duhovnu praksu. Kada bi, kao dio svoje duhovne prakse, crtala negativne energije kako utječu na tragatelje, ona bi zapravo putem svog suptilnog vida vidjela njihove zastrašujuće forme.

Njezina Svetost Yoya je tijekom cijelog ovog razdoblja pokušavala zadržati pozitivan stav, pa tako kaže: „Imala sam puno duhovnih ometanja. Nije mi bilo lako, ali osjećala sam da trebam prihvatiti sve što se događa, jer je svaka situacija u koju me Bog stavljao bila dobra za mene i razvijala nešto u meni.“ Najviše zbog Njezine unutarnje želje, dobrote i razumijevanja koju je dobivala od svojeg muža, Njegove Svetosti Cyriaquea i milosti Njegove Svetosti Dr. Athavalea, mogla je ustrajati i prevladati ometanja. Danas, Njezina Svetost Yoya više nema ometanja negativnim energijama.

8. Duhovna praksa u svakodnevnom životu

Dok su bili u Francuskoj, unatoč preprekama negativnih energija, Njezina Svetost Yoya i Njegova Svetost Cyriaque ulagali su trud u duhovnu praksu koji je pohvalio Njegova Svetost dr. Athavale, kada su oboje dostigli duhovnu razinu od 62%.

Njezina Svetost Yoya prisjeća se kako se jednom prilikom odrekla gledanja televizije i dala da odnesu njihov televizor kada je shvatila da gledanje TV-a povećava Raja-Tama vibracije u okruženju i kako je trenutni TV program duhovno štetan za nju. „Ranije sam puno gledala TV“, prisjeća se, „ali onda sam shvatila da mi je nakon gledanja televizije imam duhovna ometanja i um je bio prevaren misleći kako je to zabavno. Nakon gledanja TV-a izgubila bih osjećaj za vrijeme. Nisam znala što bih trebala učiniti. Shvatila sam da osjećam više radosti kada radim nešto čime služim Bogu (satseva).“

Rođenjem Njihove kćeri Anastasije, život im je ušao u novu fazu. Podizanje djeteta, uz oštećenje sluha i teška duhovna ometanja, nije bilo lako za Njezinu Svetost Yoyu. Bojala se da neće čuti Anastasiju kako plače i da se zato neće moći brinuti za nju. Međutim, s povećanjem Njezine vjere u Boga, udružene s autosugestijama, uspjela je prevladati svoju emotivnu prirodu i strahove vezane za Anastasiju. Trudila se usaditi Anastasiji potrebu da poja i pričala joj duhovne priče o Svecima.

Put do Svetosti Njene Svetosti Joje ValeNjezina Svetost Yoya Vallee, Njihova kćer Anastasija Vallee i Njegova Svetost Cyriaque Vallee u Francuskoj, 2006. godine.

Njegova Svetost dr. Athavale je pisao o njihovom životu u Francuskoj: „Trudili su se da svoj dom učine Ashramom. Sve su držali uredno s duhovnom emocijom i na svaki aspekt života su gledali iz ugla duhovne prakse. Zato što su održavali ovu duhovnu emociju, njihov dom je postao Ashram. Svaku aktivnost su radili uz molitve, duhovnu emociju zahvalnosti i potpunog predavanja. Čak su i za svoje osobne stvari imali duhovnu emociju da pripadaju Bogu. Pobrinuli su se da svakog dana urade sve potrebne mjere duhovnog iscjeljivanja. Kako bi održali duhovnu čistoću svog stana, postavili su posvuda po njemu natpise s Božjim Imenom. Stavili su ih i između odjeće. Što god im je rečeno, kao dio duhovne prakse, dali su od sebe 100% da to spuste u praksu. Takva spremnost nije viđena ni kod tragatelja koji borave u Ashramu.

Trudili su se živjeti disciplinirano. Iako su živjeli sami, sve su radili s mišlju da različiti aspekti kod kuće budu napravljeni tako da odgovaraju svima, ako bi netko došao u posjet. Na primjer, sve stvari su obilježili i kategorizirali tako da bi i stranac mogao lako razumjeti kako da nađe nešto što bi mu moglo trebati. To ukazuje na Njihov stav i želju da stvari učine lakim drugima ili da misle o drugima. Taj stav je vrlo duboko usađen u njihov podsvjesni um. Oni rade svaku satsevu s duhovnom emocijom da im je Sam Bog dao sve seve.

Zbog takvog truda, odjeća koju nose, stvari koje koriste, sve emitira Božanski miris i to vrlo izdašno. Oni su usadili impresiju značaja Duhovnosti u njihovu kćer Anastasiju tako da i ona počinje razumijevati suptilnu dimenziju. Ako svi tragatelji ulože takav trud i oni će brzo duhovno napredovati.“

– Njegova Svetost dr. Jayant Athavale

9. Odricanje od svjetovnog života radi života u ashramu

Odluka Njezine Svetosti Yoye i Njegove Svetosti Cyriaquea, 2011. godine, da žrtvuju svoj način života i potpuno se presele u Ashram u Indiji gdje se nalazi Centar za istraživanja zasnovana na duhovnoj znanosti, nije bila lagana. S ciljem spoznaje Boga duboko urezanim u njihov um, iz života komfora i materijalnog blagostanja, osjećali su da bi vođenje jednostavnog života u Ashramu unaprijedilo njihovu duhovnu praksu. Tijekom priprema za preseljenje, oslobodili su se većine imovine i prevezli sve što im je ostalo iz Francuske u Srbiju u jednom automobilu. Nekoliko mjeseci kasnije, zajedno sa šestogodišnjom kćeri Anastasijom, spakirali su cijeli svoj život u tri putne torbe i zaputili se u Indiju.

Put do Svetosti Njene Svetosti Joje Vale

Njezina Svetost Yoya u Varanasiju, Indija, 2011. godine.

Pored žrtvovanja materijalnih dobara kroz koje su prošli, Njezina Svetost Yoya sjeća se emotivnih poteškoća prihvaćanja promjene. „Kada sam čula da smo dobili vizu za Indiju bojala sam se što će se dogoditi. Imala sam negativne misli. Nakon nekoliko sati počela sam osjećati mir iznutra i prihvaćala sam sve što će nam se dogoditi i danima sam osjećala povezanost s Bogom i Njegovom Svetosti dr. Athavaleom. Onda smo se morali iseliti iz stana u kojem smo živjeli i sve naše stvari i namještaj preseliti u kuću Cyriaquevih roditelja, sami bez ičije pomoći.

Jedno vrijeme bila sam sretna i smirena, ali nakon nekoliko dana opet su se pojavile negativne misli. Bombardirale su me reakcije i emocije i rekla sam da nisam željela otići u Indiju. Dok sam se pakirala, osjećala sam slabost i razmišljala da ne želim ići u Ashram. Povećao mi se strah od onoga što će mi se kasnije dogoditi. Počele su mi dolaziti misli o tome što će se dogoditi u budućnosti kada se vratimo kući jer više nećemo imati kuću, dovoljno novca ili posao, što će se dogoditi tragateljima koji su ovdje i našoj obitelji. Postala sam emotivna i nekoliko sam dana osjećala ometanja.

Trebala sam raditi satsevu, ali nisam mogla zbog tolike uznemirenosti uma i gubitka veze s Bogom. Bila sam svjesna da se sve to događa zbog ometanja negativnih energija, ali bilo je teško nositi se sa svim tim na razini uma, pa čak i razumjeti sve to. Zato sam od tragatelja tražila pomoć u prevladavanju uznemirenosti uma. Konačno, kada sam stigla u Ashram, osjećala sam kao da se previranja nikada nisu ni dogodila i moj je um bio vrlo stabilan.“

Napomena SSRF urednika: Odvajanje od vezanosti za svjetovni život uvijek dolazi s nekom dozom straha za budućnost. U slučaju tragatelja s duhovnim ometanjima, negativne energije koriste ovu situaciju višestruko uvećavajući emocije. Međutim, ako tragatelj ima iskrenu želju za duhovnim rastom, Bog uvijek dolazi pomoći tragatelju da prođe kroz situaciju kako se ne bi poremetila njegova duhovna praksa.

U stvarnosti, ova početna turbulencija bila je kao kamen temeljac za razdoblje duhovnog uzdizanja. Unutar nešto više od godinu dana nakon dolaska u Ashram, Njihova duhovna razina porasla je na 66%. U Ashramu i Centru za istraživanja zasnovana na duhovnoj znanosti, mnogi su primijetili Njihove duhovne vrline.

  • Gđa Bhavini Kapadia, bliska prijateljica Njezine Svetosti Yoye u Indiji, ispričala je svoja zapažanja o vremenu kada je došla u Ashram: ,,Uvijek je razmišljala o drugima. Ako je ostavljala svoj stol da bi otišla negdje drugdje u Ashram, napisala bi kada je otišla, kada će se vratiti, kamo je otišla itd. Mislila je ako ona ne čuje, drugi ne trebaju gubiti svoje vrijeme tražeći ju. Ova mala gesta se jako svidjela Njegovoj Svetosti dr. Athavaleu jer se pokazalo Njezino tragalaštvo u razmišljanju o drugima. On je rekao: „U Ashramu ima 300 tragatelja, je li itko pomislio napisati nešto slično?“ Male stvari koje je Yoya učinila, pomogle su tragateljima da dublje shvate principe duhovne prakse. Ona ne samo da radi stvari sa stavom duhovne prakse već i inspirira druge da čine isto. Zato je duhovno napredovala.“
  • Drugi tragatelj je primijetio: „Iako ne razumije Marati (Indijski jezik koji se najčešće govori u Ashramu), ako vidi da se tragatelji smiju i ona se s ljubavlju smije s njima i sjedinjuje se s njihovim Blaženstvom.“

Njezina Svetost Yoya je prirodno usvojila različite aspekte duhovnog načina života. Njezina ljubav prema drugima je porasla i to su osjećali svi u Njezinom okruženju.

  • Tragateljica koja također živi u Ashramu, gđa Shveta Clarke imala je sljedeća zapažanja o Njezinoj Svetosti Yoyi: ,,U stanju je razmišljati o mnogim aspekatima tragatelja u isto vrijeme i pružiti korisna rješenja. Njezini savjeti koji pomažu tragateljima napredovati u duhovnoj praksi nisu na psihološkoj već više na duhovnoj razini. Kada Yoya govori, daje rješenja koja otklanjaju upravo onu blokadu koja smeta tragatelju. To rješava duboke prepreke tragatelja kojih možda oni nisu ni bili svjesni“.
  • Shvetin suprug, g. Sean Clarke se slaže: „Njezina Svetost Yoya ide daleko da bi pomogla drugim tragateljima. Ima sposobnost tragateljima dati ono šta im treba prije nego što shvate da im je to potrebno. Stalno gleda je li nekom tragatelju potrebna mjera za duhovno iscjeljivanje.“
  • Gđa Silvia Vizcarra iz Bolivije je primijetila: „Sada mi je postalo jasnije kako se u različitim situacijama pokazuju Njezina ekspanzivnost i ljubav. Razmišlja i o najmanjem detalju na koji ni jedan drugi tragatelj i ne pomisli. Na primjer, kada bi se netko s invaliditetom penjao uz stepenice, trenutno bi prišla ponuditi pomoć. Bez imalo vezanosti, ponudila je svu svoju odjeću tragateljima za snimanje video snimaka. Ako se netko i samo zakašlje, već mu dodaje čašu vode. Smije se iz srca. Kada sam u blizini Njezine Svetosti Yoye, osjećam se Blaženo.“
  • Tragatelji su primijetili i mnoge druge kvalitete Njezine Svetosti Yoye, kao recimo Christie Leung iz Kanade: „Yoya je vrlo prirodna i pored Nje se osjećate ugodno. Ništa ne skriva, otvoreno i slobodno dijeli sve što joj je na umu. Kad god ima neku nedoumicu na umu, odmah pita za rješenje ili priča s drugim tragateljem da bi dobila ispravnu perspektivu. Jedan od Njezinih najjačih kvaliteta je ljubav. U svakoj situaciji stalno misli na druge i ima iskrenu želju da se druga osoba osjeća što je moguće ugodnije. Njezina Svetost Yoya je vrlo budna i zapaža sve oko sebe. Iako ne čuje, osjećam da je još budnija i pažljivija od drugih tragatelja. Ne odluta u svojim mislima i stalno je u sadašnjem trenutku.

Kada Njezina Svetost Yoya govori, čovjek ne može a da se ne smiješi, a dok ju sluša iz Nje zrači dječja nevinost. Kada drugi tragatelji napreduju ili su pohvaljeni za svoje napore, toliko se raduje zbog njih da ju to potpuno preplavi.

Sve što Njezina Svetost Yoya nauči od drugih tragatelja, odmah pokušava spustiti u praksu. Ima i jako dobar stav da stalno pita druge tragatelje radi li nešto kako treba ili ne, otvorena je i rado prihvaća sve što joj imaju reći. Vrlo je radoznala i postavlja pitanja o svakoj novoj stvari koju nauči. Njezina Svetost Yoya otvoreno prihvaća svoje nedostatke u duhovnoj praksi i dijeli ih s drugima, svjesno se trudeći prevladati svoje defekte i ego. Bez obzira na Njezinu visoku duhovnu razinu i mnoge kvalitete, Njezina Svetost Yoya je skromna i sve zasluge za svoje akcije stalno predaje Njegovoj Svetosti dr. Athavaleu i Bogu.“

10. Dostizanje Svetosti

Put do Svetosti Njene Svetosti Joje Vale

Njezina Svetost Lola Vezilić čestita Njezinoj Svetosti Yoyi Vallee kada je dostigla Svetost 13. siječnja 2013. godine.

Proglašavanju Njezine Svetosti prethodilo je predivno duhovno iskustvo u Centru za istraživanja zasnovana na duhovnoj znanosti u Indiji. Njegova Svetost dr. Mukul Gadgil dokumentirao je ovaj događaj.

„12. siječnja 2013. godine, u 9.30 sati, dok je gđa Yoya Vallee bila na sesiji duhovnog iscjeljivanja kod Njezine Svetosti Ashalate Sakhdev, na svojim dlanovima i prstima pronašla je 50-60 srebrnih Božanskih čestica. I na podlakticama je imala 10-12 takvih čestica. Kada je pokazivala ove čestice drugim tragateljima koji su pohađali SSRF-ovu radionicu i oni su našli slične Božanske čestice na svojim rukama. Upravo zbog utjecaja kvaliteta tragalaštva, duhovne emocije i Božanske svjesnosti, koji su prisutni kod Njezine Svetosti Yoye, na atmosferu radionice i na drugim tragateljima, manifestirale su se Božanske čestice. To su specijalne osobine gđe Yoye. To je i primjer kako kvalitete i vrline tragatelja imaju pozitivan utjecaj na okruženje.“
Put do Svetosti Njene Svetosti Joje Vale

Njezina Svetost Lola Vezilić stavlja vijenac od cvijeća Njezinoj Svetosti Yoyi Vallee kada je postala Svetac.

Najbolje smo sačuvali za kraj, a to su riječi Njegove Svetosti Dr. Athavalea na dan kada je Njezina Svetost Yoya postala Svetac.

„Yoya ne čuje i zbog toga govori na specifičan način. Ima i teška ometanja negativnih energija. Bila je pod utjecajem zapadne kulture 23 godine svojega života. Bavila se manekenstvom, profesijom kojom prevladava Raja-Tama. Unatoč svim ovim aspektima, Njezin napredak je zapanjujući. Yoya je pred sve druge postavila ideal o tome kako netko može prevladati sve prepreke i napredovati ako ima žudnju. Iznenađujuće je kako su, nakon shvaćanja važnosti duhovne prakse i držanja pred sobom samo jednog cilja, Bogospoznaje, Ona i Njezin muž brzo žrtvovali svoje tijelo, um i imetak. Zato je, sa samo 32 godine, Yoya napredovala do tako visoke duhovne razine.
Put do Svetosti Njene Svetosti Joje Vale

Njezina Svetost Yoya Vallee na dan kada je postala Svetac, duhovna razina od 71%, 13. siječnja 2013. godine.

Njezine kvalitete, kao što su radoznalost i ljubav, izuzetno su značajni. Ona ima i jedinstvenu sposobnost da analizira sebe i na duhovnoj razini. Ne mogu usporediti Njezinu sposobnost u razumijevanju duhovne dimenzije. Danas su na Njezinim rukama i dlanovima pronađene Božanske čestice. Time je Bog pokazao da se Njezin napredak događa glatko i blagoslovio ju. Siguran sam da će Yoya napredovati brzo i da će pomoći svim tragateljima da nastave dalje u svojoj duhovnoj praksi.“

– Njegova Svetost Dr. Athavale (12. siječnja, 2013. godine)

Kao što je rekao Njegova Svetost Dr. Athavale, jedan od kvaliteta Njezine Svetosti Yoye je sposobnost objektivnog analiziranja same sebe putem znanja o duhovnoj dimenziji. Njegova Svetost Dr. Athavale je zamolio Njezinu Svetost Yoyu da nacrta sebe na crtežu zasnovanom na duhovnom znanju. Iako je vrlo teško objektivno analizirati sebe, Njezina Svetost Yoya bila je u stanju to napraviti i u nastavku smo predstavili taj crtež.

 

11. Zaključci

  • Unatoč različitim borbama, kao što je u početku bila borba da prevlada oštećenje sluha i kasnije ometanja negativnih energija, ipak su ju Njezina prirodna čistoća, tragalaštvo i Bogoljublje odveli do velikih duhovnih visina.
  • Tragatelji na duhovnom putovanju koji se suočavaju s preprekama mogu naći ohrabrenje kada se sjete primjera Njezine Svetosti Yoye. Kako je Ona prevladala prepreke s govorom i oštećenjem sluha, teške demonske zaposjednutosti i ustrajala u duhovnoj praksi da bi dostigla Svetost.
  • Bog zna za svaku našu situaciju i teškoću s kojom se suočavamo. Kada unatoč pokušajima i neuspjesima pokažemo želju praveći jedan korak prema Njemu prakticirajući Duhovnost, On nam pomaže i napravi deset koraka prema nama.

Želimo vam sve najbolje na vašem duhovnom putovanju. Ako imate bilo kakva pitanja, molimo kontaktirajte nas kroz izbornik pitanja i odgovora preko log in opcije.