Hijerarhija moći u Univerzumu

Postoji šest vrsta moći u Univerzumu. Što je sila suptilnija, njezina je moć jača. Ispitajmo sada svaku od ovih tipova moći.

1. Fizička: Prema hijerarhiji, najniža je među silama Univerzuma, te je također i najgrublja. Podrazumijeva moć nad stvarima (predmetima) kao što su :

  1. Lijekovi za liječenje bolesti  – npr. antibiotici za ubijanje bakterija
  2. Fizičko oružje za ubijanje
  3. Financijska moć
  4. Politička moć

Prosječan čovjek raspolaže upravo ovom vrstom moći.

Ograničenje ove moći je u tome što ona može vršiti utjecaj samo na gruboj/fizičkoj razini. Na primjer, ukoliko netko ne može vidjeti osobu ili metu, tada fizičko oružje neće biti sposobno osobu pronaći.

 

2. Fizička i Mantra : Kada kombiniramo suptilne sile s fizičkim silama, rezultat je mnogo djelotvorniji. U davnim vremenima, ispaljivanje strijele iz luka je bilo praćeno izgovaranjem mantre. Zahvaljujući mantri, ime neprijatelja bilo je zabilježeno i strijela bi pronašla svoj cilj čak i ukoliko je to bio duh koji se krio u suptilnim ravnima Pakla (Patal). Sve to zahvaljujući suptilnoj energiji koja je pratila strijelu. Isti princip se primijenjuje kod pripreme Ayurved-skih (ajurvedskih) lijekova; lijekovi su napravljeni uz izgovaranje mantre. Slično se, prilikom istjerivanja duha koji je zaposjeo osobu, upotrebljavaju pomagala kao što su crni grašak, zeleni limun i igle, itd., zajedno s mantrama. Ponekad je i pored prisustva fizičke i suptilne mantre nemoguće postići potpuni uspjeh. U tim prilikama treba koristiti još suptilnija sredstva kao što je dolje opisano.

3Mantra (sama): Kad koristimo snažnije mantre, neprijatelja možemo pobijediti već i samom njihovom upotrebom. Mantre se također koriste za postizanje drugih svjetovnih ciljeva kao što su brak, zdravlje, itd. 

                                                                                                                                                                                                                                                                           

4. Kontakt (dodir): Na nekoj još višoj razini imamo i kontakt (dodir). To znači da ukoliko osoba koja je postigla visoku duhovnu razinu (iznad duhovne razine od 70% ) dotakne nešto, taj će predmet u sebi imati snagu uništiti duhove (negativne energije). Ipak, kontakt u ovom kontekstu nije ograničen samo na dodir. Ljudi će osjetiti dobrobiti  dolazeći u kontakt s osobom visoke duhovne razine u bilo kojem od narednih slučajeva. Kada duhovno napredna osoba:

· Sjeti vas se

· Provjeri bilo koju stvar koju ste vi napravili

· Informirana je o vašoj situaciji ili problemu kroz koji prolazite

· Razgovara telefonom s vama.Ovo možemo bolje razumjeti na primjeru Sunca, kada se uzdiže, i budi sve i svakog i čini da cvijeće procvjeta, itd.

5. Odluka svetih: Nakon što se postigla razina Sveca s duhovnom razinom od 70%, um je razgrađen, a intelekt je na dobrom putu da bude razgrađen i ima pristup Univerzalnom Umu i Intelektu, a to je sam Bog. Kako Svetac raste duhovno iznad razine od 80%, Njegov um ide ka stanju bez misli. Na toj razini sama misao poput ’neka se dogodi’ u umu osobe visoke duhovne razine je dovoljna da se određeni događaj stvarno dogodi. Ništa drugo nije potrebno. Ova odluka se događa jedino po Božjoj volji. Pogledajte članak o mehanizmu djelovanja ovakve odluke.

6. Prisutnost: Osoba na najvišoj razini duhovnog razvoja (iznad duhovne razine od 90%) ne treba ni  donijeti odluku. Sama prisutnost, blizina ili društvo duhovno napredne osobe je dovoljna da se nešto dogodi, na primjer da učenik duhovno napreduje ili da duhovi (negativne energije,) budu uklonjeni. Ovo  možemo bolje razumjeti na primjeru Sunca, kada se uzdiže, i budi sve i svakog i čini da cvijeće procvjeta, itd. Sve se ovo događa samo zahvaljujući njegovom postojanju. Sunce ne traži ni od koga da se probudi, niti od cvijeća da procvjeta. Sveci na duhovnoj razini iznad 90% vrše Svoju misiju na ovaj način.