Komentar o ograničenjima opreme koja se koristi u modernim istraživanjima

Principal Investigator: Dr. Nandini Samant, MBBS, DPM

commentary-ssrf-spiritual-research-equipment-limitation

1. Uvod

Tijekom korištenja suvremene opreme u duhovnim istraživanjima, otkrili smo ograničenost same opreme kao sredstva za provođenje istraživanja. Na primjer, u eksperimentu u kojem smo testirali utjecaj vegetarijanske i nevegetarijanske hrane na Kundalini čakre (Kundalini chakras) na tragatelje koji imaju i one koji nemaju ometanja od negativnih energija, utvrdili smo da kod 80% onih koji nemaju i 100% onih koji imaju ometanja od negativnih energija, dolazi do porasta aktivnosti čakri nakon konzumiranja nevegetarijanske hrane.

Zanimljivo je da očitavanja, dobivena u našem odjelu SSRF-a za znanje o duhovnoj dimenziji, posredstvom šestog čula, pokazuju kako su razlozi porasta aktivnosti kod obiju kategorija tragatelja potpuno različiti.

U slučaju tragatelja koji nemaju ometanja od negativnih energija, razlog povećanja aktivnosti čakri je borba protiv negativnih vibracija koje dolaze iz nevegetarijanske hrane.

Nasuprot tome, u slučaju tragatelja koji imaju ometanja od negativnih energija, centri crne energije u gornjim čakrama koji su napravili najjači negativni entiteti – mantrici, aktivirali su se kako bi upili osnovnu suptilnu Tama komponentu iz nevegetarijanske hrane.

2. Objašnjenja odjela za suptilna istraživanja

Mrs. Anjali GadgilNaš odjel SSRF-a za znanje o duhovnoj dimenziji obavio je suptilnu analizu očitavanja u svim eksperimentima. Suptilna analiza pokazuje da je povremeno, kao u prethodno opisanom primjeru, osnovni uzrok iza dva slična čitanja dobivena suvremenom opremom potpuno oprečan. Ipak, suvremeni znanstveni svijet prepoznaje slična očitavanja kao slične događaje. Iz ove perspektive, odjel SSRF-a za znanje o duhovnoj dimenziji objašnjava ograničenja znanstvene opreme u istraživanjima i njihovu ulogu dijagnostičkih alata u svakodnevnom životu.

 

 

 

2.1 Samo duhovno uzvišena osoba može razumjeti uzrok koji se nalazi iza određenog očitavanja

Oprema nam može dati informacije sa 30%-tnom točnošću i pomoći nam donijeti zaključke na gruboj razini, npr. da su čakre neaktivne. Međutim, razlog neaktivnosti čakri može znati samo duhovno uzvišena osoba.

Donošenje odluke samo na osnovu rezultata koje nam pruža oprema, isto je kao tretiranje nečije bolesti na osnovu simptoma, ne uzimajući u obzir pravi uzrok bolesti koji je od presudnog značaja. Ako smo u mogućnosti odrediti uzrok bilo kojeg problema, onda možemo primijeniti odgovarajuće lijekove i ukloniti problem u potpunosti. Ako pronađemo uzrok koristeći informacije dobivene pomoću opreme i suptilne analize, možemo primijeniti prikladne mjere na odgovarajućim razinama, čime duhovni uzrok problema može biti potpuno uklonjen. Duhovna znanost preporuča mjere za iscjeljivanje, koje imaju sposobnost privući Božansku svjesnost (Chaitanya, Čaitaniju) prema pacijentu. Božanska svjesnost učinkovito uklanja duhovni uzrok problema. Stoga, jedino Duhovna znanost može dati duhovne mjere iscjeljivanja koje su 100% učinkovite za sve probleme. U suprotnom će zaključci koji se donose samo na fizičkoj razini i oslanjaju samo na suvremenu znanost biti pogrešni i prilično beskorisni.

2.2 Ograničenost opreme pri kontinuiranom očitavanju

Ukupna sattvikta (sattvikta, duhovna čistoća) u društvu se povećava uslijed aktivnog širenja Duhovnosti od strane tragatelja što nepovoljno utječe na negativne energije. Kako bi se zaštitile, negativne energije se suprotstavljaju tragatelju napadajući ga Raja-tama (rađa-tama; strast,akcija-neznanje,inercija) komponentom. Zato njegovo tijelo postaje poput bojnog polja. Postoji bezbroj načina kojim njegovo fizičko tijelo, um i intelekt, mogu biti napadnuti u bilo kojem trenutku.  Kako bi mu pomogli, idealno bi bilo zabilježiti vrstu napada i njegov rezultat u trenutku kada se napad dogodi. Zbog toga je važno stalno obavljati očitavanja. Rješenja treba davati shodno problemu u datom trenutku. Ovo je praktično nemoguće jer je bilo kojom opremom teško očitati značajne fluktuacije koje se događaju svake sekunde. Stoga je mogućnost pronalaženja uzroka problema u određenom trenutku vrlo smanjena, što dovodi do male vjerojatnosti pronalaženja rješenja i prigodnih mjera. To je ograničenje suvremene znanosti.

Nasuprot tome, Duhovna znanost je sama po sebi kompletna, ako osoba redovito radi duhovnu praksu, duhovna energija koju dobiva, djeluje kao stalna mjera duhovnog iscjeljivanja. Pomaže osobi prepoznati i prevladati probleme s kojima se susreće u svakom trenutku. Stoga je obavljanje duhovne prakse, prema šest osnovnih principa duhovne prakse, nezamjenjivo, jer Božanska svjesnost dobivena na taj način konstantno štiti osobu od Raja-Tama (Rađa-Tama) napada.

3. Komentar Njegove Svetosti Dr. Athavale-a

Dostupno je mnogo vrsta opreme koja može otkriti uzroke fizičke i mentalne bolesti. Na primjer, ultrazvuk abdomena može otkriti da je uzrok jakih bolova kod pacijenta kamen u bubregu i tako doprinijeti donošenju odluke o tretmanu. Ipak, uređaji mogu dati samo informacije o bolesti i njihova fizička očitavanja. Suptilne uzroke svake bolesti, na primjer, ometanje uzrokovano višim negativnim energijama, sudbinom, itd.,  ne može otkriti niti jedan uređaj. Samo radeći duhovnu praksu i dobivajući znanje o regijama, sve do sedme razine Pakla, možemo znati sve razloge. Stoga je duhovna praksa jedini lijek za bilo koju bolest!

Umjesto privremenog obavljanja duhovne prakse samo kao metode duhovnog iscjeljivanja s ciljem otklanjanja duhovnog uzroka problema, daleko je mudrije ulagati trud u stalnu duhovnu praksu. Ako tako radimo, mogućnost pojave problema će ili biti zaobiđena ili će njegov intenzitet biti znatno smanjen ili ublažen.