Učinak spavanja sa stopalima okrenutim ka zapadu

 

1. Uvod u spavanje sa stopalima okrenutim ka zapadu

U ovom članku, koji otkriva kako spavati dobro, proučavat ćemo učinak spavanja sa stopalima okrenutim u smjeru zapada. Studija je u potpunosti zasnovana na duhovnom gledištu na to kako spavati dobro. Pomoći će nam donijeti ispravnu odluku o tome na koju stranu da usmjerimo stopala kako bismo spavali dobro.

1.1 Duhovno istraživanje o tome kako spavati dobro – učinak spavanja sa stopalima okrenutim ka zapadu

Tragatelji Fundacije za istraživanje duhovne znanosti (SSRF), koji imaju razvijeno šesto čulo ili nadčulnu percepciju, proveli su duhovno istraživanje o tome kako spavati dobro. Istraživanje je provedeno s ciljem da se otkrije učinak spavanja sa stopalima okrenutim ka zapadu i u kojem pravcu je najbolje spavati. Božansko znanje koje su primili o učinku spavanja s nogama okrenutim ka zapadu i najboljeg pravca za spavanje je potvrdio Njegova Svetost Dr. Athavale.

2. Duhovni učinak spavanja sa stopalima okrenutim ka zapadu

2.1 Dobrobit frekvencija Božje akcije

Frekvencije Božje akcije (kriya-lahary / krijalahari) su povezane s pravcem istok-zapad. One se u prostoru kreću u ovom pravcu. Kada spavamo sa stopalima okrenutim ka zapadu dobivamo više dobrobiti od ovih frekvencija Božje akcije. One nam daju snagu da izvršimo naše akcije. 

2.2 Aktivacija pet vitalnih energija (pancha-prāṇ / pančaprana) u tijelu

Zahvaljujući prijenosu frekvencija Akcije u tijelu, aktivira se pet vitalnih energija koje se nalaze na razini pupka. Ovih pet vitalnih energija putem sub-vitalnih energija kao medija, iz tijela izbacuju suptilne ekskretorne plinove. To pomaže pročišćenju tijela vitalne energije i omotača tijela vitalne energije i tako okrijepljuje osobu.

2.3 Dobrobit sattvik  frekvencija

U zoru se iz smjera istoka emitiraju sattvik (Sattva – duhovna čistoća, znanje) frekvencije (nezavisno od gore navedenog). Ove sattvik frekvencije iz atmosfere lako ulaze u naše tijelo iz Brahmārandhra (BrahmarandraKunḍalini sustava kad spavamo sa stopalima okrenutim prema zapadu zato što nam je onda glava okrenuta prema istoku. Brahmarandhra je otvor iznad sedme Kundalini čakre, tj. Sahasrar chakra (Sahasrar čakra). Upijanjem ovih sattvik frekvencija i mi postajemo sattvik i započinjemo dan višom razinom sattvikte. Zato da bismo započeli dan na najpozitivnijoj mogućoj razini, trebamo spavati sa stopalima okrenutim prema zapadu. 

2.4 Kretanje ciklusa tijela u smjeru kazaljke na satu

Pored frekvencija Božje Akcije (kriya-lahari) i sattvik frekvencija u zoru, sa istoka dolaze i ugodne sapta-tarang (u dosl. prijevodu sedmovalne) frekvencije. Kada spavamo sa glavom u smjeru istoka dobivamo maksimalnu korist od sapta-tarang frekvencija. Zahvaljujući njihovom utjecaju ciklus našeg tijela se kreće u smjeru kazaljke na satu, tj. u poželjnom smjeru. Kao rezultat toga, sve tjelesne funkcije su optimalne. Ciklus tijela je suptilni nedodirljivi sustav svih materijalnih i suptilnih tjelesnih funkcija. 

2.5 Zaštita od Raja-Tama čestica prisutnih u vrijeme sna

Kada spavamo sa stopalima okrenutim ka zapadu, glava nam je okrenuta ka istoku i tako sedam Kunḍalinī čakri upija 10% više sapta-tarang frekvencija. Kako se čakre pod utjecajem sapta-tarang frekvencija okreću u pravcu kazaljke na satu, osoba dobiva dobrobit na duhovnoj razini. Zahvaljujući tome ta osoba ne osjeća neugodnost koja proizlazi iz suptilnih Raja-Tama čestica koje se stvaraju u tijelu za vrijeme spavanja i tako spava dobro.

3. Zaključak

Iz gornjeg objašnjenja možemo vidjeti da je položaj istok-zapad, u kojem su noge okrenute ka zapadu, najbolji položaj za spavanje ako želimo spavati dobro.