Duhovni utjecaj komercijalnih šampona

1. Uvod

Uobičajeno je da ljudi koriste različite proizvode za njegu kose koji su dostupni u trgovinama. Proizvodi se koriste za uklanjanje raznih nečistoća nataloženih na našoj kosi, bilo da se radi o česticama mrtve kože, kosi koja se brzo masti ili zaprlja zbog nekog vanjskog utjecaja. Na taj način želimo postići uredan, zdrav i lijep izgled kose.

Iako nam takvi proizvodi pomažu u održavanju tijela čistim i urednim, postavlja se pitanje utjecaja takvih proizvoda, konkretno komercijalnih šampona na duhovnoj razini? Kako bi odgovorili na ovo pitanje, SSRF je proveo istraživanje duhovnog utjecaja pojedinih preparata za njegu kose.

Usporedili smo komercijalni šampon široke potrošnje sa Ayurvedskim puderom, imenom shikakai (Acacia concinna). Rezultati duhovnog istraživanja o Ayurvedskom prahu biti će uskoro objavljeni.

2. Duhovne perspektive naših dnevnih rutina

U članku kako voditi sattvik život, objasnili smo kako obavljati različite aspekte našeg života gledajući iz duhovne perspektive. Osnovni princip vođenja sattvik života je u provođenju onih postupaka i radnji koje emitiraju ili duhovno privlače čiste (sattvik) vibracije.

Naše higijenske navike predstavljaju važan segment u našem svakodnevnom životu. U posebnom setu članaka objasnili smo različite duhovne utjecaje prilikom kupanja ili tuširanja tijela, kao i blagotvorni, duhovni utjecaj gomutre kada se nekoliko kapi koristi prilikom kupanja u kadi.

U svakodnevnoj higijeni, imamo mogućnosti korištenja raznih kozmetičkih preparata. Na primjer, je li etično koristiti proizvode testirane na životinjama? Jesu li sastojci korišteni za proizvodnju takvih proizvoda sigurni? Danas, primjerice, možemo izabrati proizvod za njegu kose s različitim svojstvima, ovisno o tome želimo li kovrčavu, hidratiziranu ili kosu bez  peruti.

Kroz napredno šesto čulo analizirali smo nekoliko proizvoda za njegu kose, kako bi utvrdili kakve suptilne vibracije emitiraju takvi proizvodi. Ovo istraživanje može vam pomoći da se odlučite koje proizvode za njegu kose koristiti, od kojih ćemo imati najaviše dobrobit promatrajući s duhovnog gledišta. 

3. Duhovno istraživanje o utjecaju komercijalnih šampona

Istraživanje o duhovnim svojstvima komercijalnih šampona temelji se na suptilnim crtežima gđe Priyanka Lotlikar, tragateljice sa visoko razvijenim šestim čulom. Svi crteži su pregledani i potvrđeni od strane Njegove Svetosti Dr. Athavale-a.

Na crtežu u nastavku možemo vidjeti suptilne vibracije kojima komercijalni šampon za kosu zrači, odnosno koje privlači. 

 

commercial shampoo subtle effects

 

Duhovno istraživanje koje je provedeno na komercijalnom šamponu otkriva sljedeće značajke takvog proizvoda:

  •  Količina Božanske energije sadržana je u komercijalnom šamponu, iako je okružena gustim plaštom crne energije.
  • Komercijalni šamponi aktiviraju crnu energiju sa visokim udjelom Tama komponente, koja kasnije djeluje na kosu i na vlasište.
  • Sa povećanjem udjela crne energije oko naše kose i vlasišta, postajemo osjetljiviji na napade negativnih energija. Negativne energije sa viših razina, kao što su mantrici (snažnija negativna energija) mogu lako postaviti suptilne dijagrame (yantras) kako bi izvršili suptilne napade. Posljedice mogu biti gubitak, prorjeđivanje ili suha i ispucala kosa. Već ranije smo objavili studiju o gubitku kose uzrokovane napadom negativnih energija.
  • Komercijalni šamponi i slični proizvodi naveliko privlače iluzorne ili mayavi vibracije te emitiraju slične vibracije u atmosferu. Mnogi mirisi emitirani od takvih ili sličnih proizvoda su očiti primjer navedenog. Iako se takvi mirisi mogu činiti ugodnima na fizičkoj razini, u duhovnom smislu mogu emitirati i odašiljati negativne vibracije.

4. Praktične implikacije i činjenice ovog duhovnog istraživanja

U nastavku se nalaze neke praktične implikacije istraživanja o proizvodima za njegu kose:

  • Iz duhovne perspektive, najbolje je u potpunosti izbjegavati proizvode za njegu kose.
  • Sljedeća zanimljiva činjenica je da čak i biljni i Ayurvedski šamponi, ukoliko su u tekućem obliku, privlače određenu količinu negativne energije. Razlog tome su kemikalije koje su neophodna komponenta svakog tekućeg šampona i one privlače negativnosti.
  • Alternativni proizvodi koje možemo koristiti umjesto komercijalnih proizvoda za njegu kose su prah dobiven od shikakai-a (Acacia concinna). Također, poželjne su i Ayurvedske biljne kreme koje se dobivaju miješanjem Ubtan-a (mješavina Ayurvedskih trava) sa Ayurvedskim kamforom (bhimseni kamfor). Postoje još poneki proizvodi koje možemo koristiti za njegu kose, a koji povećavaju Sattva komponentu same kose i vlasišta kao na primjer Ayurvedska ulja, kokosovo ulje, sezamovo ulje itd.
  • Preparati za bojanje kose također sadrže kemikalije koje uništavaju prirodnu ljepotu kose i povećavaju razinu crne energije oko nas. Stoga je najbolje izbjegavati bojanje kose.
  • Važno je znati da i vrsta frizure također privlači sattvik, rajasik ili tamasik vibracije, tako da i sama frizura može dodatno pogoršati gore navedene učinke. Ovu temu ćemo dalje elaborirati u sljedećim člancima.

5. Zaključak

Ljepota potpomognuta umjetnim proizvodima nije dugotrajna. Ignorirajući prirodnu ljepotu koju smo dobili od Boga koristeći proizvode s prevladavajućom Tama komponentom, uzrokujemo gubitke na duhovnoj razini i identificiramo se sa naših pet osjetila, umom i intelektom. To znači da se čvršće i snažnije identificiramo sa svojim tijelom nego sa dušom koja je unutar nas.

Izborom proizvoda za njegu tijela koji nam pruža blagotvoran duhovni utjecaj, privlačimo pozitivne vibracije čak i kroz svjetovne postupke svakodnevnog života kao što su pranje, kupanje ili uljepšavanje.