CRO-time-place-chant

Prema duhovnoj znanosti nije nam potrebno posebno vrijeme i mjesto za pojanje Božjeg Imena.

Razlozi za ovo su:

  • I prostor i vrijeme je stvorio Bog i prema tome Božanski princip je prisutan u njima sve vrijeme. Prema tome, čovjek može pojati Božje Ime bilo kada i bilo gdje i imati pristup Njegovoj Božanskoj prisutnosti.

  • Isto tako, dobijamo pristup Božanskoj energiji kada pojamo Njegovo Ime bez obzira na vrijeme  pojanja.

  • Pojanje tijekom obavljanja dnevnih aktivnosti je naprednije od pojanja koje radimo sjedeći na jednom mjestu. Razlog za ovu tvrdnju je to što kada pojamo Božje ime tijekom obavljanja svjetovnih aktivnosti, održavamo kontinuitet duhovne prakse. Kao rezultat, nastavljanjem duhovne prakse pojanja Božjeg imena, čovjek zadržava vezu s Bogom u svim okolnostima.

Neki ljudi kažu da treba ustajati rano i pojati tijekom svitanja. Razlog tome je što su tada čiste Sattva (čistoća i znanje) komponente u atmosferi u većoj koncentraciji nego u bilo koje drugo doba dana i zbog toga nam je lakše pojati.

Prema duhovnoj znanosti ovo je istina, međutim ako ovako radimo čista (Sattva) komponenta u nama se uvećava za svega 0,001%. Tragateljima za Bogom se više savjetuje da prema svom temperamentu izaberu vrijeme kada će pojanje biti najbolje. Dakle, ako netko nije navikao ustajati rano, nije neophodno prisiljavati se da ustaje u zoru zbog pojanja.