Dobrobiti pojanja

Dobrobiti pojanja

Kako bi razumjeli ovaj članak preporučamo da pogledate prezentaciju:

1. Dobrobiti pojanja – uvod

Veliki broj Svetaca objašnjava značaj pojanja. Pojanje je ponavljanje Božjeg Imena i SSRF ga ističe kao temelj duhovne prakse. To je najpogodnija duhovna praksa za vrijeme u kojem živimo, a snažnije je ukoliko se radi u sebi nego naglas.

Značaj pojanja: Podsvijesni um nosi u sebi milijune impresija. Dugo vremena treba za brisanje makar i jedne impresije. Zato je mnogo važnije ulagati stalan trud ka spajanju s Apsolutnim Bićem, umjesto da se gubi puno vremena na obuzdavanje i kontrolu toka naše podsvijesti, pokušavajući izbrisati impresije iz uma koje u stvari proizlaze iz naše osnovne prirode. To je upravo ono što možemo postići pojanjem Božjeg Imena. Um, intelekt, podsvijest, između ostalog, dio su naše osnovne prirode i oni funkcioniraju u skladu sa vlastitim obilježjima. Umjesto da trošimo svoju duhovnu praksu opirući se njima, cilj će se brže dostići ako se ta ista praksa koristi za napredovanje prema Božjem principu, postajući jedno s Božjim Imenom koje pojamo. –  Njegova Svetost Bhaktaraj Maharaj

2. Suptilne dobrobiti pojanja

Sljedeću suptilnu sliku nacrtala je gđa Yoya Vallee, tragateljica SSRF-a, koristeći svoje napredno šesto čulo. Yoya ima sposobnost suptilnog čitanja i suptilne crteže izrađuje kao dio svoje duhovne prakse i služenja Apsolutnoj Istini. Točnost crteža provjerava Njegova Svetost Dr. Athavale.

Sljedeća slika prikazuje suptilne dobrobiti pojanja Božjeg Imena.

Chanting - subtle benefits

Iz suptilne slike možemo zaključiti sljedeće:

  • Prsten duhovne emocije se aktivira oko Anahat chakre, smještene u području srca
  • Tok Božanskog principa privlači Adnya chakra
  • Tok Božanske svjesnosti privlači osoba pojanjem
  • Prsten Božanske energije (Shakti) se kreira oko Adnya chakra

Stoga, pojanjem dobivamo koristi od suptilnih frekvencija koje se privlače i stvaraju iz Božjeg Imena.

3. Zdravstvene, psihološke i duhovne dobrobiti pojanja

Pojanje nam pruža zdravstvene, psihološke i duhovne dobrobiti. Na početku duhovne prakse teško je prepoznati koristi koje dobivamo pojanjem. U kasnijoj fazi duhovne prakse, nakon spoznavanja dobrobiti duhovne prakse, naša se vjera obnavlja.

Ako pojamo s namjerom postizanja osnovnog smisla ljudskog života a to je duhovni rast, postići ćemo naš cilj i doživjeti sve ostale dobrobiti pojanja.