1-CRO-generetic-types

1. Osnovni oblici metoda duhovnog iscjeljivanja

Ako se odlučimo za duhovno iscjeljivanje, dvije su osnovne metode duhovnog iscjeljivanja koje možemo odabrati. To su dvije mogućnosti za sve one koji imaju probleme čiji uzrok leži u duhovnoj dimenziji.

1. Duhovna praksa: Obavljanjem duhovne prakse u skladu sa šest osnovnih principa duhovne prakse, stječe se sposobnost zaštite od štetnih elemenata u duhovnoj dimenziji.

2. Duhovne mjere iscjeljivanja: Kada netko drugi ili sama osoba koja je zaposjednuta obavlja neku radnju kako bi riješila određeni problem na duhovnoj razini.  Dobrobit ove metode je što zaposjednuta osoba jako brzo osjeti olakšanje. Loša  strana je što olakšanje može biti kratkotrajno, samo koliko traje utjecaj duhovne mjere. Duhovne mjere su reiki, Pranic liječenje, korištenje Svetog pepela (Vibhuti) korištenje Svete vode (Thirtha) , liječenje pomoću mantri, posjet iscjeliteljima itd.

Dok duhovna praksa ima 100% učinkovitosti u prevladavanju problema u životu, duhovne mjere iscjeljivanja koje pruža iscjelitelj imaju tek 40% učinkovitosti. Kod duhovnih mjera, varijable o kojima ovisi hoće li osoba biti izliječena ovise o iscjelitelju i o osobi koja se liječi. Kod druge metode koja se koristi kao duhovna mjera iscjeljivanja, odlaskom kod iscjelitelja, uglavnom se uklanjaju simptomi, a rijetko se izliječi duhovni uzrok. S druge strane, redovna duhovna praksa (prva osnovna metoda) pruža mogućnost liječenja uzroka duhovnog problema ili oslobađanje od boli koju je duhovni problem prouzročio.

Kliknite na link kako biste bolje razumjeli o raznim duhovnim uzrocima problema u životu

2. Koja je preporučena metoda duhovnog iscjeljivanja?

Dijagram u nastavku dati će vam uvid u preporučene metode duhovnog iscjeljivanja.

2-cro-which-healing-method

Koje su prednosti i nedostaci? Duhovna praksa

Samostalno

Duhovni iscjelitelji²

Ovisnost o drugoj osobi – iscjelitelju

Ne³

Ne

Više

Povećanje otpornosti na štetne duhovne utjecaje poput duhova

Da

Da

Ne

Razvijanje sposobnosti za borbu

Da

Da

Ne

Izoliranje i prevladavanje patnje uzrokovane sudbinom?

Da

Ne

Ne

Mogućnost da negativne energije vrše iscjeljivanje⁴

Ne

Ne

Da

Vjerojatnost prijevare?

Ne

Ne

Da

Učinkovitost

100%

100%

40%

Duhovni rast?

Ne

Ne

Ne

Preporuka SSRF-a

5

Jedino ako niste u mogućnosti pomoći sami sebi, kao što su djeca, osobe u nesvjesti i sl.

Opaske (za brojeve označene crvenom bojom u prethodnom dijagramu)

1. Pod duhovnom praksom podrazumijevamo univerzalnu duhovnu praksu usklađenu sa šest osnovnih principa duhovne prakse .
2. Bez obzira na metodu koju želimo koristiti, ako netko planira liječiti druge, strogo se preporuča da bude duhovno pozitivna osoba (odnosno, bez duhovnih ometanja) jer može imati direktan utjecaj (fizički ili suptilni) na osobu koju liječi. To uključuje iscjeliteljske metode u kojima iscjelitelj ima neposredan kontakt s osobom (fizički ili suptilni) ili metode koje to ne uključuju kao što su akupunktura, reiki itd.
3. Kada osoba počne duhovno rasti i pomagati drugima održavanjem predavanja o Duhovnosti i služiti Boga služenjem Apsolutnoj Istini (satseva), postaje meta negativnih energija koje žele ometati njegovu duhovnu praksu. U takvoj situaciji, duhovna praksa treba biti nadopunjena duhovnim iscjeljivanjem s duhovnim iscjeliteljima i/ili samostalno kako bi lakše podnosili eventualne jače napade negativnim energija iz viših razina.
4. Negativne energije mogu zaposjesti iscjelitelje i pretvarati se da liječe kroz njih. Ovo smo detaljnije razradili u odjeljku Osnovni principi kroz duhovno liječenje.
5. Najbolje bi bilo raditi duhovnu praksu i nadopunjavati je s vremena na vrijeme duhovnim mjerama koje provodimo sami na sebi.

Zapamtite, kao rezultat duhovne prakse, problemi s kojima se suočavamo sami nestaju bez naše posebne pozornosti na njih. S druge strane, prosječan iscjelitelj usredotočen je na rješavanje svjetovnih problema s malim ili nikakvim fokusom na duhovni rast svojeg pacijenta.