Što su problemi sa suptilnim tijelima preminulih predaka?

Prema Duhovnoj znanosti, a što je nepoznato modernoj znanosti, 50%  teškoća u našem životu je uzrokovano isključivo duhovnim faktorima dok je drugih 30% uzrokovano duhovnim, psihološkim i/ili fizičkim faktorima.

 

uticaj nakon smrti kao stvarni uzrok problema u zivotu

Molimo Vas pročitajte članak   ‘Stvarni duhovni uzroci problema u životu’ 

Jedan oblik ovih životnih problema ukorijenjenih u duhovnoj dimenziji su poteškoće koje potomcima stvaraju suptilna tijela njihovih preminulih predaka. To je također jedan veoma uobičajen duhovni činitelj koji pogađa cijelo čovječanstvo na ovaj ili onaj način. Prije nego što objasnimo zašto bi nam preci željeli napraviti bilo kakav problem, ispitajmo vrste poteškoća koje ljudi mogu iskusiti a koje su uzrokovane suptilnim tijelima preminulih predaka.

Ometanja koje nama potomcima stvaraju suptilna tijela preminulih predaka, mogu se na mnogo različitih načina ispoljiti u našem svakodnevnom životu. Oni stvaraju prepreke u našem svjetovnom životu kao i u duhovnoj praksi. U nekim slučajevima može izgledati kao da se nad cijelom obitelji nadvio neki crni oblak te brojni članovi obitelji trpe različite probleme usprkos svim naporima da ih prevladaju. Teškoće koje stvaraju suptilna tijela preminulih predaka  mogu se pojaviti u raznim oblicima, kao što je navedeno na sljedećoj listi:

 • Nemogućnost sklapanja braka
 • Nesklad u braku
 • Ovisnosti (u prosjeku 70% ovisnosti je uzrokovano  problemima sa suptilnim tijelima preminulih predaka)
 • Neuspjeh na ispitima uprkos tome što smo se dobro pripremili
 • Gubitak posla
 • Nemogućnost začeća
 • Pobačaj
 • Rađanje mentalno zaostale djece ili djece s posebnim potrebama
 • Smrt tijekom djetinjstva

Pobačaji, smrt u djetinjstvu, itd. se događaju kada se problemi sa suptilnim tijelima preminulih predaka spoje sa drugim velikim duhovnim uzrocima kao što je sudbinski određena mogućnost smrti. Ovo se ne može dogoditi samo zbog ometanja uzrokovanih suptilnim tijelima preminulih predaka. Iako problemi spomenuti na listi mogu biti snažni pokazatelji problema sa suptilnim tijelima preminulih predaka, samo Svetac ili  Guru (duhovno napredni vođa) može sa sigurnošću reći što je glavni uzrok problema.

Na intelektualnoj razini možemo koristiti dva načina da utvrdimo dali je uzrok patnje duhovne prirode:

 • Nijedan lijek nije uspio riješiti problem. Ovo naročito vrijedi u slučaju kada bi problem trebalo lako riješiti pomoću moderne znanosti, kao što je osip na koži, bol u grudima, itd.
 • Nekoliko članova obitelji, (npr. četiri od pet osoba) istovremeno pati zbog jednog od gore navedenih problema. (Razlog što su članovi iste obitelji pogođeni ovim problemima jest taj što imaju iste pretke).

CRO-datta-chant-2

CRO-datta-images-2