Duhovni efekti kupanja u kadi

1. Uvod

Kupanje je zajednička praksa svih kultura. Ljudi širom svijeta se redovito kupaju radi osobne higijene, terapeutskih ili religijskih razloga kao i radi rekreacije. S obzirom na to, podrazumijeva se da su prihvaćeni i različiti načini kupanja širom svijeta. Jedan od uobičajenih načina usvojenih u mnogim dijelovima svijeta je kupanje u kadi. Istraživanjem zasnovanim na duhovnoj znanosti ispitali smo duhovni učinak takvog kupanja.

2. Uvodne informacije

Za razumijevanje ovog članka, predlažemo  pročitajte:

3. Duhovna perspektiva kupanja u kadi

Praksa kupanja u kadi se čini bezopasnim načinom održavanja higijene i opuštanja. Međutim, istraživanjem zasnovanim na duhovnoj znanosti otkrili smo da kupanje u kadi privlači negativne energije i nepovoljno utječe na osobu koja se kupa.

Za bolje razumijevanje navedenog, potražili smo pomoć gđice. Priyanke Lotlikar, tragateljice SSRF-a koja ima razvijeno šesto čulo. Proučavala je kupanje u kadi duhovno prosječne osobe i nacrtala što se događa u suptilnoj dimenziji na prikazanoj slici koja slijedi. Točnost crteža provjerio je Njegova Svetost Dr. Athavale.

učinci kupanja u kadi

Slijede razlozi percipirane negativnosti u suptilnoj dimenziji tijekom kupanja:

  • Prilikom kupanja u kadi, čestice prljavštine s tijela skupljaju se u kadi. Prljavština je dominantno RajaTama, zato privlači negativne energije. Element Apsolutne Vode (Apatattva) vrlo je djelotvoran u skupljanju kako pozitivnih tako i negativnih vibracija. Zato se crna energija skuplja u vodi u kojoj se kupamo. Kako voda izvjesno vrijeme ostaje u kontaktu sa osobom, ometajuće vibracije se prenose u tijelo kroz element Apsolutne Vode.

  • Kada se osoba nasloni, u većoj mjeri se aktivira Tama komponenta. To znači da položaj kupanja u kojem se osoba nasloni dodatno povećava duhovno negativan učinak.

  • Sredstva za kupanje koja se uobičajeno koriste sadrže kemikalije koje doprinose negativnosti.

Negativni utjecaji na osobu dok se kupa u kadi:

  • Prema osobi bivaju privučene iluzorna (mayavi) energija i crna energija. Iluzornu energiju stvaraju negativne energije praveći lažan osjećaj ugode. Zato čak i kada se osoba ugodno osjeća dok se kupa u kadi, ovaj čin je duhovno štetan. Negativne energije utječu na osobu i duhovno onečišćuju okruženje.

  • Redovito kupanje u kadi može povećati crni omotač oko osobe i učiniti ju podložnijom za zaposjedanje od duhova.

  • Kupanje u kadi s vremenom također može izazvati fizičku i mentalnu neugodnost. Na mentalnoj razini mogu se javiti nepotrebne misli i povećana razdražljivost.

4. Što možemo učiniti u vezi duhovno negativnih učinaka kupanja u kadi?

U idealnom slučaju, trebali bismo izbjegavati kupanje u kadi kada god je to moguće. Umjesto toga, možemo se tuširati u stojećem položaju, ili još bolje, možemo se kupati u tuš-kadi sjedeći prekriženih nogu. Možemo također informirati ostale o duhovno štetnim učincima kupanja u kadi.

Ukoliko smo u situaciji da nemamo drugih opcija osim kupanja u kadi, možemo učiniti sljedeće:

  • Dodati nekoliko žlica kamene soli ili nekoliko kapi gomutre u vodu za kupanje.

Ako nemamo kamene soli možemo koristiti kuhinjsku kristalnu sol, međutim učinkovitost će se smanjiti za 30% (uspoređujući sa korištenjem kamene soli).

  • Možemo također poslije kupanja cijelo tijelo politi s nekoliko posuda vode pomiješane sa kamenom soli ili gomutrom. Ovo donekle pomaže u smanjivanju negativnih učinaka.

  • Redovito pojati Božje Ime za vrijeme kupanja. Redovito pojanje stvara zaštitni omotač oko nas i čini da smo manje podložni utjecaju negativnih energija.

  • Moliti Boga za zaštitu od duhovno-negativnih učinaka kupanja u kadi. Molitva može biti slična ovoj : “Bože, molim Te zaštiti me od utjecaja negativnih energija tijekom kupanja i molim Te da moja duhovna praksa zbog toga nema prepreka“.

5. Zaključak

Kupanje u kadi općenito se smatra kao ugodno i opuštajuće, međutim, iz duhovnog ugla povećava ometajuće vibracije koje fizički i mentalno utječu na čovjeka . Ako nemate drugih opcija, osim kupanja u kadi, preporučuje se primjena mjera za zaštitu i za duhovno čišćenje od negativnih energija nakupljenih u kadi tijekom kupanja.