Iskustvo sveznajućeg i sveprisutnog Guru principa

1 Iskustvo sveznajućeg i sveprisutnog Guru principa

Iskustvo sveznajućeg i sveprisutnog Guru principa

Zbog određenih prilika u posljednjih nekoliko mjeseci, moja supruga i sin boravili su u Indiji dok sam ja radio u Australiji. Oboje su mi nedostajali, zbog čega sam se osjećao usamljen. Također su se i neke okolnosti odvijale u mom životu zbog kojih sam bio u stresu.

Jednog jutra, dok sam se vozio vlakom na posao, najiskrenije sam se pomolio Njegovoj Svetosti Dr. Athavaleu: „Osjećam se tako izgubljeno, molim Te pomozi mi.“

Kada sam sjeo u prepuni vlak i pogledao kroz prozor, pogled mi je skrenuo u nebo iznad mene. Mogao sam iskusiti širinu neba na način kao nikada do sada. To je bio osjećaj koji mi je dao do znanja kako smo maleni u odnosu na širinu Univezuma. Začuo sam pojanje „Shree, Shree Jayant Balaji Athavale, Jai Gurudev,“ što znači „Pobjeda Guru principa prisutnog u Njegovoj Svetosti Dr. Athavaleu“. To se stalno ponavljalo u mojem umu.

Ovakva pojava me jako iznenadila i u sebi sam pitao Boga: “Što to iskušavam? Kakvo je to predivno iskustvo koje mi daješ?”

Iznutra sam dobio odgovor da se Bog manifestira u različitim oblicima. Moje iskustvo širine neba bila je manifestacija Sveznajuće, Svemoguće i Sveprisutne prirode Boga. Ova manifestacija dogodila se kroz medij Apsolutnog principa etera, koji je prisutan u nebu.

Te večeri, moja supruga koja trenutno boravi u Centru za istraživanje zasnovano na duhovnoj znanosti i Ashramu u Goi, Indiji, zvala me je da mi kaže kao me se Njegova Svetost Dr. Athavale sjetio. Osjetio sam neizmjernu zahvalnost prema Njemu spoznavši kako je On znao što prolazim i bio sam ponovno siguran da je Bog uvijek samnom.