Duhovno iskustvo gospođice Silvie Vizcarra Dattoli

1. Iskustvo duhovne emocije u prisustvu Njegove Svetosti Dr. Athavalea

Duhovno iskustvo gospođice Silvie Vizcarra DattoliU kolovozu 2015. godine dobila sam priliku prisustvovati Satsangu s Njegovom Svetosti Dr. Athavaleom. Tijekom Satsanga pitao me je da nešto kažem, ali nisam mogla. Odmah je rekao da je to zbog duhovne emocije (Bhav) koja se manifestira u meni. Preplavila me je sreća i zahvalnost jer sam mislila da to nikada neću iskusiti. Osjećala sam neopisivo prijatnu energiju koja je prolazila kroz moje grlo i oko srca. Osjećala sam također kako mi je um ispražnjen, kao da sam lakša i imam više entuzijazma za duhovnu praksu.

 

2. Promjene osobnosti nakon ohrabrenja dobivenog od Njegove Svetosti Dr. Athavalea

Od kada znam za sebe imala sam nedostatak samopouzdanja. Često sam sebe krivila u raznim situacijama, imala sam negativne misli o sebi i općenito sam se osjećala nesretnom i krivom.

Kada sam započela duhovnu praksu prema smjernicama SSRF-a naučila sam o procesu uklanjanja mana osobnosti i uklanjanja ega. Ovaj mi je process pomogao da shvatim kako je negativno stanje mojeg uma uzrokovano manama osobnosti poput očekivanja, nesigurnosti i straha. Počela sam shvaćati kako su te mane kao veliki zid koji me blokira da budem ona prava ja.

Osjećala sam da nisam dobra jer imam sve te mane. Nakon nekog vremena, u kolovozu 2015. godine imala sam priliku biti na Satsangu s Njegovom Svetosti Dr. Athavaleom. Na moje iznenađenje On je pitao prisutne tragatelje da podijele koje su kvalitete uočili kod mene za vrijeme Satsanga. Bila sam u nevjerici jer su tragatelji podijelili različite kvalitete koje su primijetili i imala sam osjećaj da pričaju o nekom drugom. Osjećala sam duhovnu ljubav (Priti) Njegove Svetosti Dr. Athavalea i tragatelja. Po prvi puta sam počela shvaćati da negativna slika koju sam imala o sebi nije bila stvarna. Od tada nadalje, veliki zid od mana i ega počeo se lomiti u komadiće i sa stalnim trudom koji ulažem u uklanjanje mana i ega, sebe mogu vidjeti drugim očima.

3. Uz smjernice Dr. Athavalea pobijeđena je planina od straha

Obično bih se bojala govoriti u javnosti ili reći svoje mišljenje i također sam brinula što će drugi misliti o meni. Osjećala sam to kao veliku planinu ispred sebe s kojom se nisam mogla suočiti.

Kako sam ulagala trud da spustim u praksu različite korake duhovne prakse kao što je uklanjanje mana i ega, razvijanje duhovne emocije i služenje Bogu (Satseva), shvatila sam da su se ovakve bitke smanjile kada bih se s njima uhvatila ukoštac. U siječnju 2017. godine ponovo sam dobila priliku za Satsang s Njegovom Svetosti Dr. Athavaleom. Za vrijeme Satsanga rekao je „Moći ćeš prevladati nesigurnost i strah.“

Šest mjeseci kasnije održali smo predavanje o Duhovnosti u La Pazu u Boliviji. Iako sam bila nervozna, mogla sam se suočiti s time. Kada god sam govorila, osjetila bih neobičan dotok samopouzdanja i jasnoće. Inače, kada god sam trebala govoriti u javnosti, najčešće bih osjećala nemir iznutra i željela bih pobjeći što dalje, ali ovoga puta bilo je obratno. Kada bi nervoza porasla, snažna sila iznutra pomogla bi mi da to ignoriram i idem naprijed.

Zato sada, kada god moj um želi pobjeći u negativno razmišljanje, nesigurnost ili strah,  ohrabrenje Njegove Svetosti Dr. Athavalea dođe u moj um uz snažnu energiju. Tada imam osjećaj kada bi i planina stala na moj put, mogla bih ju pobijediti i doći do vrha.  

Prakticiranjem Duhovnosti prema smjernicama Njegove Svetosti Dr. Athavalea, kvalitete poput samopouzdanja, stabilnosti i vjere razvijaju se iznutra. Osjećam da se negativne misli puno brže pretvaraju u pozitivne. Zadržavanje pozitivnih misli daje mi na trenutke da vidim kako bi moglo izgledati stanje Blaženstva.

Najiskrenije se zahvaljujem Njegovoj Svetosti Dr. Athavaleu za svu Njegovu ljubav i jedinstvene smjernice koje su dovele do moje preobrazbe i duhovnog rasta.