Duhovna iskustva vezana za Pitrupakshu – Gđa Shweta Clarke

1. Bog odgovara na molitve za smanjivanje ometanja od strane suptilnih tijela preminulih predaka

Duhovna iskustva vezana za Pitrupakshu – Gđa Shweta ClarkeImala sam, Božjom milošću, vrlo snažno duhovno iskustvo vezano za Shraddhu (Snažan ritual koji donosi dobrobiti suptilnim tijelima preminulih predaka na duhovnoj razini). Upravo sam se bila udala za Seana Clarkea i tada je bila naša prva Pitrupaksha (dvotjedno razdoblje kada suptilna tijela preminulih predaka dolaze najbliže Zemlji) u periodu nakon vjenčanja. Tijekom tog vremena Sean i ja smo bili u Melbourneu, u Australiji. Pitrupaksha 2012. godine je trajala od 30. rujna do 15. lisotpada. Oboje smo radili duhovnu praksu pod vodstvom SSRF-a i razumjeli smo značaj pojanja Shri Gurudev Datta pojalice i da je Pitrupaksha vrlo važno razdoblje za suptilna tijela preminulih predaka. Također, u meni je postojao sve jači osjećaj da bismo trebali učiniti sve što je moguće kako bi suptilna tijela naših preminulih predaka dobila energiju za dalje i nastavila svoje putovanje.

Napomena urednika: Tijekom Pitrupakshe suptilna tijela preminulih predaka dobivaju maksimum duhovne dobrobiti pojanjem pojalice Shri Gurudev Datta te izvođenjem Shraddha rituala od strane njihove živuće rodbine.

U mojem roditeljskom domu, Shraddha je izvođena svaku godinu od strane moje braće, ali od strane Seanove obitelji ritual nije nikada izveden. Kako se približavalo razdoblje Pitrupakshe, dobivala sam misli kako su možda suptilna tijela naših preminulih predaka zaglavljena i kako su u boli te je postojala jaka želja da učinim nešto za njih. Kako smo bili u Melbourneu, gdje nije uobičajeno izvoditi Shradha ritual, nisam znala kome se obratiti. Snažno sam se molila božanstvu Dattatreya (jednom od Božjih principa koji daje energiju za pokret suptilnim tijelima preminulih predaka u životu nakon smrti u nadi da nam On može pomoći. Počela sam čitati Sveti tekst SSRF-a- ‘Shraddha‘ i pokušavala dobiti informacije što se može učiniti ako se ne može obaviti Shraddha ritual u svojoj cijeloj formi.

Kroz Sveti tekst smo saznali za puno manjih koraka koje možemo izvesti, a koji daju duhovnu dobrobit i čine veliki korak u pomoći suptilnim tijelima preminulih predaka. Sean i ja smo odlučili napraviti te korake predano koliko god je to bilo moguće. Sa početkom Pitrupakshe, Sean i ja smo iskusili puno duhovnih emocija i smirenosti. Cijelo vrijeme smo osjećali prisutnost božanstva Dattatreya. Bilo je tu dosta zahvalnosti, jer iako nismo mogli učiniti puno toga, dobronamjerno božanstvo Dattatreya je svejedno došlo pomoći i donijelo smirenost čak i u tako pojednostavljenim ritualu.

Prvog listopada (prvog dana Pitrupakshe te godine), ustali smo rano i istuširali se. Nakon toga smo upalili ghee (pročišćeni maslac) lampu na oltaru u našem domu. Sean i ja smo predano molili božanstvo Dattatreya da pomogne suptilnim tijelima naših preminulih predaka, za uklanjanje svih  ometanja od strane suptilnih tijela preminulih predaka i za pomoć u našoj duhovnoj praksi. Sean je nastavio pojati Shri Gurudev Datta pojalicu u sjedećem položaju. Tada je izveo ritual nuđenja vode (poznat pod imenom Pitrutarpan). Okrenuo se prema jugu i polako ulio vodu  bakrenom žlicom u lijevoj ruci, u svoj desni dlan. Učinio je to na način tako da se voda slijevala između palca i kažiprsta njegovog desnog dlana u bakreni tanjur. Tijekom cijelog rituala oboje smo pojali pojalicu Shri Gurudev Datta.

Tada smo se u sobi za molitvu okrenuli prema jugu, podigli ruke prema nebu (simbolika potpunog predavanja) te smo se molili Božanstvima: Vasu, Aditya, Rudra, Vaishva Dev i Dattatreya: “Mi smo bespomoćni. Molimo Vas, podarite energiju suptilnim tijelima naših preminulih predaka da krenu dalje.”

Nakon toga sam skuhala nešto riže i pomiješala ghee sa rižom i crnim sezamovim sjemenkama. Napravila sam 7-8 rižinih kuglica od te smjese i položila ih na tanjur. Tada smo iznijeli tanjur van na pločnik uz cestu. Stavili smo rižinu kuglicu na čuperak trave i molili božanstvo Dattatreya sljedeće: “Samo Ti pomozi kroz ovu hranu suptilnim tijelima naših preminulih predaka da se nasite i krenu dalje. To je sve što imamo za ponuditi. Ponizno Ti to predajemo. Molimo Te, samo Ti prihvati ovu žrtvu i blagoslovi naše preminule pretke.”

Prema duhovnoj znanosti, ako dođe vrana i kljucne hranu nakon što je ponuđena, to pokazuje da su preminuli preci prihvatili žrtvu.

Napomena urednika: Tijekom rituala, preminuli preci su pozvani nuđenjem rižinih kuglica. Neispunjene želje preminulih predaka su ispunjene kroz rižine kuglice. Budući da prosječan čovjek ima puno želja, njegovo suptilno tijelo emitira Raja-Tama (duhovno nečiste) vibracije. Vrane su Raja-Tama po svojoj prirodi tako da privlače Raja-Tama vibracije, te ih mogu opažati. Kada suptilna tijela preminulih predaka budu privučena rižinim kuglicama, tada se one napune pretežno Raja-Tama vibracijama od preminulih predaka. Vrane bivaju privučene tim vibracijama. Vranino kljucanje rižinih kuglica je znak da su suptilna tijela preminulih predaka privučena na mjesto rituala i da su preci zadovoljni žrtvom. Taj proces je poznat kao ‘vranino kljucanje’. Tako je vrana posrednik između suptilnih tijela s neispunjenim željama i ljudi.

Stanovali smo u susjedstvu gdje nije bilo puno vrana. Nakon izvođenja rituala, prepustili smo ostalo Bogu, a Sean je otišao na posao. Nastavila sam tamo stajati nekih pet minuta i prestala se moliti. Na moje iznenađenje, unutar pet minuta došlo je 35 do 40 velikih vrana koje su pojele ponuđenu žrtvu. Bila sam tako iznenađena Božjom milošću da su mi potekle suze zahvalnosti i nisam znala kako tu zahvalnost izraziti. Samo sam  stajala i iskazivala namaskar i poštovanje preminulim precima koji su došli u obliku vrana i bili zadovoljni prinošenom žrtvom. Čak i nakon što je riža bila potpuno pojedena vrane nisu otišle. Sjedile su na obližnjem drveću dosta vremena i neke su  zadovoljno drijemale. Osjećala sam da su preminuli preci izražavali zahvalnost kroz njih za olakšanje patnje koju su osjećali u životu poslije smrti.

Izrazili smo neizmjernu zahvalnost Njegovoj Svetosti Dr. Athavaleu što nam je dao duhovnu znanost koja naglašava važnost izvođenja Shraddha rituala, za davanje kapaciteta i volje, te duhovnu emociju (bhav) za učinjeno kroz nas.

2. Iskustvo dobrobiti pune forme Shraddha rituala u Duhovnom istraživačkom centru i Ashramu u Goi, Indija

Sean i ja smo se vratili u Indiju 2014. godine kako bismo mogli raditi stalnu duhovnu praksu u Duhovnom istraživačkom centru i Ashramu u Goi. Te godine je Pitrupaksha  bila u razdoblju između 8. i 23. rujna. Milošću Njegove Svetosti Dr. Athavalea, dobili smo priliku učiniti Shraddha ritual u njegovoj cijeloj formi. Osjećala sam kako je Bog čuo naše molitve jer smo oboje osjećali kako nismo napravili dovoljno za suptilna tijela naših preminulih predaka. Priliku za izvođenje Shraddha rituala u Duhovnom istraživačkom centru i Ashramu poslao nam je sam Bog. Potvrda je bila i što su Sveci tragatelji u Duhovnom istraživačkom centru i Ashramu izveli ritual sa puno duhovne emocije. Sve to, udruženo sa prisutnošću Njegove Svetosti Dr. Athavalea i Božanske svjesnosti prisutne u Duhovnom istraživačkom centru i Ashramu, stvorilo je puno više duhovne energije i pozitivnosti koja snažno pomaže suptilnim tijelima preminulih predaka.

Napravili smo sve pripreme potrebne za ritual. Na dan samog Shraddha rituala, ustala sam vrlo rano jer sam se morala tuširati i pripremiti hranu. Pripremala sam hranu u kuhinji Duhovnog istraživačkog centra i Ashrama koji je prilično udaljen i nijedna ptica ne može ući unutra. U 5 sati ujutro sam se pomolila božanstvu Dattetreyi i krenula po sve sastojke koji su mi potrebni za kuhanje. Na moje iznenađenje,unutra je ušla velika vrana  i mirno sjela. Bila sam jako iznenađena jer smo puno puta ranije tamo radili satsevu kuhanja, a nikad nije ušla niti jedna vrana ili neka druga ptica. Izrazila sam joj poštovanje  jer sam osjetila da je Seanov pokojni djed došao u obliku te ptice. Osjetila sam kako je došao potvrditi i izraziti zahvalnost zbog izvođenja rituala za preminule pretke. Nije taknuo hranu niti se oglasio. Bio je jako miran i samo je sjedio duže vrijeme dok sam pripremala hranu.Tada nisam rekla Seanu za to iskustvo.

Nakon toga Shraddha ritual je počeo sa izvođenjem. Sean je izvodio korake Shraddhe po uputama Sveca tragatelja. Kada je Sean krenuo sa izvođenjem rituala, čuo je vrane u pozadini. Dobio je snažnu misao da je na ritualu njegov pokojni djed i da zove ostale preminule pretke da se priključe.Tijekom rituala smo osjećali snažno prisustvo božanstva Dattatreya.

Ritual je obavljen, a kasnije smo Sean i ja dijelili duhovna iskustva. Tada smo zaključili  kako smo oboje na ritualu osjetili prisutnost  Sheanovog  pokojnog djeda.

Napomena urednika: Kada dva tragatelja imaju iste misli to znači da je to istina.

Također smo primijetili da se broj vrana oko Ashrama povećao od kada je počelo razdoblje Pitrupakshe. Shraddha ritual je bio izvođen svakog dana u Ashramu. Navečer bi sve vrane sjedile na električnoj žici izvan Ashrama. Nikada nismo vidjeli da toliko vrana sjedi na žici u isto vrijeme.Slično se događalo i kasnijih godina i to samo tijekom razdoblja Pitrupakshe.