Kako poboljšati duhovne vibracije u domu

Prije nego što pročitate ovaj članak, preporučujemo da se upoznate sa sljedećim člancima:

1. Uvod

U našem ranijem članku o prostorima, naučili smo kako frekvencije koje se stvaraju u praznim prostorima, fizičke osobine prostora, kao i njihovi stanari, određuju vrstu frekvencija koje u njima osjećamo.

U ovom članku proučili smo mjere koje se mogu primijeniti za smanjenje ometajućih frekvencija u prostoru i povećavanja pozitivnih. Mnogi od nas, na primjer, bolje rade u čistom nego u prljavom okruženju. Ovo je izravna posljedica duhovnih vibracija čistog okruženja koje je pozitivno u usporedbi sa prljavim.

U nastavku ćemo navesti neke praktične mjere koje savjetuje duhovna znanost i znanost o prostorima (vastu shastra) kako bi povećali ugodne frekvencije u kući.

2. Praktični savjeti za poboljšanje duhovne vibracije u kući

2.1 Izbjegavajte Tama aktivnosti koje privlače negativne vibracije

U nastavku su navedeni savjeti za smanjenje negativnih vibracija u kući:

 • Najbolje je izbjegavati eksperimentiranje s ritualima ili igrama koje su namijenjene privlačenju duhova. Za bolje razumijevanje, molimo vas pogledajte naš članak o stupanju u kontakt s duhovima ili preminulim precima putem medija ili Ouija table
 • S duhovnog gledišta, nepoželjno je pušenje ili konzumiranje alkohola u kući. Pušenje često potiču suptilna tijela preminulih predaka, jer kada osoba puši to dovodi suptilna tijela u kuću i širi crnu energiju. Osim toga, pušenje je samo po sebi RajaTama predominantno i širi crnu energiju po cijeloj kući. Alkohol je također RajaTama predominantan i konzumiranje alkohola u kući jednako privlači suptilna tijela preminulih predaka i njihovu crnu energiju. Nadalje, alkohol sam po sebi privlači negativnu energiju koja duhovno onečišćuje prostor u kojem se alkohol čuva. Dakle, poželjno bi bilo da u kući ne držimo nikakav alkohol. Molimo vas pogledajte naš članak o duhovnoj čistoći raznih pića.
 • Treba izbjegavati da televizor ostane upaljen duže vrijeme jer širi negativnu energiju po kući. Kada je televizor isključen, ekran se može prekriti čistom sattvik tkaninom jer emitira negativne vibracije čak i isključen.
 • Izbjegavajte slušanje glasne glazbe u prostoriji. Glasna glazba privlači i širi negativnu energiju u cijelom okruženju. Ove vibracije ostaju u kući duže vrijeme.
 • SSRF preporučuje suzdržavanje od korištenja psovki i ružnih izraza u kući. Takva komunikacija privlači i širi negativnu energiju, a ljudi ju često koriste iz negativnih pobuda. Misli, namjera, kao i same riječi osobe, duhovno zagađuju okruženje.

2.2 Unesite pozitivnost u kuću

Primjenom sljedećih savjeta, možete u kuću unijeti više pozitivne energije.

 • Održavanje čistoće i urednosti: Postoji izreka: „Gdje je čisto, tamo je Bog“ ili „Čistoća je pola zdravlja.“ Čistoća i urednost su Božanske kvalitete i naše domove treba održavati čistim, jer nečistoća privlači RajaTama vibracije.
 • Držanje otvorenih vrata i prozora : Pet Kozmičkih principa (Panchatattva) sadrže Božansku svjesnost (Chaitanya-Čajtanija) i aktivni su u materijalnom obliku preko zemlje, vode, vatre, zraka i prostora koji vidimo svuda oko nas. Otvorena vrata i prozori omogućavaju kozmičkim principima da obavljaju duhovno iscjeljivanje putem ovih elemenata, stoga je najbolje držati prozore i vrata otvorenim kad god je to moguće.
 • Biljke oko kuće: : Isto kao što zemljište i prostori emitiraju duhovne vibracije, biljke oko kuće također emitiraju različite duhovne vibracije. Neke biljke emitiraju više sattvik vibracija od drugih, tako da sadnja takvih sattvik biljaka čini prostor duhovno čistijim. Neki primjeri sattvik biljaka su Sveti bosiljak (Tulsi), krizanteme, hibiskus i stabla banane. Shodno tome, ako je moguće, korisno je saditi ove sattvik biljke oko kuće ili ih držati u kući, na primjer u dnevnoj sobi.
 • Oltar postavljen u smjeru istok-zapad: Ako kod kuće imamo oltar, najbolje ga je okrenuti u smjeru istok-zapad. Sunce oslobađa Božanske frekvencije dok prolazi nebom tijekom dana i oltar najbolje privlači ove frekvencije ako je postavljen u pravcu istok-zapad.

3. Važnost duhovne prakse

Sljedeća tablica daje usporedni značaj različitih mjera za poboljšanje duhovnih vibracija u kući.

Usporedni značaj mjera za duhovno čišćenje prostora

Mjera % značaja
Duhovna praksa stanovnika prostora 30%
Ugodna narav stanovnika prostora 30%
Postupci čišćenja prostora 14%
Posjete Svetaca 10%
Držanje otvorenih vrata i prozora 2%
Otklanjanje nepravilnosti u prostoru koje utječu na suptilne vibracije prostora 2%
Izbjegavanje eksperimenata s energijama kao što je korištenje Ouija table 2%
Razno (sadnja sattvik biljaka kao što je bosiljak itd.) 10%
100%

Iz prethodne tablice možemo izvući sljedeće zaključke:

 • Trud da unaprijedimo duhovne vibracije prostora kroz mjere kao što je držanje otvorenih vrata i prozora ima svoja ograničenja. Međutim, važno je primijeniti i ove mjere.
 • Stanovnici prostora trebaju imati ugodnu narav. Kada to nije slučaj, trebaju se truditi  to popraviti. U tome će im pomoći obavljanje duhovne prakse.
 • Naša duhovna praksa treba biti redovita i dosljedna. Osim što nam daje iskustvo Blaženstva (Anand), ona utječe i na duhovne vibracije u našem domu. Prostori u kojima borave Sveci emitiraju iznimno pozitivne frekvencije. To je zbog snage Njihove duhovne prakse.

4. Zaključak – Vastushastra i duhovna znanost o kući

Primjenom točaka koje preporučuje znanost vastushastra i duhovna znanost, možemo izbjeći negativne vibracije i osigurati da naš dom privuče pozitivne duhovne vibracije. Praktični savjeti prikazani u ovom članku bit će korisni ne samo za naš dom već i za bilo koji prostor, kao što su uredi, trgovine i slično.

Duhovna praksa pozitivno oblikuje našu osobnost i značajno poboljšava duhovne vibracije u našem domu. Osim toga, duhovna praksa pomaže nam prepoznati ugodne i neugodne vibracije u prostoru i razumjeti duhovni razlog tih iskustava.

CRO-datta-chant-2

CRO-datta-images-2

CRO-chanting-strips-small