Duhovna svojstva pamučne tkanine i odjeće od pamuka

Radi boljeg razumijevanja ovog članka, upoznajte se sa sljedećim člancima:

  1. Sattva, Raja, Tama – tri osnovne suptilne komponente u Univerzumu
  2. Uvod u koncept sattvik življenja (Duhovnost u svakodnevnom životu)
  3. Kako se odijevati – duhovni učinak odjeće koju nosimo

1. Uvod u duhovna svojstva pamučne tkanine

Pamuk se još od davnina koristi kao odjevni materijal. Dobivena iz biljke pamuka, pamučna tkanina je potpuno prirodna. Koristi se za izradu raznih odjevnih predmeta poput košulja, bluza, rublja i posteljine. U ovom članku ćemo podijeliti znanje o duhovnim svojstvima pamuka dobiveno putem duhovnog istraživanja. Važna spoznaja proizašla iz našeg istraživanja otkriva da vrsta tkanine od koje se radi odjeća, utječe na duhovnu čistoću odjeće. Također na duhovnoj razini utječe i na osobu koja ju nosi.

2. Duhovna svojstva pamučne tkanine

Kako je pamuk prirodni materijal, duhovna istraživanja koja je proveo SSRF pokazala su da ono što je prirodno ima višu razinu duhovne čistoće. Tkanine od prirodnih materijala kao što su pamuk i svila imaju sposobnost privući Božansku energiju iz okruženja. U usporedbi s odjećom napravljenom od umjetnih vlakana, odjeća napravljena od prirodnih vlakana ima veću sposobnost privući i zadržati sattvik vibracije. Prema tome, odjeća od prirodnih vlakana ima veću sposobnost zaštititi nas od utjecaja negativnih energija.

Kontakt s takvom vrstom materijala također je dobar za zdravlje naše kože. Pamučna odjeća odmah upija znoj s kože što sprečava da postane ljepljiva. Time pomaže da koža postane zdrava i sjajna.

3. Duhovno istraživanje o vibracijama povezanim s pamučnom tkaninom

U ovom poglavlju ćemo podijeliti suptilnu sliku koju je nacrtala gđa Yoya Vallee, tragateljica s naprednim šestim čulom vida. Baš kao što mi možemo vidjeti fizičku dimenziju, Božjom milošću i zahvaljujući redovnoj duhovnoj praksi, Yoya ima mogućnost vidjeti duhovnu dimenziju. Crtajući crteže zasnovane na duhovnom znanju, Ona dijeli s nama svoju jedinstvenu sposobnost percepcije duhovne dimenzije. Suptilnu točnost njenih crteža prije objavljivanja potvrđuje Njegova Svetost Dr. Jayant Athavale .

Točnost Njezinih crteža je 80%, što je daleko iznad sposobnosti prosječnog suptilnog ili vidovitog umjetnika.

Spiritual vibrations associated with cotton cloth

Zbog svoje duhovne čistoće, pamuk privlači Božansku svjesnost iz okoline. Slika iznad prikazuje proces privlačenja Božanske svjesnosti i kako se zadržava u materijalu. Također je prikazano kako osoba koja nosi pamučnu odjeću ima dobrobiti u aktiviranju blagoslivljajuće Božanske energije.

Noseći odjeću od pamuka i svile, možemo smanjiti napade negativnih energija na našu odjeću, a time i na nas same.

4. Što treba imati na umu kada nosimo pamučnu odjeću

Imajući na umu da je pamučna odjeća puno više sattvik od odjeće napravljene od umjetnih vlakana, možemo izbjegavati sljedeće stvari koje smanjuju ili poništavaju duhovnu čistoću pamuka.

  • Nošenje neoprane ili prljave pamučne odjeće
  • Nošenje crne pamučne odječe. Sveci kažu da je negativan utjecaj crne boje toliko intenzivan da treba izbjegavati njeno nošenje tijekom kuhanja i posluživanja hrane jer može utjecati na duhovne vibracije koje odlaze u hranu. Osoba koja je pod utjecajem negativnih energija, obično se lijepo osjeća noseći crno.
  • Zastrašujući design na pamučnoj tkanini kao što su lubanje, krv itd. smanjuju duhovnu čistoću

S druge strane, primjena sljedećih točaka nam može pomoći:

  • Noseći opranu i izglačanu pamučnu odjeću, jednobojnu ili sa blagim otiskom, pomaže da tkanina privuče i zadrži duhovnu pozitivnost.
  • Boje poput bijele, plave i žute povećavaju duhovnu čistoću odjeće.
  • Za vrijeme održavanja vjerskih rituala i festivala u atmosferi je prisutno više Božanske energije, stoga se preporučuje nositi pamučnu odjeću jer se u njoj duže vrijeme zadržava duhovna pozitivnost za razliku od odjeće napravljene od umjetnih materijala.

Svaki izbor koji napravimo a koji je više sattvik, pomaže nam u poboljšanju duhovnog stanja i više nas približava Bogu.