Opći koncepti u Duhovnosti

Duhovna praksa donosi duhovna iskustva

U duhovnosti intelektualno znanje ima samo 2% važnosti dok 98% značaja leži u doživljavanju tog znanja. Ova iskustva zovemo duhovnim iskustvima i ona nam pomažu da u našem intelektualnom razumijevanju Duhovne znanosti izgradimo vjeru. Duhovna iskustva se mogu manifestirati na mnogo načina.

Neki od konkretnijih aspekata su kad netko osjeća nešto pomoću pet osjeta iako ne postoji racionalni izvor te senzacije.

Na primjer, osoba meditira u tihoj sobi i zatvorila je vrata i prozore da ne bude ničim ometena. Odjednom počinje osjećati miris štapića sandalovine. To ju intrigira i počinje gledati oko sebe ne bi li otkrila izvor mirisa tražeći po kući ili čak otvarajući prozore. Miris je slijedi gdje god da ide. To je način koji Bog koristi da nas ohrabri. Za više informacija pogledajte članak o Duhovnim iskustvima.

S druge strane, neko može iskusiti kako Božja intervencija radi tako što će duhovni princip ili koncept primijeniti u svom životu. Kao rezultat, on razvija vjeru u taj princip i potpuno ga usvaja.