Autosugestije za hitne slučajeve- Cjeloviti vodič

Biste li voljeli biti mirniji i mentalno stabilniji kada se suočavate s hitnim situacijama? Ako biste, učenje o autosugestijama za hitne slučajeve je upravo ono što možete trebati. One vam omogućuju dobivanje mentalne stabilnosti u sve nestabilnijem svijetu u kojem se hitne situacije mogu pojaviti bilo kada.

https://www.spiritualresearchfoundation.org/spiritual-practice/steps-of-spiritual-practice/personality-defect-removal-and-improvement/emergency-autosuggestions-a-complete-guide/

Kratki pregled

Imati mentalnu snagu za ostati stabilnim u izvanrednim situacijama ima ogromne koristi i pomaže u odgovarajućem rješavanju takvih situacija. Međutim, iako je mentalna stabilnost nešto što većina ljudi nema kada se suoči s izvanrednom situacijom, većina bi ju željela   imati. Jedan od načina stjecanja ove snage je uvježbavanje uma kako reagirati na takve nepovoljne situacije. Uporaba autosugestija za hitne slučajeve, koje su dio procesa  uklanjanja mana osobnosti (PDR) je besplatan i moćan alat koji može pomoći u poboljšanju mentalnih sposobnosti. U ovom su članku date autosugestije za različite hitne slučajeve, poput prirodnih katastrofa, medicinskih hitnih slučajeva, teških emocionalnih poremećaja itd.

1. Uvod u autosugestije za hitne slučajeve (AS)

Marcus Aurelius (rimski car i stoički filozof) jednom je rekao: „Imaš moć nad svojim umom, a ne nad vanjskim događajima. Shvati to i pronaći ćeš snagu.

Međutim, oni od nas koji su bili u izvanrednoj situaciji, znaju da je kontrolirati svoj um lakše reći nego učiniti.

Osim ozbiljnih hitnih slučajeva, ponekad smo suočeni i sa scenarijem koji naša osjetila i emocije dovodi do stanja pretjerane osjetljivosti. To može biti nešto tako jednostavno kao sviranje na klavirskom koncertu, kada se naježite zbog svog prvog bungee skoka ili ste slučajno izbrisali svoj diplomski rad, koji morate predati sljedeći dan.

Prilikom pripreme za suočavanje s takvim izvanrednim situacijama, može postojati mnoštvo misli koje se odnose na brigu, stres i strah koji nas mogu nadvladati ili paralizirati. To umanjuje našu sposobnost da ostanemo stabilnog uma u tim situacijama i  narušava našu sposobnost donošenja odluka.

Trenirati um da bude stabilan u svim takvim situacijama je veliki izazov. Pa ipak, nužno je   ovaj proces naučiti, kako bismo imati šansu za borbu i da izađemo netaknuti iz kušnji i nevolja koje nam život daje. Proces uklanjanja mana osobnosti (PDR), koji je pokrenuo Paratpar Guru, dr. Athavale, zapravo ima metodologiju osmišljenu upravo za to, a poznatu kao davanje autosugestija za hitne slučajeve umu. Može se koristiti za rješavanje raznih stresnih situacija, uključujući one koje nas čine uplašenim, zabrinutim, ljutim, emotivnim itd. U nastavku smo pripremili kompletan vodič o tome kako se ova tehnika može primijeniti u različitim situacijama, tako da možete iskusiti njene prednosti.

2. Što su autosugestije za hitne slučajeve?

Autosugestije za hitne slučajeve su autosugestije koje su posebno oblikovane za korištenje u prevladavanju negativnih reakcija uma na izvanredne situacije ili događaje. Čuvajući um relativno stabilnim, autosugestija pomaže ljudima da spremno prihvate izvanrednu situaciju, tako što će biti mirniji i s većom šansom da budu usmjereni na rješenje, za razliku od panike.

Autosugestije za hitne slučajeve razlikuju se od ostalih vrsta autosugestija jer se koriste samo u određenim scenarijima (danim u odjeljku 3). Koriste se kada postoji hitna potreba za prevladavanjem emocionalno poremećenih stanja i potrebe za smirenjem ili da se pripremi za izvanredne situacije.

3. Kada koristiti autosugestije za hitne slučajeve?

Postoje općenito 3 vrste scenarija hitnih slučajeva u kojima se mogu koristiti autosugestije za hitne slučajeve.

Autosugestije za hitne slučajeve- Cjeloviti vodič

Pogledajmo detaljnije ove 3 vrste scenarija.

1. Emocionalna uznemirenost

Autosugestije za hitne slučajeve- Cjeloviti vodič

Ovdje se autosugestija za hitne slučajeve može uporabiti za prevladavanje nepovoljnog događaja u nečijem životu koji osobu čini emocionalno nestabilnom. Kada nas neki događaj mentalno uznemiri, to može dovesti do loših odluka, što zauzvrat može dovesti do većih problema.

Na primjer, ako je osoba jako uznemirena zbog toga što je šef vikao na nju, možda će htjeti napustiti svoj posao, iako to u ovom trenutku njenog života možda nije razuman ili praktičan način djelovanja. Ovdje je važno smiriti um kako bi se osiguralo pravilno donošenje odluka. Ako netko prakticira duhovnost, važno je prevladati ovo stanje emocionalne uznemirenosti kako bi se duhovna praksa mogla nastaviti bez prepreka.

2. Opće izvanredne situacije

Autosugestije za hitne slučajeve- Cjeloviti vodič

Autosugestije za hitne slučajeve mogu se koristiti i u slučaju općih  izvanrednih situacija. To može biti za ublažavanje stresa u iščekivanju nepovoljnog događaja ili tijekom same izvanredne situacije. Na primjer, takve autosugestije mogu se koristiti u slučaju prirodne katastrofe ili ako je netko pod stresom jer mu se automobil pokvario na autoputu.

2A. Pripremne autosugestije : Ove autosugestije se mogu koristiti da unaprijed pripreme um za izvanredne situacije za koje se zna da se mogu dogoditi. Na primjer, osoba koja živi u području sklonom potresu mogla bi koristiti autosugestije da se um pripremi za potres. Korištenje autosugestija da se um pripremi za izvanrednu situaciju koja će se vjerojatno i dogoditi pomaže umu da ostane miran kada se dogodi stvarna izvanredna situacija. Kako se mentalna energija štedi, dostupno je i više energije za rješavanje stvarne situacije. Uz to, naša mirnoća pomaže i drugima da ostanu mirni.

2B. Autosugestije se mogu koristiti i u slučaju izvanredne situacije dok se ona odvija. Na primjer, ako je neko zaglavljen u svom domu zbog obilne kiše i poplave, može koristiti autosugestije u svezi toga.

U slučaju stvarne nužde, presudno je da čovjek ostane mentalno stabilan kako bi se suočio sa situacijom na najbolji mogući način. Ovo čak može stvoriti razliku između života i smrti. Korištenje autosugestija za hitne slučajeve u takvim situacijama može omogućiti osobi da ostane prisebna  i da djeluje razborito u takvim kritičnim scenarijima.

3. Medicinski hitni slučajevi

Autosugestije za hitne slučajeve- Cjeloviti vodič

Ove se vrste autosugestija mogu koristiti za medicinske hitne slučajeve poput napada astme ili drugih napada, posjete stomatologu zbog vađenja živca itd.

Postoje dvije vrste simptomatskih autosugestija.

3A. Pripremne autosugestije mogu se koristiti za pripremu osobe koja zna da se može dogoditi medicinski hitni slučaj. Na primjer, epileptičar može koristiti autosugestije da bi se pripremio za napad.

3B. Simptomatske hitne autosugestije mogu se koristiti i kada se dogodi stvarni medicinski hitni slučaj ili kada se svijest o epizodi počne razvijati. Na primer, ako astmatičar osjeća dolazak napada astme, može koristiti autosugestiju za to. Korištenje autosugestija kao pripreme za hitnu medicinsku situaciju ili kada situacija započinje ili se već događa, pomaže osobi da ostane stabilna u slučaju medicinski hitne situacije i tako smanji patnju.

U nekim slučajevima, kao što je nadolazeći napad  astme, autosugestije za hitne slučajeve, ako su poduzete u pravo vrijeme mogu čak spriječiti početak napada. Konačno, prognoza se poboljšava kada osoba primjeni autosugestije za hitne slučajeve vezane uz medicinski problem. To znači da ako netko ima problema sa srcem i primjeni autosugestiju za hitne slučajeve kako se mirno suočiti sa srčanim udarom, imat će bolju šansu za oporavak kada se suoči s krizom.

4. Kako koristiti autosugestije za hitne slučajeve u sesijama

U slučaju pripremne vrste autosugestija za hitne slučajeve

Pripremne vrste autosugestija mogu se smatrati jednim od redovnih autosugestija u vašem trenutnom setu autosugestija. Pogledajte naš članak o tome kako koristiti autosugestije.

U slučaju autosugestija za hitne slučajeve za  događaje u tijeku

Ovo su vrste autosugestija za hitne slučajeve koje se trebaju uzeti u obzir kada se netko suoči sa stvarnim događajem ili ako je slučaj hitan.

U tim ćete slučajevima :

  • Privremeno prekinuti sve autosugestije koje radite i dati prednost autosugestiji za hitne slučajeve.
  • Tada, pročitajte autosugestiju za hitne slučajeve 3-5 puta u jednoj sesiji.
  • Nastavite koristiti autosugestiju za hitne slučajeve što je moguće češće, pa čak i svakih 30 minuta, sve dok se hitna situacija ne prevlada.

Nakon završetka hitne situacije, možete nastaviti s primjenom drugog seta autosugestija koje ste ranije radili za odabrane mane osobnosti.

Možda nije uvijek moguće često korištenje autosugestija za hitne slučajeve, kao na primjer u slučaju nužde, poput prirodne katastrofe ili nadolazeće hitne medicinske situacije. U takvim slučajevima, osoba može koristiti autosugestiju za hitne slučajeve onoliko koliko je to praktično moguće.

5. Kako formulirati autosugestije za hitne slučajeve

Autosugestije za hitne slučajeve mogu se formulirati pomoću tehnika autosugestije B1, B2 i A3  opisanih u prethodnim člancima u odjeljku Proces uklanjanja mana osobnosti (PDR). Pogledajte njih i naš članak  Vrste tehnika za formiranje autosugestija kako biste razumjeli koju tehniku treba koristiti prilikom formuliranja hitnih autosugestija.

6. Primjeri autosugestija za hitne slučajeve

Evo nekoliko primjera autosugestija za hitne slučajeve za svaki scenarij u kojem se mogu koristiti.

6.1 Kada je neko emocionalno uznemiren

 

6.2 Za opće izvanredne situacije

 

6.3 Za medicinske hitne slučajeve

 

 

7. Zaključak

Svi se suočavamo s teškim situacijama u životu. Neki od vas možda sada prolaze kroz takvu situaciju. Također, gledajući na nestabilnosti u današnjem svijetu u kojem se kriza može dogoditi bilo kada, narušavajući naše živote i duševni mir, autosugestije za hitne slučajeve su važnije nego ikad prije.

Tehnika autosugestije za hitne slučajeve neprocjenjiv je alat koji vam može pomoći da razvijete unutrašnju snagu kako biste se suočili s bilo kojom teškoćom s kojom se suočavate. Potičemo sve vas da isprobate i iskusite  prednosti ove tehnike. Zajedno s autosugestijama i  pojanjem Božjeg Imena pomaže smirivanju uma i smanjuje bolni učinak nepovoljne sudbine.