Duhovna iskustva gđe. Marie Cristine Santa Cruz

1. Inspiracija iz duhovnih smjernica Njegove Svetosti Dr. Athavalea

Duhovna iskustva gđe. Marie Cristine Santa CruzU veljači 2017.godine po prvi puta sam susrela Njegovu Svetost Dr. Athavalea i to iskustvo promijenilo mi je život. Dok je pričao, osjećala sam kako snažna enegija dolazi od Njega.

Mogla se osjetiti ljepota u načinu na koji je dijelio smjernice, Njegove riječi bile su duboke i pune duhovne mudrosti. Zatim je izgovorio riječi koje su me duboko inspirirale: “Stvarni svijet je zapravo duhovni svijet i veći je nego što to možemo razumijeti. Zadajmo si ciljeve, kako bi mogli duhovno napredovati.”

Tijekom Satsanga osjećala sam zaštitni omotač oko glave, sve su misli nestale i iskusila sam duhovnu emociju. Ovaj predivan osjećaj zadržao mi se još mnogo sati nakon susreta s Njim.

Zahvalna sam Bogu za ovaj Satsang s Njegovom Svetosti Dr. Athavaleom i Njegovim Božanskim smjernicama. Molim se da uz Njegovo vođenje postajem svaki dan sve bolja i napredujem na svojem duhovnom putovanju

Napomena urednika: Kada Svetac ili Guru više razine kao što je Njegova Svetost Dr. Athavale dijeli duhovne smjernice, u Njegovom govoru nalazi se visoka razina Božanske svjesnosti (Chaintanya).

Razlog tome je što su Gurui već primijenili i iskusili duhovne smjernice koje se dijele. Isto tako, zbog duhovne razine Gurua, koji je iznad 70%, Oni imaju pristup Univerzalnom Umu, pa tok Božanske svjesnosti dopire od Boga do onih koji slušaju Njihov govor. Božanska svjesnost pozitivno utječe na slušatelje, stoga oni opažaju nešto jedinstveno u Njihovom govoru. Riječi koje Guru izgovori su utisnute na podsvjesnoj razini slušatelja.

To je u suprotnosti s govornicima za koje se smatra da su inspirativni, a koji znaju impresionirati publiku na psihološkoj razini, ali nemaju Božansku svjesnost u svojem govoru. Kao rezultat toga, njihovi govori neće učiniti trajne promjene u životu slušatelja.