Doživljaj mirisa bez ikakvog vanjskog izvora – Dr. Kashid

Dr-Avinash-KashidJedno poslijepodne u travnju 2000. godine, tijekom pojanja, iznenada sam osjetio miris sandalovine. Pomislio sam da je netko zapalio mirisni štapić ili da osjećam parfem sandalovine. Kako bih to potvrdio pitao sam svakog u  kući da li su osjetili neki miris i da li su koristili parfem ili palili mirisni štapić. Ali odgovor svakog od njih je bio negativan. Čak kada sam otišao u toalet i tamo sam osjećao isti miris. Ovaj miris je trajao otprilike pet minuta. Nikada ranije u životu nisam doživio ovako nešto.

– Dr. Avinash Kashid, Beed, Indija

Duhovna znanost iza ovog iskustva

Suptilni (bez vanjskog izvora porijekla) miris se doživljava na duhovnoj razini između 45% i 50%. Ipak i usprkos tome što se osoba nalazi na duhovnoj razini ispod 45%, ukoliko ona aktivno obavlja duhovnu praksu s Bogoljubljem i koncentracijom, ponekad duhovna razina privremeno poraste, kao što se to dogodilo i u slučaju  kada je Dr. Kashid pojao. Ovo duhovno iskustvo dogodilo se u stanju „utjelovljene duše koja radi duhovnu praksu“ tj. Jivatma (Đivatmastanje. U tom stanju duhovna emocija ka Bogu se probudi. Uslijed toga um biva fokusiran na manifestirane frekvencije Božanske svjesnosti koje budu emitirane iz duše. Ove frekvencije su vezane za Apsolutni kozmički element Zemlje (Pruthvitattva-Prutvitatva). Suptilni doživljaj Apsolutnog elementa Zemlje je miris.

Duhovna iskustva služe u svrhu putokaza u našoj duhovnoj praksi. To je način na koji nam Bog daje do znanja da smo na pravom putu.