Prevladavanje različitih životnih problema, uključujući depresiju,  pomoću pojanja

Pregled

Ian (koji sada ima 31 godinu) još je od djetinjstva imao mnogo neobjašnjivih problema u životu. Takav se obrazac nastavljao sve dok nije sreo tragatelja iz SSRF-a (Fundacije za istraživanje duhovne znanosti) koji mu je objasnio kako se takvi problemi mogu prevladati duhovnom praksom. U nastavku slijedi Ianov opis trauma kroz koje je prolazio i kako mu duhovna praksa pomaže u njihovu prevladavanju.

Ian nije njegovo pravo ime i koristimo ga zbog zaštite njegove privatnosti.

Sadržaj

1. Različite poteškoće u djetinjstvu

2. Depresija i drugi problemi u odrasloj dobi

3. Uvod u duhovnu praksu pojanja

4. Početak pojanja Božjeg Imena

5. Sprečavanje napada suptilnih tijela preminulih predaka u snovima putem pojanja

6. Prekretnica

7. Početak novog života

1. Različite poteškoće u djetinjstvu

Još od ranog djetinjstva (od četvrte godine života), doživio sam mnoge psihičke probleme u različitim oblicima. Vidio sam stvari koje drugi nisu. Jedne večeri sam vidio kako dva muškarca ulaze u jednu od soba u našem stanu. Rekao sam roditeljima, ali budući da oni to nisu mogli vidjeti, pripisali su sve mojoj mašti. Zbog takvih sam se događaja jako loše osjećao.

Imao sam problema i sa spavanjem i često sam imao osjećaj da netko stoji iznad mene. Kada bih se okrenuo da vidim tko je to, nije bilo nikoga. Znao sam da je netko tamo jer sam mogao čuti zvuk, kao onaj kada se zrak brzo kreće. Ujutro bih se budio s bolovima u zglobovima i mišićima mrzeći život i sve oko sebe. Imao sam problema ujutro pri ustajanju, često sam doručkovao sa sunčanim naočalama na očima jer nisam mogao podnijeti svjetlost.

Kada sam krenuo u školu bilo mi je jako teško zadržati koncentraciju na satu. Za vrijeme nastave počeo bih izvoditi neke čudne pokrete nogama ispod stola, kao da plešem. Uskoro mi je to postala navika. Kasnije sam shvatio da je to ličilo na manifestaciju zaposjednutosti.

Pogledajte članak: Definicija SSRF-a (Fundacije za istraživanje duhovne znanosti) o zaposjednutosti entitetom ili duhom.

Tinejdžerska depresija

Sjećam se da sam prvi puta bio svjestan svoje sreće u vrijeme kada sam imao dvanaest ili trinaest godina. Tijekom tinejdžerskih godina imao sam napade teške depresije. Nisam mogao shvatiti što se to sa mnom događa. Pokušavao sam pronaći razloge svoje nesreće, ali nisam mogao naći nijedan očigledan.

2. Depresija i drugi problemi u odrasloj dobi

Nakon što sam diplomirao nisam mogao naći posao, a kada bih se zaposlio, nisam mogao zadržati posao. Postao sam ovisan o cigaretama, marihuani i o konzumaciji alkohola.

Šetajući ulicom ili tijekom vožnje gradskim prijevozom, često su mi se znale javljati neke destruktivne misli, na primjer, želja da nekoga nepoznatog udarim ili nečim pogodim. Mrzio sam sve oko sebe. Tada sam shvatio da nemam nikakvu kontrolu nad svojim životom, ali nisam znao što moram učiniti da bih se toga riješio.

Tijekom svih tih godina sam znao da nikome nije bila poznata moja druga strana. Nisam mogao objasniti što se u meni događa, čak ni roditeljima ni prijateljima. Pri svakom spominjanju svojih problema – sve je završilo snažnom depresijom i osjećajem nesreće. Pokušavao sam se sakriti i čekati da moj život završi. Puno sam puta razmišljao o samoubojstvu, ali sam negdje u dubini srca znao da mi je Bog podario ovaj život i da ga nemam prava oduzeti.

3. Uvod u duhovnu praksu pojanja

Kada su mi bile 24 godine, 1999. godine, preko jednog svog prijatelja, sreo sam Anu, članicu SSRF-a (Fundacije za istraživanje duhovne znanosti). Ana je bila prva osoba koja nije osuđivala moje ponašanje. Umjesto toga ponudila mi je pomoć u traženju rješenja. Rekla mi je za Njegovu Svetost Dr. Athavale-a, osnivača SSRF-a (Fundacija za istraživanje duhovne znanosti) i kako On pomaže čovječanstvu objavljivanjem mnoštva informacija o tome kako duhovna dimenzija utječe na naše živote. Ispričala mi je i o duhovnoj praksi pojanja Božjeg Imena. Jasno se sjećam dana kada mi je pričala o duhovnoj praksi. Kiša je padala cijeli dan, a kad smo se popodne našli, kiša je prestala i na nebu se pojavila predivna duga. Osjećao sam kao da mi Bog govori: “Tvojim je patnjama sada došao kraj.”

4. Početak pojanja Božjeg Imena

Ana mi je rekla da pojam Ime Boga prema religiji u kojoj sam rođen. Pored toga mi je savjetovano da pojam i dvije posebne pojalice kao duhovno sredstvo za iscjeljivanje:

  • Shri Gurudev Datta‘ u skladu sa specifičnim principom Boga potrebnim za prevladavanje mojeg problema sa suptilnim tijelima preminulih predaka i

  • Shri Ganeshaya Namaha‘ u skladu sa specifičnim principom Boga da bi se povećala moja vitalnu energiju.

U početku mi je bilo doista teško pojati. Stalno sam zijevao, spavalo mi se, osjećao sam kao da netko hoda preko cijelog mog tijela itd. Ponekad nisam mogao pomaknuti ruke ili noge. Osjećao sam i puno bijesa u sebi koji me sprečavao u pojanju. Ana mi je objasnila da je nelagodnost koju sam osjećao nakon pojanja zapravo nelagodnost koju su osjećala suptilna tijela preminulih predaka koja su mi pravila probleme. Međutim, bio sam odlučan u tome da nastavim s pojanjem jer nisam želio opet proživljavati svoj prijašnji život. Zato sam pažljivo pojao devet mala (devet krugova brojanice što je jednako 972 puta) Shri Ganeshaya Namaha i Shri Gurudev Datta svakog dana.

Nakon što sam počeo s pojanjem, već za nekoliko dana osjećao sam se mnogo bolje. Imao sam više energije, jutarnja bol je nestala i po prvi put sam se istinski počeo radovati životu. Stvarno sam se osjećao bolje. Nakon mjesec ili dva pojanja prestao sam pušiti marihuanu i konzumirati alkohol. Prije toga sam pio jednom do dvaput tjedno i često sam pušio marihuanu.

5. Sprečavanje napada suptilnih tijela predaka u snovima putem pojanja

Nastavio sam sa svim gore spomenutim pojanjima oko godinu dana. Početkom 2002. godine, jedne sam noći sanjao da razgovaram s pet do deset osoba u nekom skijaškom centru. Vrlo neobično, iako ih nisam poznavao u životu svi su mi se činili poznati. Odjednom su svi skočili na mene. Borio sam se, nastojeći se osloboditi njihovog stiska. Shvatio sam da su me pokušavali ubiti i povesti sa sobom. Nisam mogao disati. U tom trenutku sam se probudio, boreći se za dah i baš kada sam počeo disati, crni oblak me pogodio u lice i bacio natrag u krevet. U tom sam trenutku shvatio da se to stvarno dešava i da nije proizvod moje mašte. Odmah sam automatski počeo pojati Shri Gurudev Datta. Nakon nekoliko sekundi pritisak u grudima se smanjio i mogao sam normalno disati. Počeo sam moliti za pomoć – da budem u stanju nastaviti s pojanjem kako bih se zaštitio od napada. Nakon otprilike jedne minute povratio sam punu kontrolu nad svojim tijelom.

Trenutna pomoć koju mi je dalo pojanje Shri Gurudev Datta navela me da shvatim kako su snovi posljedica suptilnih tijela mojih preminulih predaka.

Osjećao sam da su ta suptilna tijela predaka koja su me napala, napustila sobu i otišla na terasu bijesna jer nisu mogla ući u moju sobu zbog pojanja Božjeg Imena Datta. Tijekom cijelog ovog događaja nisam osjećao strah i znao sam da mi je samo Bog dao hrabrosti da se nosim s tim.

Oni su dolazili u moje snove jednom ili dvaput godišnje, ali me nisu mogli napasti zbog zaštitnog omotača Shri Gurudev Datta oko mene. Samo su mi prijetili. U svakom sljedećem snu se njihov broj smanjivao. Posljednji put sam imao takav san prije više od godinu dana, krajem 2005. godine.

6. Prekretnica

Jedan je događaj 2005. godine osvijetlio drugi duhovni uzrok problema u mojoj osobnosti. Putovao sam autobusom s drugim prijateljem tragateljem iz SSRF-a, Vladom, koji je tada i živio sa mnom. Govorio sam mu kako je sve u životu besmisleno, da moj život nema smisla i kako je sve negativno i nepodnošljivo. U tom trenutku sam se duboko identificirao sa svime što sam govorio i nisam mogao vidjeti ništa pozitivno. On je pažljivo slušao sve što sam pričao, ali tada nije ništa odgovorio.

Kasnije kada smo stigli kući, rekao mi je vrlo pažljivo da sve što sam rekao nije ličilo na pravog mene. Rekao mi je da je čak i moje lice izgledalo drugačije. On je osjetio kako me je koristio neki entitet ne bi li zadovoljio svoje želje. Da bismo ovo potvrdili, potražili smo savjet o ovom događaju od tragatelja SSRF-a (Fundacija za istraživanje duhovne znanosti) koji imaju razvijeno šesto čulo. Oni su utvrdili da se radi o slučaju zaposjednutosti od strane suptilnog čarobnjaka (mantrik), tj. oblika duha (negativna energija) koji još uvijek pravi probleme u mojem životu. Ovo otkriće bilo je prekretnica jer sam shvatio kako su neka moja ponašanja posljedica djelovanja mantrika.

To razumijevanje problema dalo mi je snage za borbu, vjerujući da će mi Bog pokazati put koji će me izvesti iz tame.

7. Početak novog života

Obavljam duhovnu praksu posljednjih pet godina. Još uvijek s vremena na vrijeme upadam u blage depresije. U tim trenucima mi se čini da nema izlaza iz tuge. Sada je razlika u tome što ovakva razdoblja ne traju duže od nekoliko dana. Moj život se potpuno promijenio nakon što sam počeo s obavljanjem duhovne prakse prema preporukama SSRF-a (Fundacije za istraživanje duhovne znanosti). Oženio sam se i ponosni sam otac petomjesečnog sina.

Ovo je zaista nevjerojatno jer je moj život dobio kvalitetu za koju sam mislio da je rezervirana za druge. Sada sam sposoban nositi se sa svime što život stavlja pred mene.