Što znači «biti pod utjecajem duhova» (negativnih energija) i biti «zaposjednut duhom» (demonska zaposjednutost)?

1. Definicija «biti pod utjecajem duhova»

«Biti pod utjecajem duhova» znači da je fizičko, mentalno, intelektualno ili duhovno funkcioniranje osobe, ili bilo koja kombinacija istih, promijenjeno pod utjecajem duhova koji za to isključivo koriste svoju crnu energiju. Duh nema direktne kontrole nad umom ili intelektom napadnute osobe. Duh ni na koji način nije uspio prodrijeti u svijest osobe.

  • Duhovi (negativne energije) mogu ili potaknuti ili zamagliti sposobnosti osobe.
  • Kroz crnu energiju, duh može na osobi izazvati osipe, potaknuti negativno razmišljanje ili zamagliti intelekt, što se ne može pripisati nijednom vidljivom uzroku. Na neki način, ovo je indirektno kontroliranje osobe. Na primjer, osoba s kožnim osipom ne može otići na ples kojem se veselila. Na taj način duh izazove razočaranje kod ove osobe zbog nemogućnosti činjenja aktivnosti koju želi.
  • Utjecaj, koji duh sa svojom crnom energijom ima, je poput utjecaja otrovnog plina u sobi. Može na osobu utjecati na razne načine. Međutim, duh utječe na onu osobinu pojednica koja najviše pridonosi njegovom cilju: praveći osobi probleme, ispunjavajući vlastitu želju ili spriječavajući duhovnu praksu osobe, itd. Moramo shvatiti da je crna energija duha ubojitija od najotrovnijeg plina u smislu preciznosti, intenziteta, dubine i trajanja radnje.

2. Definicija demonske zaposjednutosti

Demonska zaposjednutost je kad duhovi kontroliraju um (osjećaje, misli) i intelekt (donošenje odluka) osobe miješajući se u njenu svijest. Kao rezultat, također kontroliraju i radnje te osobe.

  • Aktivnosti zaposjednute osobe djelomično ili potpuno kontrolira duh
  • Duh može stanovati u tijelu ili ga kontrolirati izvana
  • Jednom kada zaposjednutost nastupi, intenzitet zaposjednutost može biti isti, neovisno je li kontrolirana izvana ili iznutra
  • Čak i u slučaju zaposjednutosti, duh uvijek koristi crnu energiju jer je ona sastavni dio duha, baš kao što je Božanska svijest (Chaitanya, Čaitanija) dio Sveca. Razlika je u tome što duh prvenstveno želi naštetiti osobi kontrolirajući joj um i intelekt.
  • U gotovo svim slučajevima, zaposjednuta osoba ne zna za svoju zaposjednutost, dok se to ne pokaže na dramatičan način kao u Hollywoodskom filmu “Egzorcizam Emily Rose”.