Koristi od duhovne prakse

Povećana tolerancija boli

Crying woman

Svatko od nas ima drugačiji prag tolerancije boli – bila to fizička, emotivna ili psihološka bol. Ponekad naiđemo na životne situacije koje su bolne. To može biti bolni razvod ili gubitak neke drage osobe. Razliku između pragova tolerancije pojasnit ćemo u sljedećim primjerima.

Jedna žena je bijesna jer joj je frizer previše skratio šiške. Posljedice se osjećaju nekoliko dana jer se ona stalno zbog toga žali svojim prijateljicama.

S druge strane, imamo primjer žene koja je izgubila supruga neposredno nakon vjenčanja. Iako je doživjela veliki gubitak, zahvaljujući duhovnoj praksi, pokazala je unutarnju snagu te je svojom smirenošću tješila druge i rodbinu unatoč svom gubitku.

U prvom primjeru, jedan mali događaj, kao što je skraćivanje šiški za koji centimetar, izaziva žestoku reakciju. U drugom slučaju, osoba može puno staloženije podnijeti veliku nesreću kao što je gubitak voljene osobe. Nikada ne možemo znati koje okolnosti mogu izazvati ono najgore u nama dok se ne suočimo s tom situacijom. Pomoću duhovne prakse dobivamo snagu koja nam pomaže da se suočimo sa bolima na svim poljima.