SERB-alternative-medicine-landing


1. Uvod

U ovom članku usporedit ćemo različite alternativne terapije na razini učinka svake od terapija. Pod ’učinkom’ podrazumjevamo razmjere stvarne koristi koju je terapija donijela pacijentu. Ovdje ne razmatramo učinak samo u smislu toga da se pacijent osjeća dobro. Poboljšanje općeg stanja ili nestanak simptoma može biti posljedica primjene bilo koje od alternativnih terapija ovisno od razine stvarnog uzroka bolesti ili poremećaja. Mi odmah prodiremo sve do razine na kojem terapija ima učinak. Ovo radimo da našim čitateljima pružimo uvid u dubinu maksimalno mogućeg učinka svake od alternativnih terapija.

2. Alopatija

Allopathy

Učinak alopatskog tretmana je ograničen na privremeno otklanjanje bolesti ili simptoma bolesti, u najboljem slučaju. U ranijim člancima u ovoj seriji smo vidjeli kako se kotira Alopatija u odnosu na različite parametre koje smo razmatrali, kao razina djelovanja, funkcionalne energije, mogućnosti i funkcija. To razumjevanje će nam pružiti uvid u to zašto je učinak ove alternativne terapije tako ograničen.

3. Yunani (Unani) medicina

Yunani (Unani)

U slučaju Yunani medicine, učinkovitost terapije se javlja poslije nekog vremena i ovisi od stanja uma pacijenta. Znamo da Yunani medicina djeluje na prilično fizičkoj razini tj. na razini protoka energije u tijelu. Zato ova alternativna terapija nema utjecaja na um. Um je suptilniji od razine na kojem djeluje Yunani medicina. Zato na učinak ove alternativne terapije djeluje stanje uma pacijenta. Veće oscilacije u umu pacijenta mogu imati negativan utjecaj na učinak ove alternativne terapije. Ovo se  može lako dogoditi u slučaju produžene bolesti ili kod osoba emotivne prirode.

 

4. Akupresura

Acupressure

 

Terapija akupresurom rezultira u aktivaciji materijaliziranih energetskih vibracija u organu koji odgovara specifičnoj akupresurnoj točci. Ta aktivirana energija pomaže u borbi protiv bolesti i iscjeljivanju organa. 

 

5. Mudre

Kada je dio tijela bolestan, na suptilnoj duhovnoj razini u njemu se povećava suptilna osnovna tama komponenta. Duhovi koriste ovo stanje i infiltriraju svoju suptilnu crnu energiju. To dalje ubrzava proces bolesti i pomaže duhu da još čvršće drži osobu. Mudre povećavaju snagu oboljelih stanica da odbace ovu suptilnu crnu energiju i tako povećavaju snagu tjelesnih stanica da se bore na suptilnoj razini. Zbog toga ova alternativna terapija osnažuje osobu na suptilnoj duhovnoj razini u borbi protiv bolesti.

 

6. Homeopatija

Homeopathy

U ranijim člancima u kojima smo uspoređivali različite alternativne terapije na razini njihove funkcije vidjeli smo da Homeopatija funkcionira tako što stvara Chetanaa u tjelesnim stanicama (Chetanaa  je onaj aspekt Božanske svjesnosti koji upravlja funkcioniranjem tijela i uma). Ova Chetanaa prenosi na tjelesne stanice moć da se ponovo stvaraju. Tako ova alternativna terapija daje tijelu mogućnost da ponovo stvori tjelesne stanice kvantitativno i kvalitativno, prema specifičnim zahtjevima koje postavlja borba protiv bolesti.

7. Ajurveda

Ayurveda

U ranijim člancima iz ove serije vidjeli smo da Ajurveda funkcionira tako da generira Božansku svjesnost u prostorima unutar tjelesnih stanica. Kako se stanice pune Božanskom svjesnošću tako raste njihova sposobnost da se bore na duhovnoj razini. Kako je duhovna razina najsuptilnija, ona je i najmoćnija. Tako i iz ove perspektive, ova je alternativna terapija najobuhvatnija.