Istraživanje slučaja: Duhovni lijek protiv afti

 


Sadržaj

1. O gospođici Madhuri Bhosale

2. Bolest (suho grlo, kašalj i afte)

3. Medicinska dijagnoza

4. Medicinski tretman

5. Koji je pravi duhovni uzrok bolesti?

6. Razlog zbog kojeg se bolest nije povlačila unatoč redovnim duhovnim mjerama poput pojanja, molitvi itd.

7. Kako su religiozni rituali dovelli do brzog izlječenja?

8. Zaključak


 1. O gospođici Madhuri Bhosale

Gospođica Madhura B. Bhosale, 22 godine, diplomirana trgovkinja. Radi duhovnu praksu pod vodstvom Fundacije za istraživanje duhovne znanosti (SSRF) od 1997. Posvećuje sve svoje vrijeme, svojom voljom, da služi Istini (Satseva)  u odjeljenju za suptilnu percepciju u SSRF-u od 2005. Trenutno živi u Goi, u SSRF-ovom ashramu gdje obavlja duhovnu praksu. Njezino je šesto čulo visoko razvijeno sa karakteristikom da može vidjeti što se zaista događa u dimenziji koja je izvan pet čula, uma i intelekta – suptilnoj dimenziji. Kao dio svog služenja, ona prisustvuje u religioznim ritualima u okolini, gdje proučava što se zaista događa u suptilnoj dimenziji tijekom rituala i kako bi uočila njihovo ometanje duhovima (negativnim energijama).

Slijedi izveštaj prema njenim riječima o bolesti, koja se pokazala kao fizička bolest na koju nije djelovao medicinski tretman i o tome kako je konačno izlječena.

 

 

2. Bolest (suho grlo, kašalj i afta)

Dana 2. veljače 2006. počeo mi je curiti nos. Ovo se pretvorilo u jak napad uobičajene prehlade. Tome se je pridružio sindrom jakog suhog grla i osjećala sam teškoće pri gutanju hrane. Uskoro se razvio i kašalj. Dobila sam visoku temperaturu. Kao posljedica toga, postala sam jako slaba i osjećala sam vrtoglavicu. Kao dodatak mom slabom stanju razvile su se i afte u ustima. Usna šupljina i desni su mi bile doslovno ispunjene aftama.  Jezik je postao jako crven i vidjele su se posjekotine na mnogo mjesta. Afte su bile toliko bolne da sam otežano jela i govorila.

3. Medicinska dijagnoza

Moja majka je kvalificirani liječnik i također  je u  ashramu. Odmah me je pregledala i vidjela je da mi je grlo jako upaljeno i da uz mnoge afte postoji jedna velika na uglu posljednjeg kutnjaka sa lijeve strane. Izmjerila mi je temperaturu koja je iznosila 37.2 °C.

Dala je dijagnozu akutnog faringitisa sa aftama u ustima.

4. Medicinski tretman

Propisala mi je lijekove za sprječavanje curenja nosa i također lijekove protiv bolova, antibiotike, multivitaminskse kapsule i anestetski gel da umiri afte. Točni recepti su prikazani ispod.

 

Dosljedno sam pila lijekove, ali čak ni nakon četiri dana nije bilo napretka izuzev povećenja temperature. Zapravo, stanje se pogoršalo. Bilo je  toliko loše da sam osjećala upornu i oštru bol, kao da sam imala bodlje u ustima. Prema majčinom savjetu, nastavila sam tjednu terapiju.

Uz to, koristila sam sljedeće duhovne mjere:

 • Pojanje
 • Molitve
 • Stavljanje malih količina Svetog pepela na afte
 • Uz to, uzimala sam Sveti sakrament i vodu sa Svetim pepelom

Čak ni tada, do 9. veljače nije bilo nikakvog napretka.

Dana 9. i 10. veljače, ja sam bila na redu da prisustvujem religioznoj svečanostii i uradim suptilno tumačenje različitih rituala. Kako mi je fizičko stanje bilo jako loše, nisam bila sigurna da ću uspjeti. Bez obzira, budući da me Njegova Svetost Dr. Athavale pitao da prisustvujem religioznoj svečanosti zbog proučavanja rituala u suptilnoj dimenziji, odlučila sam da unatoč lošem stanju, ipak odem. Prije odlaska na svečanost, razgovarala sam sa Njegovom Svetošću Dr. Athavaleom.  Raspitivao se za moje zdravlje. Rekla sam mu da mi je još uvijek loše. Odgovorio  mi je, da će me rituali na svečanosti kojoj ću prisustvovati, izlječiti.

Kako sam ušla u salu u kojoj je bila svečanost, potpuno sam se sjedinila sa okolinom. Osjetila sam mnogo Božanske svjesnosti (chaitanija) tijekom rituala. Kako su se rituali nastavljali, osjetila sam da se afte i bol u ustima smanjuju i do večeri jačina mnogih simptoma se smanjila za 60%.  Promatrala sam afte u ogledalu i shvatila da su se crvenio i njihova veličina poprilično smanjili. Do kraja sljedećeg dana, gotovo su svi simptomi nestali. To je bilo nevjerovatno iskustvo! Bila sam zahvalna Bogu što me oslobodio tegoba u tako kratko vrijeme.

5. Koji je bio pravi duhovni uzrok bolesti?

Prema Duhovnoj znanosti, duhovni uzork bilo koje teškoće ili bolesti čine dva dijela:

 1. Na općoj razini, uzrok je povećanje tama komponente praćeno smanjenjem Sattve (pročitajte više o tri osnovne suptilne komponente)

 2. Na specifičnoj razini, uzrok je određeni faktor kao na primjer napad duha ( negativna energija)

U ovom slučaju, suptilno proučavanje je pokazalo da je kod ovog iskustva

 • Glavni uzrok duh: Duhovni uzrok mog suhog grla bila je suptilna bodljikava mreža postavljena u grlu, kao i centar duhovne crne energije  i omotač od crne energije koji je mantrik, tj. vrsta duha ( negativna energija) stvorio u mom grlu.

 • Učinak Svetog žrtvovanja i Božanske svjesnosti: zbog primanja Svetog sakramenta koji mi je dao Njegova Svetost Dr. Athavale, bodljikave čestice u mreži su se najprije povećale da bi pobijedile Božansku svjesnost koju je emitirao Sveti sakrament, a onda su se smanjile jer ih je sakrament nadjačao. Krajevi suptilne mreže su pokidani i bodljikave čestice su se razložile zbog Božanske svjesnosti religioznih rituala. Crni omotač i centar crne duhove energije su se također smanjili. Kao posljedica, jaka bol u grlu se smanjila i kvaliteta glasa poboljšala.

 • Smanjeno djelovanje medicinskog tretmana: Zbog prisutnog duhovnog uzroka u aftama, usprkos korištenju adekvatnog medicinskog tretmana za odgovarajuće vrijeme, afte nisu bile izliječene. Duh, mantrik, (negativna energija) mučeći me, stvorio je mnogo negatvne energije u aftama i koristio je također oštro suptilno oružje nalik bodljama, da bi mi nanio dosta boli. To je bio veoma jak napad. A kako su lijekovi mogli djelovati samo na gruboj (fizičkoj razini), crna energija u aftama, koja je bila veoma suptilna nije mogla biti uništena lijekovima. To objašnjava vrlo ograničeno reagiranje na lijekove.

 

6. Razlog zbog kojeg se bolest nije smanjivala unatoč redovnim duhovnim mjerama poput pojanja, molitvi itd.

 1. Radila sam pojanje, molitve i primjenjivala druge gore navedene duhovne mjere, ali jačina napada je bila tolika da je zahtijevala jače duhovne mjere.

 2. Zbog bolesti i neprestanog napada duha, duhovna emocija prilikom pojanja, molitvi itd. nije bila optimalna.

Iako se bolest nije smanjivala usprkos redovitim duhovnim mjerama kao pojanje, molitve itd. ove mjere su spriječile daljnji razvoj moje bolesti, dajući mi pritom snagu da podnesem bol i da nastavim služenje u ashramu.

7. Kako su religiozni rituali u ceremoniji doveli do brzog izlječenja?

Dok su  se rituali izvodili, dosta Božanske svjesnosti (chaitanija) iz mantri koje je govorio svećenik je bilo emitirano u atmosferu. Momentalno sam dobila dobrobiti od Božanske svjesnosti (ona je veoma suptilna) koja je u velikoj mjeri bila prisutna u dvorani za svečanosti..

 1. Pojanje, molitve, itd., su dobile i na kvantitetu i na kvalitetu. Zbog toga se fizička slabost smanjila. Entuzijazam i razina zainteresiranosti su mi se povećali.

 2. Crna energija u aftama je bila uništena. Zbog toga se prvo smanjila bol, a kasnije su i same afte nestale.

Brz oporavak je također bio povezan sa:

 1. Odlukom Njegove Svetosti Dr. Athavale-a o tome da dobijem dobrobiti od rituala

 2. Moje odluke da usprkos tome što sam bila bolesna prisustvujem ritualu zbog suptilnog proučavanja koje sam radila kao služenje

8. Zaključak

 1. Gospođica Madhura je imala simptome koji su ukazivali na bolest fizičkog porijekla. Budući da nije reagirala na lijekove, očito je da to nije bio slučaj.

 2. Duhovni uzrok bolesti bio je jasan jer je gospođica Madhura suptilno proučila pojavu.

 3. Slučaj je potvrđen dramatičnim poboljšanjem Madhurinih simptoma nakon prisustvovanja religioznim ritualima.

 4. Iz gore navedenog slučaja je evidentno da mnoge od naših naizgled fizičkih bolesti imaju duhovni uzrok.

 5. Samo duhovno uzvišeni može sa sigurnošću reći da li je to slučaj.

 6. Dijagnoza je potvrđena kada dođe do oslobađanja od simptoma nakon duhovnih mjera.

 7. Uzimajući u obzir značaj religioznih rituala, potrudite se  prisustvovati u njima sa duhovnom emocijom i iskoristite dobrobiti toga.

 8. Čak i oni bez aktivnog šestog čula (sposobnosti suptilne percepcije) mogu na intelektualnoj razini shvatiti prisustvo duhovnog uzroka u sljedećim stanjima:

  • Kada je intenzitet bolesti neuobičajeno veliki

  • Kada nema odgovora na medicinski tretman.