Često postavljana pitanja

 

1. O Fundaciji za istraživanje duhovne znanosti

1.1 Što je misija/cilj Fundacije za istraživanje duhovne znanosti?

Misija Fundacije za istraživanje duhovne znanosti je:

 1. Educirati društvo o duhovnoj dimenziji i njenom utjecaju na naš život.
 2. Ponuditi ljudima alate za:
  • Razumijevanje i iskušenje duhovne dimenzije
  • Razumijevanje i prevladavanje problema čiji je uzrok duhovne prirode
  • Postizanje trajne sreće.

 

2. Duhovnost i znanost

2.1 Zašto definirate duhovnost kao znanost?

Duhovnu znanost (tj. duhovnost) definiramo kao znanost zbog sljedećih razloga:

 • Istraživanje duhovne dimenzije može biti jednako sustavno i logično kao i istraživanje fizičkog svijeta.
 • Razlog za sve što se događa u duhovnoj ili suptilnoj dimenziji može se uočiti jednako kao u fizičkom ili materijalnom svijetu.
 • Principi duhovne dimenzije mogu biti testirani iznova uz pomoć određenih alata. Kao što se u fizici ili arhitekturi koriste određeni alati za istraživanje, tako je i u Duhovnoj znanosti. Osnovni alat za istraživanje duhovne znanosti je sposobnost suptilnog opažanja ili aktivno šesto čulo.

 

3. O Duhovnom istraživanju

3.1 Što je duhovno istraživanje?

Istraživanje duhovne dimezije je poznato kao duhovno istraživanje. Uključuje proučavanje događaja i fenomena u duhovnoj dimenziji. Duhovna dimenzija je izvan razumijevanja naših pet čula, uma i intelekta. Precizno duhovno istraživanje o uzrocima događaja u duhovnoj dimenziji može biti provedeno pomoću šestog čula. To je istraživanje o uzrocima raznih fenomena i duhovnim mjerama za iscjeljivanje uzroka.

3.2 Odakle ste dobili ovo znanje? Tko je izvor informacija na ovoj stranici?

Izvor znanja na ovoj stranici je Univerzalni Um i Intelekt, jedan od božanskih principa. Neki od SSRF tragatelja, kroz razvijeno šesto čulo, imaju pristup Univerzalnom Umu i Intelektu. Sve znanje primljeno kroz njih također je potvrđeno od Njegove Svetosti Dr. Athavalea kroz Njegovo izrazito razvijeno šesto čulo.

3.3 Gdje je duhovno istraživanje uglavnom provedeno?

U osnovi, duhovno istraživanje znači stjecanje znanja od Boga. Provodi se uz pomoć osobe s razvijenim šestim čulom. Stoga, za razliku od istraživanja u modernim znanostima, duhovno istraživanje se obavlja u duhovnoj dimenziji u stanju duboke meditacije. Duhovno istraživanje se ne obavlja izvan sebe, tj. u laboratoriju ili probnim skupovima u društvu.

3.4 Kako se mogu primijeniti postoci na duhovne fenomene/svojstva?

Proučavanje duhovne dimenzije je jednako tako sustavno i logično kao i proučavanje materijalnog svijeta. Stoga može biti kvantitativno izraženo u postocima itd. Ovi postoci su dobiveni gotovi od Univerzalnog Uma i Intelekta kroz šesto čulo u stanju duboke meditacije. Oni se ne dobivaju konvencionalnim metodama istraživanja

3.5 Kako vrednujete svoja istraživanja?

Znanje o bilo kojoj temi, koje su neovisno primili putem šestog čula razni tragatelji za Bogom u SSRF-u (Fundaciji za istraživanje duhovne znanosti), je identično. Na primjer, ispostavilo se da je na pitanje o tome ‘što se zapravo događa u duhovnoj dimenziji kada je zaposjednuta osoba podvrgnuta metodi duhovnog iscjeljivanja’ više tragatelja dalo identične odgovore. Osim toga, sve rezultate koje prijave tragatelji potvrđuje Njegova Svetost Dr. Athavale

3.6 Kako to da druga istraživanja ne dolaze do jednakih zaključaka?

U većini istraživanja duhovne dimenzije i njezinog utjecaja na čovjeka koriste se konvencionalni instrumenti za istraživanje. SSRF (Fundacija za istraživanje duhovne znanosti) s druge strane koristi medij aktivnog šestog čula. Korištenje konvencionalne metodologije istraživanja da bi se istražila duhovna dimenzija je poput pokušaja da se inteligencija izmjeri ravnalom. U najboljem slučaju, ova vrsta istraživanja može biti tek potvrda, no ne i istraživanje iz prve ruke, uzroka pojava u duhovnoj dimenziji. Za ono što um/mozak ne zna, neće niti tražiti potvrdu. Istraživanja koja SSRF provodi kroz medij aktivnog šestog čula ne suočavaju se s ograničenjima konvencionalnih istraživačkih metoda. Prema tome, zaključci istraživanja su zasigurno drugačiji.

 

4. Duhovna znanost i religija

4.1. 1. Pripada li SSRF nekoj religiji?

SSRF ne pripada niti jednoj religiji. Temelji se na univerzalnim principima duhovnosti koji se odnose na cijelo čovječanstvo bez obzira na kulturno nasljeđe ili religiju rođenja. Principi Duhovne znanosti mogu se primijeniti na svakog tragatelja za Bogom bez obzira kojoj religiji pripada.

4.2 Je li SSRF novi new-age pokret?

SSRF proučava sve aspekte Duhovne znanosti ili duhovnosti. Ova znanost postoji od davnina, kompletna je i nepromijenjena, te nadilazi religiju, rasu ili kulturu. New-age pokreti su započeli nedavno i prihvaćaju neke koncepte koje obuhvaća Duhovna znanost, kao zakon karme, aure, reinkarnaciju itd. Ironično, nema ništa novo (‘new’) u ovim konceptima, jer ovi duhovni principi i fenomeni postoje od početka vremena.

4.3 Je li Duhovna znanost isto što i Scientologija?

Duhovna znanost i Scientologija se bave istraživanjem o Istini, ali se razlikuju po mnogočemu. Na primjer, Scientologija kaže da je cilj života preživjeti dok Duhovna znanost ističe da je cilj života spojiti se s Bogom.

5. Predavanja

5.1 Gdje možemo prisustvovati vašim predavanjima?

Informacije o provedenim istraživanjima možete naći na našoj stranici događanja. Kliknite ovdje da biste ih vidjeli

 

6. Za početnike

6.1 Nemam početno znanje o ovome, otkuda početi?

Poglavlje ‘O siteu’ će vam pružiti pregled glavnih poglavlja na našoj stranici ovisno o vašem glavnom interesu.

6.2 Moj život je stvarno dobar, mogu li svejedno imati dobrobiti od ove stranice?

Da, ipak možete imati dobrobiti s ove stranice.

 • Dublje razumijevanje o životu: Ova stranica pruža dublji uvid u naš život i čimbenike koji na njega utječu. To uključuje osnovnu svrhu života, zašto radimo stvari koje radimo iako su ponekad u suprotnosti sa našom prirodom, uzroke problema u životu, te kako postupati s njima itd.
 • Promjena je jedina stalna: Sve oko nas se mijenja i trenutna situacija u našem životu nije zajamčena u budućnosti. 35% događaja u našem životu određeni su našim djelima (slobodnom voljom), a 65% sudbinom. Srednja ili blaga sudbina može se prevladati redovitim obavljanjem duhovne prakse. Čovjek ne može izbjeći svoju sudbinu, ali radeći duhovnu praksu može ju lakše prevladati.

6.3 Tko je tragatelj?

Tragatelj je osoba koja ulaže iskrene, trajne napore na dnevnoj bazi da ostvari duhovni rast. Duhovna praksa tragatelja neposredno je u skladu sa šest osnovnih principa duhovne prakse. Sa intenzivnom željom da duhovno napreduje, tragatelj redovito nastoji poboljšati svoju duhovnu praksu količinom i kvalitetom.

6.4 Ja sam ateist, što mogu dobiti na ovoj stranici?

 • Možete dobiti znanje iz poglavlja o osnovnoj svrhi života, univerzalnim principima u Duhovnoj znanosti, zašto radimo stvari koje radimo, iako su ponekad u suprotnosti sa našom prirodom, koji su stvarni uzroci problema u životu itd.
 • Možete naučiti o ogromnom nevidljivom suptilnom svijetu duhova, anđela, Raja, Pakla, itd., od ljudi koji ga mogu vidjeti i kako to sve utječe na naše živote.

6.5 Religiozna sam osoba, što mogu dobiti na ovoj stranici?

SSRF objašnjava univerzalne duhovne principe koji su iznad religije, porijekla, nacionalnosti itd. Možete nadograditi vašu duhovnu praksu koristeći različite principe i time postići veći duhovni napredak prema uputstvima datim na ovoj stranici.

6.6 Našao sam informacije na ovoj stranici u koje teško mogu povjerovati.

Razumijemo vaš osjećaj. Većina informacija, objavljenih na ovoj stranici o duhovnoj dimenziji, nikada prije nije bila objavljena i stoga može biti teško prihvatljivo u prvom čitanju. Ispravno razumijevanje o nečemu iz duhovne dimenzije može se postići samo kroz duhovnu praksu. Jedan od načina da se izbjegne nepovjerenje jeste iskusiti duhovnost iz prve ruke. Sa redovitom duhovnom praksom sposobni smo opaziti duhovnu dimenziju i naše nepovjerenje se umanjuje.

6.7 Što SSRF preporučuje napraviti kako bih započeo svoj duhovni put (duhovnu praksu)?

Bez obzira iz koje religije ili kulture dolazite, SSRF preporuča tri stvari koje možete napraviti da započnete ili nadopunite svoje duhovno putovanje.

 1. Pojanje Božjeg Imena prema religiji rođenja.
 2. Pojanje zaštitne pojalice za uklanjanje problema od suptilnih tijela preminulih predaka.
 3. Izgrađivanje duhovnog znanja.

Za detaljnije informacije, molimo vas pročitajte članak: “Započnite svoje duhovno putovanje

6.8 Moram li prekinuti sa svojim svjetovnim životom da bih započeo prakticirati Duhovnost?

Možete započeti s duhovnom praksom u svoje slobodno vrijeme. Duhovna praksa ne samo da upotpunjuje naš svjetovni život, već ga i poboljšava.